Cassino se že pripravlja na nove modele

november 2, 2014 9:08 pop Napisal

Začele so se resne priprave Fiatove tovarne v Cassinu, ki se je začela modernizirati in pripravljati na nove modele, med drugim tudi za novo Alfa Romeo Giulio.

v italijanskem časopisu Corriere della Sera so zapisali, da se je julija ustavila proizvodnja Fiatovega modela Bravo in Lanciine Delte, Giulietta pa se je prestavila v drugo tovarno, kjer so nekoč izdelovali Fiatov model Chroma. Pišejo še, da vzrok leži v nameri, da se tovarna na novo prilagodi novemu modelu za znamko Alfa Romeo, najverjetneje pa, da gre za model Giulia, ki bo tako prvi izdelek projekta “Giorgio”.

Novica je prišla v javnost naslednji dan po podpisu sporazuma z delavskim sindikatom in se sklada z napovedjo, da ne bodo na boljšem v prihodnje samo v Mirafioriju, ampak da se boljši časi obetajo tudi za Cassino pri izdelavi luksuznih modelov namenjenih na tuje trge.

Konec poletja in v začetku jeseni smo tako že lahko opazili prve testne modele blizu in okoli tovarne.

Podjetje Officine Meccaniche Rezzatesi oziroma OMR krajše je že potrdilo, da je podpisalo večmilijonsko pogodbo za izdelavo visoko-tehnoloških komponent za Fiatovo tovarno blizu Lazia. Gre se za komponente šasije, krmiljenje, osi, ogrodje menjalnika, karterje za olje in glave motorja.

OMR lahko tako računa na letnih 60 do 70 milijonov € v naslednjih 10 letih. Zato se je podjetje že odločilo za vlaganje in dodatno zaposlilo že tudi 200 novih delavcev. Podjetje iz Lombardije izdeluje visoko kakovostne izdelke iz aluminija, po Italiji pa ima 10 izpostav ter celo 6 lokacij v ZDA. Poleg dela za Fiat izdeluje podjetje OMR izdelke tudi še za Lamborghini, Bugatti, Bentley, VW in Audi. Pred novim podpisom dogovora je OMR delal že na določenih projektih za Ferrari in Maserati in je tudi izdelovalec komponent za podjetja kot so Valeo, Magneti Marelli, Bosch, TRW, Magna in Continental.

Avtor: Aleš Horvat

Vir: Quatroruote, Carscoop, AutoEdizione, Corierre della Serra

Slike: Carscoop, Quatroroute

 

Kategorije: