Odstranjevanje / Barvanje stranskih ogledal - AR 156
Moderator: Tehnika moderatorji
14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Odstranjevanje / Barvanje stranskih ogledal - AR 156
Ker je potrebno okoli Alfice tudi kaj postoriti, sem se lotil stvari, katera naju je z mojo boljšo polovico - večinsko uporabnico Alfice že nekaj časa motilo. Izgled je bil res grd, saj je luščenje barve iz nosilca ogledala dokaj pogosta napaka pri AR 156 nad l.2004!!! V pomoč sem Vam mimogrede poslikal in Vam bom na kratko obrazložil zadevco,kako najhitreje stvarco poštimat!!
Potrebno orodje:
- 10 ključek
- torx izvijač
- manjši izvijaček
Za začetek le še slika nadvse grdega nosilca ogledala, da boste vedeli o čem sploh govorim:

Pa začnimo:
Najprej z manjšim izvijačkom odstranite plastiko v notranjosti vozila-fiksirano je na dveh nosilčkih!!

Nosilčki plastike izgledajo takole, da boste vedli kaj "za boga" ga drži gor

Po odstranitvi plastike pa pred seboj zagledamo en mal konektorček (ki ga s pomočjo malega izvijačka ločimo narazen) ter 3* vijak 10mm!

Nato previdno odstranimo ogledalo z nosilcem (na vozilu ostane del gume, drug del gume pa ostane na nosilcu ogledala in jo v nadaljevanju odstranimo)!!

Ogledalo z nosilcem nato najbolje da položimo nekam - sam sem pametno
"zlorabil" kar smetnjak in ga razstavimo. Na spodnjem delu ogledala odvijemo 3*torx vijake in ogledalo lahko ločimo od nosilca!

Ostane nam le nosilec in drgnjenje s šmirglom!!

Zatem je na vrsti barvanje s temeljno barvo, ter zatem s črno barvo!!

Za primerjavo še vmes stari in novi nosilec (levi in desni)!!

Sledi še sestavljanje v obratnem vrstnem redu (prispevek iz začetka pride v pomoč-če je kdo slučajn že pozabu kako je šlo narazen??)!!

In na koncu naj bi zgledalo nekako tkole!

Upam, da s tem prispevkom komu prikrajšam vsaj 5 minutk dela oz. da se bo komu zdel koristn.
Potrebno orodje:
- 10 ključek
- torx izvijač
- manjši izvijaček
Za začetek le še slika nadvse grdega nosilca ogledala, da boste vedeli o čem sploh govorim:

Pa začnimo:
Najprej z manjšim izvijačkom odstranite plastiko v notranjosti vozila-fiksirano je na dveh nosilčkih!!

Nosilčki plastike izgledajo takole, da boste vedli kaj "za boga" ga drži gor

Po odstranitvi plastike pa pred seboj zagledamo en mal konektorček (ki ga s pomočjo malega izvijačka ločimo narazen) ter 3* vijak 10mm!

Nato previdno odstranimo ogledalo z nosilcem (na vozilu ostane del gume, drug del gume pa ostane na nosilcu ogledala in jo v nadaljevanju odstranimo)!!

Ogledalo z nosilcem nato najbolje da položimo nekam - sam sem pametno

Ostane nam le nosilec in drgnjenje s šmirglom!!

Zatem je na vrsti barvanje s temeljno barvo, ter zatem s črno barvo!!

Za primerjavo še vmes stari in novi nosilec (levi in desni)!!

Sledi še sestavljanje v obratnem vrstnem redu (prispevek iz začetka pride v pomoč-če je kdo slučajn že pozabu kako je šlo narazen??)!!

In na koncu naj bi zgledalo nekako tkole!

Upam, da s tem prispevkom komu prikrajšam vsaj 5 minutk dela oz. da se bo komu zdel koristn.
Zadnjič spremenil matgo, dne So Jun 26, 2010 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp, matgo
http://www.forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=14244
Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu ga pa še bo.
- matgo
- Alfa Member
- Kraj: gorenjska dežela
Super si tole napisal in hvala ampak samo eno vprašanje...kako si potem kable nazaj priklopil, ker so kontakti tako globoko v tapeti? Jaz sem se že spravil podirati ampak ko sem videl kje se skriva kabel sem odnehal, da le ta ne bi padel pod tapeto ko bi ga odklopil.
- matjazs
- Alfa Junior
matjazs napisal/-a:Super si tole napisal in hvala ampak samo eno vprašanje...kako si potem kable nazaj priklopil, ker so kontakti tako globoko v tapeti? Jaz sem se že spravil podirati ampak ko sem videl kje se skriva kabel sem odnehal, da le ta ne bi padel pod tapeto ko bi ga odklopil.
Moj konektor je fiksiran na vrhu oz. pri robu sprednjih vrat,tko da ni bilo nobene bojazni da bi mi kam ušel!! Najbrž imaš ti te nosilčke konektorja potrgane al pa staknjene, druge opcije ni! Drugač pa kabl potegneš do roba vrat ( da konektor pogleda izza tapete), nato pa ga primeš s kakšnim izvijačkom oz. s kleščami, pa ga npr. prilepiš za tisto urco k jo rabiš za rihtat ogledalo kar na tapeto. Tko nekak bi jst to izpeljal!
Lp, matgo
- matgo
- Alfa Member
Sunec napisal/-a:finosmo že delali... lako bi edino šraufe tudi pobarval
Sliko sem zanalašč naredu še z rjastimi šraufi, saj sem takoj vedel da bo kakšno budno lepotno oko to opazilo

Lp, matgo
- matgo
- Alfa Member
Ali bo zadostovalo če dam kr špric kit prej gor pa potem kr z navadnim sprejom pošpricam ? Ali morn prav barvo za alumini kupit ?
Lp
Lp
- medhotman
- Alfa Freak
- Kraj: CE

aaverwnbe napisal/-a:Kako se pa sname vn šipca od ogledala, mislm celotno ogledalo. Namreč moral bi prebarvati celotno ogledalo, pa mi šipca narobe hodi.
hudo zaj......
sama šipca je samo zataknjena na nosilno ploščo z " haklčki".......problem pa je pridet do njih in jih losati, brez da jih zlomiš.
Zadaj je haklčkov sigurno 6 , verjetno celo več, in ko snemaš šipco dol skor sigurno polomiš 1,2....sicer šipca še drži, vendar ne več tako kot bi morala, če jih zlomš več....pa vprašanje, če bo šipca sploh stala.
PS: ogledalo obrneš(šipco) čisto proti avtu , tako da ti zunanji vogal dejansko pogleda iz ohišja....potem imaš dostop (če lahko temu tako rečeš

- Gricko
- Alfa Freak
- Vozilo: 156Sw
- Kraj: Ljubljana

14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost