Alfina postava na ogledu v Ženevi

marec 4, 2018 8:54 dop Napisal

Med 6. in 18. marcem 2018 bo znamka Alfa Romeo postavila na ogled Nürburgring in Speciale različice svojih trenutnih modelov na ženevskem avtosejmu. Gre za posebne različice modelov Stelvio, Giulia in pa 4C, ki bodo nosile posebno ime zaradi dosežkov, ki jih je znamka dosegla na znamenitem dirkališču v Nemčiji.

Vsi trije modeli Alfa Romeo bodo obarvani v posebno sivo barvo imenovano Circuito Grey, dodatno pa jih bodo krasili tudi karbonski dodatki na predelu nosu in ogledal. Vsi modeli imajo prav tako črno obarvana platišča in komplet keramično-karbonski zavorni sistem. Če se preselimo v notranjost, bomo opazili karbonske športne sedeže s poudarjenimi rdečimi šivi znamke Sparco, dodana je tudi posebna plaketa s serijsko številko avtomobila in alkantara volanski obroč z dodatki iz karbona. Notranjost zaključuje napredni H. Kardon zvočni sistem in 8,8-palčni infotainment sistem z GPS navigacijo ter Android Auto in Apple Car Play kompatibilnostjo.

Izdelava Stelvia in Giulie Nürburgring bo omejena na 108 primerkov za vsak model, motorizacija bo klasično najmočnejša z 2.9 L V6 motorjem z biturbo tehnologijo in 510 KM kar pomeni, da bo Stelvio pospešil od 0-100 km/h v samo 3,8 sekunde in dosegel najvišjo hitrost 283 km/h, Giulia pa kar 307 km/h.

Poleg tega se bosta predstavila še dva modela Stelvio z novo opremo. Prvi Stelvio bo imel v usnje oblečeno armaturko in panele vrat, drugi pa bo predstavljal opcijski paket opreme Performance Pack. Gre za aluminijaste obvolanske ročke, samozaporni diferencial in aktivno vzmetenje imenovano Alfa Active Suspension.

Kot zadnjo novost pa se bo predstavila še prenovljena Alfa Romeo 4C v različici Competizione  in Italia Speciale. Različica Competiziona je obarvana v posebno matirano sivo barvo imenovano Vesuvio Grey in je izvedenka kupejevskega modela, dodani so karbonski elementi strehe in zadnjega spojlerja. Dodatno ima še rdeče obarvane zavorne čeljusti, slovenski Akrapović izpušni sistem montiran na sredini avta ter 18 spredaj in 19 palčna kolesa zadaj, prav tako v posebni temni barvi. Kot pika na i je dodana še grafika, ki poteka po celotni dolžini avta in nosi znameniti Biscione ter italijanske nacinalne barve. Znotraj so spremembe bolj neopazne, vključujejo pa usnjene sedeže z vstavki iz mikrofibre, rdeče šive, volan iz kombinacije usnja in mikrofibre ter posebno plaketo z oznako Competizione in serijsko številko.

Druga izvedenka 4C pa je Italia Speciale, ki je posodobljena različica modela Spider, obarvana v Misano modro barvo in z rumenimi zavornimi čeljustmi. Tudi ta model je opremljen s slovenskim Akrapović izpušnim sistemom, ob strani pa ima še napis Spider Italia. Znotraj je zgodba podobna kot pri modelu Competizione, le da so tukaj kontrastni šivi rumene barve, za zvok skrbi Alpine zvočni sistem z nizkotoncem, dodana pa je posebna plaketa z napisom Italia.

Tudi tukaj bosta oba modela omejena v proizvodnji na 108 primerkov, oba pa sta opremljena z znanim 1.75 TBi motorjem, ki zmore 240 KM, ki poskrbi za pospešek od 0-100 km/h v 4,5 sekunde in končno hitrost 258 km/h.

Prevod: Aleš Horvat

Foto: AR

Vir: AR, Carscoops

Kategorije: