Zadnje novice

Črna lista vulkanizerjev

Splošne informacije, izkušnje o Alfah

OdgovorNapisal/-a Dräger » To Nov 13, 2007 11:43 am

žival napisal/-a:
ni res!!! Zastarele robe zakonsko ne smejo prodajat! Tud v trgovini z živili morajo po zakonu odtsranit pretečeno robo. Kupec ni tam da strokovno ocenjuje kakovost izdelka.


Kokr vem pravilno skladiščene in hranjene gume z lahkoto preživijo vsaj 5 let in jim je skoraj nemogoče določit rok uporabe. Kako boš dokazal, da jim je rok potekel? Ko jih enkrat natakneš pa jih lahko nekdo skuri v 2h mesecih, spet drug se pa z njimi fura tud po 10 let. Včer vidu enga fotra pr vulkanizerju k je tok stare gume gor montiru, da je mel še zračnice. Poznam tud primer ko je nekdo kupil pirelli p6000 lansko sezono in so se mu gume zdele nekam čudne. Po dotu je bilo na hitro razvidno da so gume letnik 2006, dejansko pa so bile letnik 96. #-o To je na koncu ugotovil moj vulkanizer po eni puščici, ki označuje da je izdelano v 90ih letih.Je pa sigurno res, da 5 let stara nerabljena guma vseeno otrdi in nima enakega oprijema kot povsem nova guma.


Točno tako.
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2420
Pridružen: To Jun 06, 2006 8:40 pm

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » Pe Nov 16, 2007 11:55 am

Tržna inšpekcija?
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7497
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 12:12 am

OdgovorNapisal/-a birdy » Pe Nov 16, 2007 2:07 pm

@lasser:
zaradi prbliznega nekompliciranja pri menjavi gum inspekcije , civilne tozbe, itd ni zasluzu...sm se pa ze posvetoval s pravniki in ce bi sam pomislu zint, da nebi menjal sem mel pravnika(oz co) en klic stran...

sm mu tud povedal, da bo dobil reklamo na forumih(da bo javno znana svinjarija k jo je naredu) + da bom v savo kranj s kero ma pogodbo pisal email, kako blatijo njeno ime in unicijejo zaupanje kupcev v njene izdelke

ker sem moz beseda, kar vete tisti, ki pe poznate, sem to dvoje naredu, ce pa bo vodstvo save odloclo na podlagi mejla karkoli urgirat ali inspekcija, k ji bo tole prsl na usesa prek forumasel al kakorkol, tole ni vec moja stvar...seveda bom sodeloval ce me bo kateri od organov prosil za to.

drugace je zaenkrat pokasiral dovolj javne sramote zaradi tega(4je avtomobilski forumi imajo identicno temo in tale ni najdaljsa)
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1110
Pridružen: Če Nov 13, 2003 10:31 pm

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » So Nov 17, 2007 1:53 pm

KAZNIVA DEJANJA ZOPER ČAST IN DOBRO IME

Razžalitev

169. člen

(1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
(3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem, književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izvrševanju uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge družbene dejavnosti, pri obrambi kakšne pravice ali pri varstvu upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.
(4) Če je razžaljenec razžalitev vrnil, sme sodišče obe stranki ali eno izmed njiju kaznovati ali kazen odpustiti.


Žaljiva obdolžitev

171. člen

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
(3) Če je tisto, kar se trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
(4) Če dokaže resničnost svoje trditve ali če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal, se storilec ne kaznuje za žaljivo obdolžitev, lahko pa se kaznuje za razžalitev (169. člen) ali za očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja (173. člen).
(5) Če kdo za koga trdi ali raznaša, da je storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, se sme resničnost, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, dokazovati le s pravnomočno sodbo, z drugimi dokazi pa le tedaj, če pregon ali sojenje nista mogoča ali nista dovoljena.
(6) Če je bila žaljiva obdolžitev, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, storjena v okoliščinah iz tretjega odstavka 169. člena tega zakonika, se storilec ne kaznuje za žaljivo obdolžitev, čeprav ni pravnomočne sodbe, če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal.

Vir:K A Z E N S K I Z A K O N I K uradno prečiščeno besedilo (KZ-UPB1) Uradni list RS 95/2004

To sm pejstu tko v vednost kaksne posledice ma lohk taksno pisanje po forumih.

Drugic se obrn direkt na trznega inšpektorja.

:)
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7497
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 12:12 am

OdgovorNapisal/-a vuso » So Nov 17, 2007 2:44 pm

Misliš, da bo šel vulkanizer v kazenski postopek na zasebno tožbo?Močno dvomim.Sicer pa kako se bo dokazal, da gre za razžalitev in ne za objektivno pisanje.Človek je dobil 7 let stare pnevmatike in je to zanimivo izkušnjo delil z nami.Bi bilo pa verjetno res boljše, da bi zadevo skušal uredit najprej z dotičnim vulkanizerjem.
vuso
Alfist
Alfist
Prispevkov: 323
Pridružen: Ne Okt 10, 2004 4:42 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » So Nov 17, 2007 2:52 pm

To sm sam tko pejstu glede na to da gre za blatenje imena. Posledice so lahko. Bi mogu kak pravnik povedj iz kaksnih izkusenj.

Je pa zalostno kaj se dogaja glede podjetij ki se ukvarjajo z avtomobili.
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7497
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 12:12 am

OdgovorNapisal/-a birdy » So Nov 17, 2007 7:30 pm

@lasser to bi veljalo, ce bi jest reku nekdo je nesposoben ali ne opravlja svojega dela ipd...

jest sem pa, vse kar sem naredu, je blo da sem javno povedal mojo zgodbo, ki je podprta z dejstvi in ga nisem nikoli zaniceval, razen ko sem ga javno obtozil ogrozanja varnosti v prometu, kar pa je storil in je se zmerom del moje zgodbe
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1110
Pridružen: Če Nov 13, 2003 10:31 pm

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » So Nov 17, 2007 7:36 pm

@birddy

Vem kaj si napisu, slucajno sm neki UL bral pa sm se to sm pejstnu. Poznam en podobn primer. Pa je model najebu ornk zarad tazga pisanja po forumu.

Trznega inspektorja si ze klicu? Lahko zdele, majo dezurnega. :mrgreen:
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7497
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 12:12 am

Re: Črna lista vulkanizerjev

OdgovorNapisal/-a andro55 » Po Nov 28, 2016 7:44 pm

Avtocenter Velić, LJ Vižmarje
Veliko parkirišče, dobre profi naprave, 3D optika, kavomat, use čisto in urejeno, skratka ni da ni.
Prišel sem da mi zamenja vse 4 ročice stabilizatorja, premontira in scentrira gume in naredi optiko. Tam sem bil malo manj kot 2 uri. Delal je ta mladenič zaposlen pri njemu, itak čik v ustih. Zataknil se je že pri prvem stabilizatorju, to pa zato ker ga ni mogu dobr zategnit. Zakaj? ker je bil nastavek na drugi strani na katerega pride ključ že požrt. Zakaj? Ker dela z avtom kot s šajtrgo!!! Na eno stran ključ, na drugo pištolo in gas na polno pa nima veze a se ključ usede al ne in logično da je požrlo nastavek. Pol uleti ''veli mojster'' s švas aparatom in tam neki na pol nardita rekoč ''sej bo držal''. Za to sta porabila 45 minut!!! Pol mi še tip reče da če bo treslo nej pridem nazaj z novim delom in bojo zamenjali. Nobenega odnosa!!!
Dela je blo za eno uro, on si je naredu dve uri ker ma zaposlen nesposoben folk!!! Že to da more švasat namesto da zavije pove veliko. Potem ko je bilo treba izstavit račun pa itak, prosto po prešernu. Pošteno bi bilo da bi namesto dveh ur računal eno, dal 10% dol ker mi je uniču stabilizator in še to nevem če bi blo dovolj ker je namesto ene ure trajalo dve! Računal je dve uri dela in itak vse premontaže in centriranja. Račun na koncu je bil vrtoglavih 192€.
Cigarete, fleksarca, švasanje in potem še tako nesramno zasoljena cena, na bruhanje mi gre ko pomislim. Plačal in šel in 1000% lahko zatrdim da me tam več ne bo, nikoli.
Zasoljene cene, nobenega odnosa, usposobljeno a nesposobno osebje... To je moje mnenje. Odsvetujem, pejte drugam, prišparejte živce in denar pa peljite familjo v nedeljo na kosilo.
Toliko z moje strani
andro55
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 1
Pridružen: Po Nov 28, 2016 7:40 pm

Prejšnja

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov