Zadnje novice

ABS: Senzor

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

ABS: Senzor

OdgovorNapisal/-a jeba2 » Če Jul 29, 2010 7:20 pm

mene zanima ali ima kdo kaki rabljeni abs senzor (zadnji levi )in koliko je cena ter koliko stane novi senzor za alfo 156 1.8 ts l 99. ter ali ga je tezko zamenjati lp.
jeba2
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 75
Pridružen: Pe Mar 05, 2010 2:44 pm

ABS - senzor

OdgovorNapisal/-a mihecmiha » To Okt 09, 2012 9:48 pm

Pred kratkim sem menjal amortizerje itd, ter sem pri menjavi poškodoval ABS senzor na zadnjem levem kolesu. Senzor sem potem dobil rabljen ga zamenjal še vedno mi pa javlja napako ABS, VDC ter mi gori lučka za ABS.

A je možno da je treba lučko samo resetirati preko računalnika in zato noče ugasnt, ker jo ma v spominu. A je možno da je problem v tem, da je bil senzor z 147 ke. Je pa senzor vsaj na prvi pogled identičen, kot ta ki sem ga uničil.
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1256
Pridružen: Sr Mar 19, 2008 2:24 pm

OdgovorNapisal/-a kosir1234 » To Okt 09, 2012 9:54 pm

premeri upornost če je isti...
mislem pa da bi lučka mogla sama izginit... magari si pomagaš z odklopom akumulatorja pa kleme skup...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3687
Pridružen: Če Feb 25, 2010 5:47 pm
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Sr Okt 10, 2012 7:03 am

a pa si se šu pelat ko si ga zamenjal ?
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3736
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 11:10 am
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a mihecmiha » Če Okt 11, 2012 10:39 am

Upornost bom bolj težko preveril, ker sem tastarga totalno uničil. Moral sem ga prevrtat da sem ga ven dobil.

Sem se šel pa peljat ja, ko sem ga zamenjal. Bom probal še akumulator odklopit pa kleme skup dat, da vidim če bo kaj pomagalo.
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1256
Pridružen: Sr Mar 19, 2008 2:24 pm

ABS - senzor

OdgovorNapisal/-a mihecmiha » Če Maj 23, 2013 2:26 pm

Včeri sem zmontiral en nov rabljen senzor iz Alfe 147. Ko sem ga zmontiral in prižgal avto oz dal kontakt, lučke in opozorila za ABS, VDC failure ni bilo več. Tudi ko je avto nekaj časa na mestu laufal se ni prižgala nazaj. Ko sem pa odpeljal se je po cca 100 metrih spet prižgala.
Komu kaj znano/jasno?
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1256
Pridružen: Sr Mar 19, 2008 2:24 pm

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Če Maj 23, 2013 5:38 pm

Verjetno fuč magnetni obroč?
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9642
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

OdgovorNapisal/-a mihecmiha » Če Maj 23, 2013 8:44 pm

Mogoče #-o

A se to menja samo skupaj z ležajem?
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1256
Pridružen: Sr Mar 19, 2008 2:24 pm

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Če Maj 23, 2013 8:53 pm

Tako je.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9642
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

OdgovorNapisal/-a simnov » Pe Maj 24, 2013 3:21 pm

Kaj pa če imaš na debelo mešanico olja in umazanije na abs abročku.
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM
 
Prispevkov: 753
Pridružen: Po Avg 23, 2010 8:50 pm

OdgovorNapisal/-a Q_4 » Pe Maj 24, 2013 10:49 pm

Kak kovinski prah tud moti senzorje. Recimo od brušenja, ker se prime na ta obroč.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa GT
 
Prispevkov: 2354
Pridružen: To Apr 27, 2004 9:37 am
Kraj: MB-Okolica

OdgovorNapisal/-a tomaz.xt » So Jun 01, 2013 6:54 am

lahko da imas kje pretrgan kabel senzorja oz je v stiku
Vsako prase rije zase
tomaz.xt
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 193
Pridružen: Ne Dec 02, 2007 8:17 pm
Kraj: Novo mesto-Škocjan

OdgovorNapisal/-a mihecmiha » So Jun 01, 2013 9:16 am

Senzor sem z kladivom odbil stran. Potem sem dal novega iz 147 in tudi ta ne dela oz dela le ko ga priklopim, ko se pa odpeljem pa spet javi napako. Bom en dan, dal kolo dol in pogledal, če sem mogoče tudi obroček potolkel. Vem da se mi je nekaj strgalo, ko sem 2 uri se z enim šravfom zajebaval in sem začel tolčt po vsem možnim. Lohk da je tudi po obročku kaj padlo...
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1256
Pridružen: Sr Mar 19, 2008 2:24 pm

OdgovorNapisal/-a Q_4 » So Jun 01, 2013 10:02 am

mihecmiha napisal/-a: Vem da se mi je nekaj strgalo, ko sem 2 uri se z enim šravfom zajebaval in sem začel tolčt po vsem možnim.


Poznam ta feeling :D
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa GT
 
Prispevkov: 2354
Pridružen: To Apr 27, 2004 9:37 am
Kraj: MB-Okolica

OdgovorNapisal/-a kosir1234 » So Okt 19, 2013 6:24 pm

Torej, menjalo se je cel premnik na 156... ker je bil fuč senzor za abs(ali napeljava - upornost 0Ohm) sem dal tastarega gor... na kontaktu napake ni več javljalo, ko se je pa spelalo je pa spet javilo napako, ta zdaj ostaja tudi pri kontaktu...

Se računalnik sam pobere al je treba zresetirat?

Aja pa tastar senzor se je vn povrtalo, možno, da se ni dobro spucalo in ga to matra? Za primerjavo pa še, sovoznikov senzor 750Ohm, voznikov nekaj čez 500, pa je prej okej delalo
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3687
Pridružen: Če Feb 25, 2010 5:47 pm
Kraj: Žiri

Naslednja

Vrni se na 156, 147, GT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost