Zadnje novice

ABS / VDC / EBD System Failure

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

ABS / VDC / EBD System Failure

OdgovorNapisal/-a ALFA rp » Sr Feb 02, 2005 8:34 am

Na displayu se izpiše : VDC System failure - GO TO DEALER, na armaturni plošči pa se pojavi rumen trikotnik s klicajem, okrog je pa neka puščica, poleg tega pa se vklopi tudi lučka na konzoli pri ASR-u, ki je ne moreš ugasniti.

Ko avto ugasneš in ponovno štartaš je zopet vse OK. Stvar se mi je danes zjutraj primerila že drugič.

Ali kdo ve, kaj naj bi to bilo. Motor 1,9 JTD - ALFA 156.

Hvala za pomoč.

Rok

Lep pozdrav
ALFA rp
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 86
Pridružen: Sr Sep 08, 2004 9:15 pm

OdgovorNapisal/-a bulldog » Sr Feb 02, 2005 10:27 am

Tudi jest mam isti problem in samo zjutraj ko je avto mrzel. Poleti pa tud zjutraj ne.

Kaj bi to lahko bilo ????
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: ljubljana@husse.si
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 99
Pridružen: Sr Feb 18, 2004 9:38 am
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a Miholl » Sr Feb 02, 2005 10:32 am

vlaga na senzorjih?
Tko je blo pr naši Kii k se je abs lučka pržigala, prve par minut zjutraj....Deluje še vseen
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 156 sw
 
Prispevkov: 5297
Pridružen: Po Okt 18, 2004 2:40 pm
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Foggy » Sr Feb 02, 2005 10:33 am

Zadne čase je pa zaslediti kar nekaj problemov z JTD motorji pri alfah...se je res bolje peljati na bencin kakor nafto, cena je takorekoč ista. Edin kar dizl litr manj porabi in to je to, je pa v osnovi dražji....

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 9319
Pridružen: Sr Okt 01, 2003 10:51 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Teo » Sr Feb 02, 2005 10:33 am

Nizke temperature malo zjebejo senzorje. Pišite BOSCHU, da bodo stvar zrihtali. 8)
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Teo
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Prispevkov: 9750
Pridružen: Po Okt 27, 2003 10:44 am
Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a bulldog » Sr Feb 02, 2005 10:37 am

Foggy napisal/-a:Zadne čase je pa zaslediti kar nekaj problemov z JTD motorji pri alfah...se je res bolje peljati na bencin kakor nafto, cena je takorekoč ista. Edin kar dizl litr manj porabi in to je to, je pa v osnovi dražji....

LP



Mislm da tle diesel nima veze s tem pač pa ta k....... Bosch tehnika !!!!
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: ljubljana@husse.si
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 99
Pridružen: Sr Feb 18, 2004 9:38 am
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a Foggy » Sr Feb 02, 2005 10:45 am

Verjetno je res tako, samo čudno se mi zdi, ker je že ene par uporabnikov na forumu imelo kar nekaj problemov z JTD motorji, je pa res dons tok elektronike da kr glava peče....
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 9319
Pridružen: Sr Okt 01, 2003 10:51 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dizl » Sr Feb 02, 2005 12:29 pm

esp ali pri Alfi VDC (Vehicle Dynamic Control) nima ČIST NČ z dizlom ali nedizlom, verjetno abs senzorji, to smo se šli tud pri pežoju, ko je bilo mraz, ni delal niti asr niti abs
dizl
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 185
Pridružen: Pe Dec 05, 2003 1:46 pm

OdgovorNapisal/-a bulldog » Sr Feb 02, 2005 12:45 pm

A misliš da bi jih bilo treba samo spucat ??
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: ljubljana@husse.si
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 99
Pridružen: Sr Feb 18, 2004 9:38 am
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a ALFA rp » Sr Feb 02, 2005 12:55 pm

Hvala, sem si mislil, da mora biti nekaj takega.

LP

Rok
ALFA rp
ALFA rp
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 86
Pridružen: Sr Sep 08, 2004 9:15 pm

OdgovorNapisal/-a dizl » Sr Feb 02, 2005 12:59 pm

Haaa, zdele mi je kapnl. A ne moreš več vklopit tempomata, dokler spet ne prižgeš avta? Potem je to (pr men je blo) stikalo za bremzo. Ker ima notr dvojno stikalo, ko se samo dotakneš bremze je eno prekinjevalno, in to ni imelo stika oz mal ja mal ne. Najprej se je začel tko, da je na vsake toliko ugasnilo tempomat in se ga ni dalo več vklopit. Ugasneš in prižgeš avto, pa je blo spet nekaj časa ok. No in potem se nekega lepega dne ni dal več vklopit.

Pa če je to, da nebi vozu na servis, ker je stikalo mal čez jurja in obrneš, pade ven, snameš kontakt, natakneš na novo stikalo in notr, obrneš in je. Nimaš kej delat tri minute, na servisu pa???
dizl
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 185
Pridružen: Pe Dec 05, 2003 1:46 pm

OdgovorNapisal/-a Uroš » Sr Feb 02, 2005 2:00 pm

Foggy napisal/-a:Verjetno je res tako, samo čudno se mi zdi, ker je že ene par uporabnikov na forumu imelo kar nekaj problemov z JTD motorji, je pa res dons tok elektronike da kr glava peče....


Na tem forumu sem že nekaj časa pa še nisem zasledil "ene par" problemov čez JTD motorje.
Zato te prosim da razčistimo daj prosim gor linke od teh tem ker bi jih res rad prebral.
Ime JTD ja je trenutno zelo čisto in bi rad da tako tudi ostane !
Uroš
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3651
Pridružen: Po Mar 22, 2004 4:35 pm
Kraj: Maribor-Tezno

OdgovorNapisal/-a dizl » Sr Feb 02, 2005 2:08 pm

Uroš napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Verjetno je res tako, samo čudno se mi zdi, ker je že ene par uporabnikov na forumu imelo kar nekaj problemov z JTD motorji, je pa res dons tok elektronike da kr glava peče....


Na tem forumu sem že nekaj časa pa še nisem zasledil "ene par" problemov čez JTD motorje.
Zato te prosim da razčistimo daj prosim gor linke od teh tem ker bi jih res rad prebral.
Ime JTD ja je trenutno zelo čisto in bi rad da tako tudi ostane !


Ja a ne veš, da če zmanjka tekočine za šipe prat, da je to zato, ker maš JTD?????
dizl
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 185
Pridružen: Pe Dec 05, 2003 1:46 pm

OdgovorNapisal/-a ALFA rp » Sr Feb 02, 2005 2:42 pm

dizl napisal/-a:Haaa, zdele mi je kapnl. A ne moreš več vklopit tempomata, dokler spet ne prižgeš avta? Potem je to (pr men je blo) stikalo za bremzo. Ker ima notr dvojno stikalo, ko se samo dotakneš bremze je eno prekinjevalno, in to ni imelo stika oz mal ja mal ne. Najprej se je začel tko, da je na vsake toliko ugasnilo tempomat in se ga ni dalo več vklopit. Ugasneš in prižgeš avto, pa je blo spet nekaj časa ok. No in potem se nekega lepega dne ni dal več vklopit.

Pa če je to, da nebi vozu na servis, ker je stikalo mal čez jurja in obrneš, pade ven, snameš kontakt, natakneš na novo stikalo in notr, obrneš in je. Nimaš kej delat tri minute, na servisu pa???


Tempomata nimam, je pa nemogoče takrat nazaj vklopit ASR ( avtomatsko ga samo izklopi ). Verjetno bo res vlaga in mraz. Vseeno pa hvala za namig o menjavi stikal.

LP

Rok
ALFA rp
ALFA rp
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 86
Pridružen: Sr Sep 08, 2004 9:15 pm

OdgovorNapisal/-a dizl » Sr Feb 02, 2005 3:00 pm

ALFA rp napisal/-a:
dizl napisal/-a:Haaa, zdele mi je kapnl. A ne moreš več vklopit tempomata, dokler spet ne prižgeš avta? Potem je to (pr men je blo) stikalo za bremzo. Ker ima notr dvojno stikalo, ko se samo dotakneš bremze je eno prekinjevalno, in to ni imelo stika oz mal ja mal ne. Najprej se je začel tko, da je na vsake toliko ugasnilo tempomat in se ga ni dalo več vklopit. Ugasneš in prižgeš avto, pa je blo spet nekaj časa ok. No in potem se nekega lepega dne ni dal več vklopit.

Pa če je to, da nebi vozu na servis, ker je stikalo mal čez jurja in obrneš, pade ven, snameš kontakt, natakneš na novo stikalo in notr, obrneš in je. Nimaš kej delat tri minute, na servisu pa???


Tempomata nimam, je pa nemogoče takrat nazaj vklopit ASR ( avtomatsko ga samo izklopi ). Verjetno bo res vlaga in mraz. Vseeno pa hvala za namig o menjavi stikal.

LP

Rok


Vseeno, če imaš pet minut časa in pri roki inštrument, pomeri, če stikalo deluje. Tempomat bi bil samo znak, da se dogaja ito kot pri meni, tudi pri VDC je verjetno isto stikalo.
dizl
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 185
Pridružen: Pe Dec 05, 2003 1:46 pm

Naslednja

Vrni se na 156, 147, GT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov