Zadnje novice

DIY: Tempomat: naknadna vgradnja - AR 156, 1.9 JTDm 16V

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

OdgovorNapisal/-a bizy » Pe Jun 08, 2012 7:40 pm

Gledal sem kakor v navodilih pise daljsi konektor lahko slikam pa pokazem
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a bizy » Pe Jun 08, 2012 8:21 pm

Slika
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a bizy » Pe Jun 08, 2012 8:23 pm

Teh številk ki si na shemi za 156 jtd 16v ni na pinih tudi tistih za 156 jtd 8v tako da res ne vem kako in kaj kateri konektor pa moram pogledat še

ima kdo podoben primer
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a bizy » So Jun 09, 2012 12:35 pm

Lahko kdo prosim pomaga
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a alro » Ne Jun 10, 2012 12:28 am

Niso napisane številke pri vsakem pinu. Prave so ene od teh ki so pokrite s temi čepki. Na začetku vrste poglej, more bit napisana številka pina, mislim da je celo na dveh krajih, potem pa prešteješ do pravega. Zdaj na pamet ne vem s katerim se začne. Bom jutri pogledal kje imam te konektorje odrezane in ti poslikal številke če bo videt.
Slika
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2700
Pridružen: So Feb 11, 2006 1:39 am
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

OdgovorNapisal/-a bizy » Ne Jun 10, 2012 8:52 am

Hvala ti Alro da si mi pojasnil, zanima me ali je potrebna varovalka, moja alfa se mi zdi oz. ni videti da bi imela lucko za tempomat. Kaj mi svetujes ? Se da probat z navadnimi stikali? Ima kdo pine za prodat viska?
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a PAJCI1 » Ne Jun 10, 2012 9:25 am

bizy napisal/-a:Hvala ti Alro da si mi pojasnil, zanima me ali je potrebna varovalka, moja alfa se mi zdi oz. ni videti da bi imela lucko za tempomat. Kaj mi svetujes ? Se da probat z navadnimi stikali? Ima kdo pine za prodat viska?


Jaz mam pine če kdo rabi!
PAJCI1
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 194
Pridružen: Po Sep 19, 2011 9:10 pm
Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a alro » Ne Jun 10, 2012 9:37 am

Slika

To je lučka in je ne boš videl dokler tempomat ne dela. Če držijo podatki v tvojem profilu imaš enak motor kot jaz, tako da poveži po tej shemi in bo. Lahko probaš tudi z navadnimi stikali kot je opisano v tej temi ---> KLIK (to je tema za 2.4 motor, da ne boš gledal te sheme), čeprav če ti uspe dobit rabljeno ročko bo kot original. Jaz nisem dal nobene dodatne varovalke. Če rabiš pine mi napiši tvoj naslov v ZS in ti jih pošljem po pošti ali pa če ti je PAJCI1 bliže se zmenita, ker vidim da jih ima tudi on.
Zadnjič spremenil alro, dne Ne Jun 10, 2012 10:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2700
Pridružen: So Feb 11, 2006 1:39 am
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

OdgovorNapisal/-a alro » Ne Jun 10, 2012 10:49 am

Še slike kje so številke pinov. Imaš jih na vrhu kjer grejo žice noter, če pa vzameš konektor ven so še na strani konektorja na začetku in na koncu vrste. Potem pač samo prešteješ do pina ki ti rabi.




Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2700
Pridružen: So Feb 11, 2006 1:39 am
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

OdgovorNapisal/-a bizy » Ne Jun 10, 2012 4:24 pm

Hvala ti za pomoc, jutri grem montirat bom
porobau tako kot si mi povedal
Hvala se enkrat za pomoc upam da ratalo
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a alro » Ne Jun 10, 2012 8:57 pm

A pine si potem dobil ?
Slika
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2700
Pridružen: So Feb 11, 2006 1:39 am
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

OdgovorNapisal/-a bizy » Ne Jun 10, 2012 9:07 pm

Nisem vzel sem od racunalnika - tako kod te napisano za 2.4 jtd sam ne deluje pomoje morajo biti original pini ce imas viska 4 komade ali ce ves kje se da dobiti se bom zapelo jutr ponj ti posljem zs povej ceno za pine
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a bizy » Ne Jun 10, 2012 9:19 pm

Zivio Pajc ce si blizu se zmenva za pine, sm pa Alru napisal zs, hvala obema. Zanima me ali obstaja kakšna možnost da alfe kot je moja sploh nimajo moznosti tempomata.
Ce bi prej vidu sporocilo glih dans sm bil v Kobaridu bi se zapelu do Alrota :(
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a alro » Po Jun 11, 2012 12:07 am

bizy napisal/-a:Nisem vzel sem od racunalnika - tako kod te napisano za 2.4 jtd sam ne deluje pomoje morajo biti original pini ce imas viska 4 komade ali ce ves kje se da dobiti se bom zapelo jutr ponj ti posljem zs povej ceno za pine

Ti bom probal že jutri poslat pine če bo ratalo, ker imam precej opravkov in ne vem kako bom s časom.
Glej, če imaš 1.9 jtd 16V, 103kW/140KM in letnik 2003 kot ti piše v profilu more delat. Pomojem si ti kaj izpustil :-k. Shemo uporabiš to ki je v tej temi, prvi post:

- št. 1 na tempo. povežete s št. 77 na rač. mot.
- št. 4 na tempo. povežete s št. 78 na rač. mot.
- št. 5 na tempo. povežete s št. 56 na rač. mot.
- št. 2 na tempo. – prazna
- št. 6 na tempo. povežete s št. 38 na rač. mot.

Ostala vam bo ena žica iz ročice tempomata (št. 3), katero morate povezati na + preko ključa (kontakt). Tega lahko dobite v bližini škatle z varovalkami.


Se pravi na računalnik grejo 4 žice, vklop (ON), + (višanje hitrosti), - (nižanje hitrosti) in reset. Potem pa je treba povlečt še napajanje (12V na ključ) nekje od varovalk. Ma ti imaš ročko za tempomat ali imaš samo stikala ?
Slika
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2700
Pridružen: So Feb 11, 2006 1:39 am
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

OdgovorNapisal/-a bizy » Po Jun 11, 2012 3:46 am

Za enkrat imam samo stikala, če bo delovalo ni problem nabavit novo ročko.

Alro & Pajci pisal sem vam na zs če kdo od vaju dveh utegne poslat pine bi bil zelo hvaležen.
bizy
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 16
Pridružen: To Maj 25, 2010 12:32 am
Kraj: Novo mesto

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na 156, 147, GT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost