Alfa Romeo Giulia in Audi A4 v primerjalnem testu

junij 12, 2016 9:46 dop Napisal

Ljubiteljem je poznano dolgo čakanje polno veselja in torej ni nobeno presenečenje, da se je Giulia tako zavlekla preden se je predstavila alfistom. Najprej smo jo videli na sejmu IAA, nato, pozneje kot smo pričakovali, pa je sledila vožnja izjemno močnega modela Quadrifoglio. In zdaj je končno tukaj nova limuzina Alfa Romeo na katero prijatelji znamke čakamo od leta 1978. Takrat je namreč Giulietta zamenjala od leta 1962 prodajano klasično Giulio.

Giulia z dizelskim motorjem prvič za primerjavo

In potem nas je predstavnik Alfe kar tako mimogrede vprašal katero si želimo. S tem je jasno mislil na barvo. Odvrnili smo, da želimo rdečo, kajti Alfa vseeno še spada med tiste avtomobile, ki so lahko rdeče barve. In pa tudi ta novi A4, da ne bo Giulia tako izstopala pri prvem primerjalnem testu, ki smo ga pripeljali s sabo, je bil prav tako rdeče barve. Oba z dizelskim motorjem, kajti na bencinsko Giulio bo potrebno še malo počakati. Alfa ima nov 2.2 litrski motor s 180 KM, Audi 2.0 TDI pa zmore 190 KM.

Alfa-Romeo-Giulia-Audi-A4-Frontansicht-fotoshowBig-122b4e8b-954903

Alfa-Romeo-Giulia-Audi-A4-Heckansicht-fotoshowBig-b3471d56-954905

Vstopimo, zapremo vrata, ključ je že pristal na odlagalnem prostoru, gumb za zagon motorja je na levi strani volana in to ni edina stvar, ki spominja na Ferrarija. Diesel je zagrmel, malo bolj glasno kot smo navajeni v Audiju A4, toda govora je vseeno o Alfi. Okolica na testni stezi Fiata blizu Bolocca, na kateri smo lahko testirali Giulio, ni ravno poznan po lepotah podeželja, tu se najdejo večinoma obdelana polja, mokro spomladansko vreme, ravnice, kraj pa je poznan tudi po Amedeu Avogadru, odkritelju istoimenske konstante. Preko gora na severu se je zadrževalo veliko deževnih oblakov in zato smo se odločili ostati z našim Audijem A4 in Giulio na ravnici, kjer je tudi mogoče marsikaj doživeti.

Alfa-Romeo-Giulia-Frontansicht-fotoshowBig-f6750659-954906

Alfa-Romeo-Giulia-Motor-fotoshowBig-61580f78-954907

Audi-A4-Seitenansicht-fotoshowBig-2efc0480-954914

Alfa-Romeo-Giulia-Rad-Felge-fotoshowBig-abd7b5f8-954917

Alfa-Romeo-Giulia-Audi-A4-Frontansicht-fotoshowBig-d444b8f7-954910

Paketna oprema z imenom Super

Naša rdeča Giulia ima šeststopenjski ročni menjalnik, opcija, ki se bo na nemškem trgu prodala največkrat. Na voljo je za 37.400€, paket opreme pa nosi tradicionalno ime Super. Za doplačilo 2.250€ pa lahko dobite avtomatski menjalnik z osmimi prestavami. Rdeči A4 je nekoliko dražji, dobi se ga za 38.550€, model z S-Tronicom, ki smo ga imeli mi na testiranju, pa za 40.850€. Pri opremi ni med obema modeloma veliko razlik, kajti Giulia je z opremo Super res bogato opremljena, ima avtomatsko klimo, parkirne senzorje, 17-colska aluminijasta platišča, usnjeni sedeži so tudi vedno del opreme. Podobno je v Audiju razen nekaj malenkosti: parkirni senzorji in aluminijasta platišča so recimo za doplačilo.

Alfa-Romeo-Giulia-Cockpit-fotoshowBig-bd09e341-954915

Alfa-Romeo-Giulia-Schalthebel-fotoshowBig-4d744c80-954909

Alfa-Romeo-Giulia-Fondsitz-fotoshowBig-120f5180-954916

Vrnimo se v Giulio, kajti zanima nas kako se pelje. Na magistralki med polji in gorovjem se je 180-konjski dizel izkazal kot primerna izbira, dobro pospešuje, Alfa z lahkoto prehiti tudi različne kombije Fiata in Iveca, pri tem je slišati malo bolj robustno kot motor v Audiju. Toda razlike med modeloma sta opazna samo pri neposredni medsebojni primerjavi. Zraven k Alfi spada dobro tudi zelo dobra razdelitev prestav ročnega menjalnika, šesta prestava pa je uporabna tudi za nižanje porabe na takšnih cestah. Menjalnik se lahkotno prestavlja in ima majhen hod. Prav tako harmoničen je TDI motor z S-Tronic menjalnikom v A4: je spontan, gladko prestavlja, ima prava razmerja. Res se ne moremo kaj prida pritoževati.

Alfa Romeo je bolj agilna od Audija

Tudi tukaj se najde nekaj zavojev, morda tudi zato, ker smo zaradi dežnih oblakov že zavili proti hribovju. Med drugo in tretjo prestavo pokaže Alfa vso svojo moč, avto se lahkotno pelje tudi po zavojih. Tudi pri malo mokrem asfaltu se ne čuti nobenih težav z oprijemom in potrebno je resnično močno pretiravati, da se vklopi ESP s svojo utripajočo opozorilno lučko.

Alfa-Romeo-Giulia-Rad-Felge-fotoshowBig-abd7b5f8-954917

Pri Audiju A4 pa ni ravno tako. Občutno je, da avto sili v podkrmiljenje, še posebej v mokrem pa prednja kolesa izgubljajo oprijem na mestih. Sicer nas ne moti, kajti za to skrbi ESP, vsekakor pa to ni dober občutek. Giulia naj bi imela najbolj neposreden volan v tem razredu limuzin srednjega razreda. Lahko, da ga ima, kajti iz sredinskega položaja je skorajda malo preveč poskočna, toda odzivnost in preciznost pa sta izjemna. Popolnoma drugačna je vožnja v A4, ki ni ravno tako točna in ne ponuja odzivnosti. Tako nastane pri vožnji skozi hitrejše zavoje, da je volan treba prijeti bolj trdo in močneje delati kot je to pri Alfi, ki je skozi zavoje hitrejša in veliko bolj enostavna za vožnjo.

Giulia navdušuje

Na vrhu hriba leži vasica, tako je namreč to v Italiji. Na tržnici poleg cerkve prodajajo zelenjavo, sir in razne salame. Obe rdeči limuzini sta takoj poskrbeli za pozornost, gledalci so sicer upokojenske starosti, vseeno pa se razumejo na avte. “La nuova Giulia”, takoj prepoznajo novo Alfo in jo občudujejo, na Audija pa samo prikimajo.

Alfa-Romeo-Giulia-Audi-A4--fotoshowBig-6dca63eb-954924

Starejšega možakarja zanima ali gre za nov 2.2 dizel motor. Odgovorimo, da ja, za tistega s 180 Cavalli. Bellissima, nam odgovori prijazen Italijan in se približa, nato pa odloži majhen zaboj z zelenjavo za juho, potem pa doda še, da Alfa resnično izdeluje lepše avte. Ni potrebno tega povedati tako olepšano, kot je to storil vodja oblikovalskega oddelka Fiata Lorenzo Ramaciotti, ki je menda povedal, da je oblika Giulie mehka kot oblak, ki ti ne da slutiti kakšna moč se skriva v njem. To si težko predstavljamo, da bi vodja oblikovanja Marc Lichte povedal kaj podobnega o A4, vseeno pa lahko povemo, da je limuzina elegantna in enotna.

Audi A4 ima mehkejše podvozje

Na poti nazaj na Bolocco smo poiskali nekaj bolj zahtevnih cest in tudi tukaj se je Giulia izkazala z bravuro. Pričakovati pa je bilo, da ne bo mehak avto. Toda čeprav aktivnega vzmetenja s prilagodljivimi nastavitvami še ni za dobiti in je naša testna Alfa čisto običajno vzmetena, pa se vseeno pelje zelo mirno po cesti med polji. Malo bolj mehak je pri tem Audi, ki manjše in večje neravnine požira še bolje, vseeno pa ni govora o kakšni resnični razliki med obema avtoma.

Ostalo nam je še nekaj časa in osredotočili smo se na info sistem avta. Alfa tukaj sledi nemški konkurenci z enim vrtljivim gumbom, ni pa se približala konkurenci kar se tiče jasnosti strukture menijev in preglednosti. Tudi pri izbiri materialov in izdelavi obstaja določena razlika proti A4, materiali in elementi za upravljanje delujejo v Audiju malo boljše. Saj to ni nobeno presenečenje, to bo tudi motilo le malo alfistov, vseeno se je tako dolgo čakanje splačalo.

Sklep

Da bodo številni alfisti ljubili novo Giulio, je bilo jasno, ko je bilo napovedano, da bo le-ta gnana na zadnji par koles. Ampak nova limuzina ponuja še veliko več. Z močnim dizelskim motorjem in zelo natančnim volanom ter agilnim podvozjem je resnično prava alternativa v premium srednjem razredu. Malo izboljšav je pričakovati še na področju izdelave in kvaliteti materialov, vsaj v primerjavi z A4. Toda v tej disciplini je Audi A4 tako ali tako nedosegljiv. Prav tako se ne bodo pritoževali alfisti nad manjšo potniško kabino, kajti za njih je bolj pomembno, da srce znamke še zmeraj bije. O tem po debiju Giulie tako ali tako ni več nobenega dvoma.

Alfa-Romeo-Giulia-Typenbezeichnung-fotoshowBig-edac1d88-954918


Vir: auto-motor-und-sport.de
Prevod: Aleš Horvat
Slike: auto-motor-und-sport.de

Kategorije: