Potovalni računalnik/ LCD/ Multifunkcijski zaslon - AR 156
Moderator: Tehnika moderatorji
odkar sem menjal z rabljenim, vendar od FL modela.... ne več!
to pa je že cca 2 leti....BP
Mislim , da je to najcenejša in najhitrejša rešitev......menjava le LCDja je dražja in težja
Uspeh pa kakor berem, v nebenem primeru ni 100% .... pri obeh variantah ti bo načeloma delalo, lahko pa tudi da ne......
Hvala @Robi
to pa je že cca 2 leti....BP
Mislim , da je to najcenejša in najhitrejša rešitev......menjava le LCDja je dražja in težja
Uspeh pa kakor berem, v nebenem primeru ni 100% .... pri obeh variantah ti bo načeloma delalo, lahko pa tudi da ne......
Hvala @Robi
- Gricko
- Alfa Freak
- Vozilo: 156Sw
- Kraj: Ljubljana

Doleq4 napisal/-a:A ima še kdo probleme z računalnikom...sploh sedaj,ko je vroče?:)
Ja, me že čaka nov LCD display za kak dan, ko se bo dalo tudi na prostem kaj narediti.
Je pa res, da so pri Alfi spet zmagali gled kompliciranja. Da normalno odstraniš Infocentre enoto, moraš odstraniti najmanj še sovoznikov predal in radio, da prideš do konektorjev.
Emperor of The Dark Realm
- SHadowX
- Addicted to Alfa
- Član Alfa Kluba:

V bistvu imajo FL Infocentre enote vgrajen popolnoma enak tip LCD ekrana, le da ga je nekje zgornja tretjina prekrita s plastiko. Če pa je pri FL modelih kaj spremenjena elektronika pa žal ne vem.
- SHadowX
- Addicted to Alfa
- Član Alfa Kluba:

SHadowX napisal/-a:V bistvu imajo FL Infocentre enote vgrajen popolnoma enak tip LCD ekrana, le da ga je nekje zgornja tretjina prekrita s plastiko. Če pa je pri FL modelih kaj spremenjena elektronika pa žal ne vem.
si siguren??
ker ekran je dosti nižji ter tudi razpored pisave / opozoril je drugačen
Na starem imaš gornjo vrstico ( datum, temp) skoz prikazano, tudi ko greš v menije, med tem, ko v FL LCDju, imaš datum, temp na sredini, ko greš v meni, pa datuma, temp ne vidiš
Pa tudi celotno ohišje FL modela je nižje od preFl.....
V glavnem za FL model sem slišal , da kakšen slučajno ne dela ok, med tem ko v Pre Fl model kakšen slučajno dela....torej je tudi v elektroniki kaka sprememba po mojem.
- Gricko
- Alfa Freak
- Vozilo: 156Sw

Do sedaj vse ki so bili v preFL ki sem jih videl, pa še noben ni pravilno deloval. V FL pa večinoma delajo ja, včasih pa more tudi kaj odpovedati, čene pa to nebi bilo za v alfo
Kontaktiraj uporabnika 75 3.0 V6(Robi), meni ga je on prodal za drobiž, in od takrat res dela BP.

Kontaktiraj uporabnika 75 3.0 V6(Robi), meni ga je on prodal za drobiž, in od takrat res dela BP.
- NejcKo
- Alfist
- Kraj: Depala vas

Gricko napisal/-a:si siguren??
ker ekran je dosti nižji ter tudi razpored pisave / opozoril je drugačen
Na starem imaš gornjo vrstico ( datum, temp) skoz prikazano, tudi ko greš v menije, med tem, ko v FL LCDju, imaš datum, temp na sredini, ko greš v meni, pa datuma, temp ne vidiš
Pa tudi celotno ohišje FL modela je nižje od preFl.....
Če je verjeti slikam na internetu:
FL Infocenter enota v ohišju
FL Infocenter enota brez zgornjega dela ohišja
LCD ekran je torej enak, razlika je le v ohišju in elektroniki/programu.
- SHadowX
- Addicted to Alfa
- Član Alfa Kluba:

display za alfa 156
Ima kdo mogoče display za 156
- bider
- Alfa Junior
Re: Potovalni računalnik 156 LCD problem
a se da ta display unit tudi v starejše modele, ker kolega ga nima.
Me samo zanima če ima konektorje pripravljene in ali je plug & play.
Hvala v naprej
Me samo zanima če ima konektorje pripravljene in ali je plug & play.
Hvala v naprej

- NejcKo
- Alfist

Nimajo konektorjev.
Tudi če bi imeli, nimajo potovalnega računalnika
Tudi če bi imeli, nimajo potovalnega računalnika
- Banny
- Addicted to Alfa
- Član Alfa Kluba:
- Kraj: Tolmin
no se mi je zdelo, hvala za odgovor 

- NejcKo
- Alfist

Multifunkcijski zaslon
Pozdravljeni
V zadnjem času se mi pojavlja zanimiv problem na alfi 156 in sicer glede multifunkcijskega zaslona na katerem je datum... Namreč po vžigu avtomobila se mi zaslon ne vklopi ampak se vklopi šele po cca 30 min vožnje. Zadeva sicer ni tako zelo moteča ampak zanima me če je že kdo imel podobno težavo in če je kakšna enostavna pot da se jo odpravi.
lp
Edit: Premaknjeno ....
V zadnjem času se mi pojavlja zanimiv problem na alfi 156 in sicer glede multifunkcijskega zaslona na katerem je datum... Namreč po vžigu avtomobila se mi zaslon ne vklopi ampak se vklopi šele po cca 30 min vožnje. Zadeva sicer ni tako zelo moteča ampak zanima me če je že kdo imel podobno težavo in če je kakšna enostavna pot da se jo odpravi.
lp
Edit: Premaknjeno ....
- abarth223
- Alfa Junior
Re: Potovalni računalnik/ LCD/ Multifunkcijski zaslon - AR 1
Ni enostavnega popravila. Ostane ti samo zamenjava.
Pazi samo, da bo tisti rabljen, ki ga boš kupil brez te težave, da se ne boš nasankal tako kot jaz...
Pazi samo, da bo tisti rabljen, ki ga boš kupil brez te težave, da se ne boš nasankal tako kot jaz...
- Zhagar
- Moderator
- Član Alfa Kluba:
- Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov