Zadnje novice

Opozorilne lučke in napake - AR GTV / Spider 916

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Opozorilne lučke in napake - AR GTV / Spider 916

OdgovorNapisal/-a alfa_samec » Sr Jul 10, 2013 9:09 am

Kratka slikovna predstavitev opozoril, ki zasvetijo pri različnih napakah v modelu 916 GTV in Spider.

1.

Slika

To je opozorilna lučka za motor, napaka pa je navadno povezana s kakšnim senzorjem, lahko pa je tudi napaka na tuljavi ali pa napaka elektronskega krmiljenja, kar pa je zelo redko.

2.

Slika

CODE lučka zasveti ob vsakem zagonu in mora čez nekaj sekund sama ugasniti. Če se ne izklopi, potem je napaka s ključem, kodo ključa, ključavnico ali imobilizatorjem.

3.

Slika

Lučka za pritisk olja. Če se med vožnjo prižge TAKOJ ugasnite avto in ne nadaljujte z vožnjo. Najpogostejši vzrok je minimalna količina olja v motorju, zato najprej preverite nivo olja. Med MAX in MIN oznako je 1 liter olja, zato dolijte ustrezno količino. Če se je lučka prižgala zaradi manjka olja, pa je potrebno doliti od 2,5 do 3 litre olja! Dolivajte po en liter naenkrat in preverjajte nivo sproti.

4.

Slika

Opozorilo za polnjenje akumulatorja. To ne pomeni, da imate prazen akumulator, pač pa, da alternator ne napaja akumulatorja.

5.

Slika

Opozorilo za varnostno blazino voznika. Če gori, je blazina deaktivirana in ne deluje. V primeru nesreče se blazina ne bo sprožila.

6.

Slika

Sopotnikova zračna blazina. Če gori, pomeni, da je varnostna blazina za sopotnika izklopljena.

7.

Slika

Opozorilna lučka za nepripet pas.

8.

Slika

Opozorilna lučka indikatorja za obrabljenost prednjih zavornih ploščic. Če sveti pomeni, da je potrebno menjati prednje zavorne ploščice.

9.

Slika

Lučka za zategnjeno ročno zavoro ALI prenizek nivo zavorne tekočine. Nizek nivo zavornega olja pomeni tudi, da je prenizek nivo za sklopko, ker je sistem skupen, lahko pa pomeni tudi, da vam pri sklopki pušča olje.

10.

Slika

Lučka za ABS - sistem proti blokiranju koles. Če sveti, pomeni, da ABS ne dela in je izklopljen. Večinoma je napaka pri enem izmed senzorjev za ABS.

VIR: Alfaworkshop
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm
 
Prispevkov: 11657
Pridružen: Sr Dec 05, 2007 11:08 am
Kraj: Puconci

Vrni se na Vodniki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost