FCA uradno obvestilo o realnih izpustih avtomobilov

februar 3, 2016 4:24 pop Napisal

V zadnjih nekaj mesecih je veliko pozornost pritegnilo prirejanje emisij dizelskih agregatov, še posebej v Evropi, kjer je dizel nekaj zelo običajnega. V odgovor tem dogodkom se je FCA odločil za temeljito notranjo revizijo glede delovanja njenih tehnologij v avtomobilih in je potrdil, da vsi dizelski agregati ustrezajo zahtevanim regulacijam emisij.

Še posebej pa:

– FCA dizelska vozila niso imela nameščenega mehanizma za zaznavo testiranja v laboratoriju ali aktivacijo funkcije za čiščenje emisij pod laboratorijskimi pogoji. Z drugimi besedami, čeprav se lahko stopnje emisij razlikujejo glede na stil vožnje, pa sistemi za nadzor emisij FCA avtomobilov delujejo na isti način pod vsemi pogoji, najsi bo avtomobil v laboratoriju ali pa cesti.

– FCA dizelska vozila so bila testirana na edini predpisan način za Evropo (NEDC), ustrezajo regulatornim omejitvam in zahtevam.

Kot prostovoljno dejanje, ki zahtevano od nobene regulatorne agencije pa bo FCA posodobil svoje Euro6 nastavitve z novimi, da bi še izboljšal emisije v realnem načinu vožnje. Nove posodobitve bodo na voljo od aprila leta 2016 za vsa nova vozila po tem datumu, za vse ostale lastnike vozil z Euro6 motorji pa bodo posodobitve brezplačne v sklopu posodobitve programske opreme. Posodobitev se ne smatra kot vpoklic vozil.

Dodatno se FCA zavezuje za pospešitev trenutnih programov za razširitev ponudbe aktivne katalitične redukcije oziroma SRC tehnologije, ki je že v uporabi pri določenih FCA modelih in bo del ponudbe še ostalih dizelskih motorjev od druge četrtine leta 2017 dalje.

VIR: Uradno obvestilo za medije FCA
Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: