Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 819
Pridružen: Po Jun 29, 2009 6:40 pm

Glej glede cen se pač ne strinjam s tabo. Verjetno si zadnjič videl Tourana pri nas. Je Highline, 2.0TDI pa še nekaj bombončkov kot so recimo sedeži z masažo, 7 smerno nastavitvijo, high end audio z navi, distantronic, city-safe....
Ko smo se zanimali glede cene je bilo recimo med 1.6TDI z osnovno opremo in takim po ceniku ogromno razlike. Dejansko pa ti na osnovnega ne dajo skoraj nič popusta, na takega pa komot dobit 10%+
Pri kakšni Kiji si se težko zmenu jurija za Ceed, ko sem z bratrancem hodil lani okoli. Pač jim gre predobro ali kaj? Vglavnem važno je kaj dobiš za svoj kupček denarja...
Zato me zanima koliko so dejansko labilne cene Giulije. Tele na avto.net glede na opremo ciljajo zelo visoko :-)(

Audija je začel že veliko prej z 100tkami, quattroti, tista serija 80tke pred A4 je bil za svoj čas zelo dober avto....

Drugače pa še kako privoščim Giuliji uspeh. Osnova sem že napisal se mi zdi odlična. Samo iskoristit je treba potencial. Stavit samo na karto malo boljših voznih lastnosti vse ostalo pa pozabit vprašanje če bo OK :-k
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1262
Pridružen: Ne Jan 14, 2007 1:06 pm
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Admin, zahtevamo (sem si malo vzel pravico) ban določenih uporabnikov, ker to je postalo nevzdržno. Tole je forum ALFE in določeno minimalno spoštovanje mora biti. Če bi bilo tako enostavno, bi vsak drugi v svoji garaži doma sestavljal avtomobile. Evo vam v dveh alinejah:

-avto je premium (porazila je vse na cesti-če nima določenih bonbončkov, to še ne pomeni, da je krep)
- in ni predrag (dobro vsi avti so + da enormno izgubljajo vrednost, samo tako pač je)


Pika in basta. Če imate denar jo kupite, ako si želite, če ne kupite kio, tatro, bmw...koga briga, samo tu ne trosit tega, ker nas ne zanima!!!!!!!dol mi visi kaj ima bmw, ali pa kia.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1313
Pridružen: Ne Jul 23, 2006 11:55 am

Edino kar se izmika so kupci, ki gredo drugam kar je bilo danes že pokazano s številkami.
In seveda ti, ki ne priznaš svoje zmote in pozabljaš kaj vse si trdil leto nazaj.

Ja morda bo premium čez nekaj generacij, ampak se že pri prvi kaže da jih je zajela panika, zato SW, ko ste pa tako vneto trdili da ne potrebuje SW in bog ne daj SUVa.
Danes se pogovarjamo o obeh torej pri giuliji leto prepozno, pri SUVu pa ....

Se bom "izmaknil" ker je to totalno neproduktivno pa se bom vklopil spet čez pol leta, ko bodo cifre še bolj očitne. Me zanima kateri izraz bo takrat nadomestil "zadovoljivo"???
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2240
Pridružen: Po Maj 14, 2012 5:27 pm
Kraj: Ljubljana

Katastrofa na kakšen nivo je padla debata.
Nekateri znate samo žalit, zaradi nestrinjanja.
A zato, ker ne sanjam kako bj kupil giulijo in kritično gledam na stanje pa nisem ljubitelj alfe oz alfist.
Alfa mi trenutno pač ne ponuja nič primernega zame. Nimajo SW in nimajo hybrida ker sem družinski eko človek. A zato sem norec.
Tisti, ki pa trdite, da je giulia premium. To je lahko vaše mnenje in ne vsiljujte ga nam, ki imamo samo polovico možganov.
Ne predstavljam si, da bi dal 85000 eur za QVjko pa mi crkne in jo mehaniki na avto triglavu dobijo v roke???
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1164
Pridružen: Ne Jan 18, 2004 10:18 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Nissan GTR praktično v vseh pogledih "boljši" kot porsche 911 ampak, ali je gtr premium?
Lancer fx400 se igra z murcielagom po pisti, ampak ali je lancer premium?
10eur casio ura je bolj točna kot je rolex za 10k eur, ampak ali je casio premium?
V t

Ne cena, ne sam končni produkt se SAM ne more definirati kot premium. Na premiumu se gradi in kupci/uporabniki potem "določijo" ali je stvar premium in to z seboj potegne tako poprodajni support kot tudi ustrežljivost ob nakupu in možnosti izbire unikatnosti ( od dodatne opreme, do barvnih kombinacij )...itd.

Primer te zgodbe je npr. kia in hyundai. V 90ih "podcenjena" avta,ki sta stala približno tretino manj kot evropska konkurena, ki sta se z svojo zanesljivostjo in zadovoljnimi uporabniki povzpela razred višje. Tudi cene rabljenim posledično ne padajo tako drastično, pravtako pa dandanes niso več (bistveno) cenejši od eu konkurence. Podobna zgodba je tudi z škodo. Podobna zgodba je z premium sigmentom, nič se ne zgodi čez dan.

Ni potrebno biti užaljen, kot mozoljasta najstnica, ko nekdo omeni, da drugje dobi več. Nihče ne trdi, da je gulia kot sam avto slab in je mogoče res boljši od konkurence, ampak do primerjave z premium pa manjka še kar nekaj let.

Konckoncev, pa dobra roba se sama hvali in ne potrebuje najstniških izpadov forumašev z napadi, kot je npr. če nisi naš si proti nam.

LP
Caci
Alfist
Alfist
Prispevkov: 330
Pridružen: Pe Avg 14, 2009 12:15 pm

Tu se pri določenih točno vidi iz besedil, da pač nimajo oz.ne vedo bistvo alfe. Alfa ni Nemec in nikoli ne bo. Trenutno na trgu ni takega vozila, ki bi nudil takšne vozne užitke kot alfa giulia in to brez nekih bombončkov, ki jih alfa nikoli ni imela in jih ne bo imela. Pa kaka masaža sedežev, neke pametne luči, digitalni števci..... Glih tu se Italijani razlikujejo od vseh ostalih zmes tradicije in novodobne tehnologije. Ste že videli Rolex z digitalnim prikazom časa... Pa alfa giulia glede na to kakšno šasijo so naredili ne rabi nobenih elektronski pomagal vsaj ne toliko kot jih imajo nemci na papirju. In kaj jim to pomaga Mal si poglejte slalom teste itd.... pa boste videli kaj so nemški avti ( mislim da jih je že nekdo naložil na ta forum). Italijani prekleto dobro razumejo zmes športnosti, udobja ter emocij kar Nemcem nikoli ne bo uspelo. Tisti ki si res želi alfo mu takele podrobnosti sploh na pamet ne bodo prišle a boš dobil kavo v salonu, p**** jaz grem kavo pit v gostilno itd. Realnost v Slovenijo je pa povsem nekaj drugega, kjer ljudje poznajo škodo, vw, Renault, Audi, BMW, Mercedes kak Korejc in Japonc pa se konča. Italijani z Slovenskim trgom nimajo nekih načrtov, ker vedo, da pri nas ne bo kruha. Oprostite pac Slovenci nismo nek narod, ki ločimo kaj je lepo in vedno imamo neki čez Italijani že od 1 sv vojne. So takšni kot so ampak ostajajo pri koreninah in alfa je prav to. Menda je bilo že preko 500 testov, koliko nagrad je dobila eni se pa kar nabijajo Kia, BMW Mercedes na alfa forumu. Speljite se že enkrat iz tega foruma.
.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2240
Pridružen: Po Maj 14, 2012 5:27 pm
Kraj: Ljubljana

Caci umiri se. Zadnji tvoj stavek ni za na forum.
Nissan gtr nudi večje cestne užitke od QVjke.
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1164
Pridružen: Ne Jan 18, 2004 10:18 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Alfasan: Najstniški izpad, kot rečeno.

LP
marko vitas
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 194
Pridružen: Ne Okt 30, 2016 11:56 pm

alfasan napisal/-a:
Pa bom še malo neokusen. Nekdo je prej pisal o nekih tujih testih, kako je bila viulia najboljša in je "must have" avto. Tudi Čičolina je bila vrhunska v seksualnem izražanju, kar počnemo vsi pa ne verjamem, če bi jo kdo želel imeti za ženo. V glavnem samo ena lastnost avta še ne naredi najboljšega ali premium.
:lol: Pa to je za umret. Le kaj imajo skupnega Čičolina, bencinski hlapi in testosteron?
Lp ...
Zadnjič spremenil marko vitas, dne So Nov 05, 2016 9:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Caci
Alfist
Alfist
Prispevkov: 330
Pridružen: Pe Avg 14, 2009 12:15 pm

Pri 36 menda nisem več najstnik lahko pa rečem samo to da je tema alfa Romeo giulia in da je to forum alfa Romeo ter ljubiteljev te znamke, zato mi ni jasen point vaših prispevkov. Kar se pa tice nissana in qv ne vem ker nisem nobenega vozil ampak za moje pojme ta avta ne spadata v isto kategorijo.
Caci
Alfist
Alfist
Prispevkov: 330
Pridružen: Pe Avg 14, 2009 12:15 pm

Alfassan zadnja tvoja dva komentarja sem prebral stari pa ti sploh ves kaj pišeš. Porno zvezde, premium itd.....
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 4820
Pridružen: Po Jul 11, 2011 8:41 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Debata je presegla vse meje dobrega okusa, zato gre tema začasno pod ključ. Odprli jo bomo ko počistimo balast in se dogovorimo o sankcijah za posameznike, ki namerno in konstantno trolajo, ter kršijo pravila.

Če niste zmožni pogovora v normalnem tonu, brez osebnostnih opazk, žalitev in posmehovanj, naredite vsem nam uslugo in se sami izključite iz debate. Forum ni vaš peskovnik, kjer boste počeli kar se vam zahoče.

O "zahtevah" uporabnikov glede izključevanja uporabnikov iz foruma, pa se niti pod točko razno ne bomo pregovarjali, kot za šankom v gostilniški debati. V kolikor imate pripombe na delo moderatorjev, oziroma predloge za administratorja in boljši forum, nam jih posredujte na ZS.
Zaklenjeno
  • Informacija