spet giulia

Kamor gredo smeti iz foruma
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 739
Pridružen: Sr Nov 17, 2004 12:48 pm
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Kot prvo čestitam odgovornim, da so zaklenili temo o Giulii,ker je bila prava sramota za forum.Naj si nekdo vzame čas in prešteje,kolikokrat je na 255 straneh omenjen BMW in ostali nemški avti.Nekaj stokrat?Jaz nemca ne bi imel,pa če mi ga šenkajo,če bi ga dobil za nagrado,gre takoj na Avto.net.
To je sicer nepojemljivo za nekatere(Ali ne Alfasan?),za katere sem se spomnil pravo besedo: Silom prilike Alfisti..za tiste,ki si trenutno lastite Alfo.
Za druge,ki ste Alfo imeli,pa je nimate več pa še vedno visite na forumu in provocirate,,je pa itak vsaka beseda odveč.
Jaz vozim Alfe dlje časa kot ste nekateri stari ,kupil sem novo 164-ko in po njej še tri rabljene,za 13 ,18 in 23 tisoč EUR.
17 let sem vozil tako opevani Busso(edini pravi motor,kot pravi kuščar,seveda zato,ker si ga baje lasti.) Brera je itak bila celo predmet posmeha na forumu,zdaj sem z Giulietto celo izvedel,da vozim preoblečeni Fiat.
"Strokovnjaki" tudi vedno bolj kritizirajo 159-ko,pa je na forumu ogromno zadovoljnih lastnikov.Stanje nas forumu postaja tako,da me bo kmalu sram komu povedati,da vozim Alfe več kot 30 let
Ko sem prodajal Brero,jo sploh nisem ponudil na forumu,kajti pri prodaji prejšnjih dveh sem bil deležen posmeha glede prodajne cene,spravljenih imam kar nekaj žaljivih mailov v stilu "ali sem normalen,ali ima zlata kolesa .." Da ponovim 164-ko sem prodajal 15 mesecev,166-ko pa 18 mesecev.Brero sem dal samo na Avto.net,povsem informativno in jo po petih mesecih prodal in to fantu,za katerega je Brera sanjski avto in se mu po pol leta še vedno kar smeji,tako je z nakupom zadovoljen.Upam ,da se ne bo pojavil na forumu,tako kot kupec 164-ke,ki ste ga takoj popljuvali in je hitro končal.Kupec 166-ke Pero pa je edini,ki je bil že na forumu,ko je avto kupil,ampak Pero je v super dečko in eden redkih pozitivcev na forumu.
Pa da ne bo pomote,to sem napisal na forumu Ljubiteljev Alfa Romeo, Ljubiteljev Alfa Romeo,Ljubiteljev Alfa Romeo,Ljubiteljev Alfa Romeo,...
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2240
Pridružen: Po Maj 14, 2012 5:27 pm
Kraj: Ljubljana

Pohvalno, da si napisal v vsej jezi odgovor na visokem nivoju in nežaljivo.

Repliciral bi ti le, da jaz nisem "Silom prilike alfist" oz. to drži le delno. Dejstvo pa je da je silom prilike velika večina uporabnikov rabljenih alf iz razlogov: za relativno ugodno ceno se dobi veliko konjev in opreme in predvsem dejstvo, da imamo alfisti enga možakarja, ki nam potem naše alfe čipira in servisira oz. diagnosticira veliko bolje kot to znajo na pooblaščenem servisu.

Sam sem si želel alfo takoj ko sem naredil izpit, pa na žalost nisem imel denarja. Takoj ko sem imel malo več drobiža sem moral narediti kompromis fiat vs. alfa pa je prevladal razum in sem kupil fiata, ki sem ga vozil do 400.000 km.
Ko pa sem imel dovolj denarja, da sem si lahko privoščil alfo sem jo tudi kupil. Seveda rabljeno. Pojem privoščiti osebno jemljem, da zaslužim dovolj, da se mi ob nakupu in servisiranju avtomobila drastično ne zniža življenjski standard.

Zato ne smeš gledati, da mi ki nismo imeli 5, 6, ali celo 10 novih alf nismo alfisti. Preprosto nam finančne zmožnosti ali pa razum ne dovoli nakup nove ali tudi rabljene alfe. Na vsezadnje so dohodki v SLO glede na vse stroške precej nizki.

In to, da me nekateri obsojajo ko pravim ,da je nova alfa predraga hm. To nima nobene veze z realnim razmišljanjem enega intelektualca. Tukaj nekateri trobezlajo kar nekaj v trikrasne. Sam sem za vsako trditev navedel zelo konkretna dejstva. In zakaj sem omenjal BMW in mercedes ostalih v tem rangu pa ne, sem tudi obrazložil. In BMWja in mercedesa sem šel preskusit. In vse okrog teh dveh znamk je premium pri giuli pa so premium lahko le vozne lastnosti in čas na Nurburgringu ostalo pa je katastrofa.

Kot naslednje pa pisanje kratkohklačnikov kaj bi naredili, če bi imeli 45.000 € so zelo žalostne. Namreč sam bi si prvo, če ne bi imel rešenega stanovanjskega problema iskal neko trajno rešitev za življenje, potem če imaš družino si pač ne moraš špogat dragega športnega avta ampak je razum nek karavan itd. Tukaj pa fantje tako vehementno tulijo v en rog kaj bi kupili v žepu pa nimajo za burek. In večina vozi stare TSke ali stare iztrošene jtdje, pa ne zato ker so tako vneti alfisti, temveč zato ker si kaj več kot to ne morajo privoščiti. In sam sem na istem, le da nimam kompleksov, ker vozim staro 159ko, temveč sem zelo zadovoljen. Zadovoljen sem pa zato, ker sem pričakoval natanko to kar sem dobil, vključno s tem ,da sem v 8 mesecih 4x menjal zgornjo TRW roko. To je pač trenutno stanje alfe.

Zakaj se toliko omenja nemško trojico. Ja zato, ker so novinarji in ne vem kakšni strokovnjaki giulio primerjali z njimi. Torej če želimo govoriti o nekih primerjavah potem rabimo referenčni material. To pa je zakonitost preskušanja - standard.

V to kaj je premium se pa ne bom spuščal, ker sem prepričan da veš kaj to pomeni.

In tvoj zadnji stavek Ljubitelji alfa romeo!!!
To ne pomeni, da ne smemo biti kritični. Tudi do svojih otrok, ki jih imamo neizmerno radi smo kritični in jim povemo kaj delajo narobe, pa to ne pomeni, da jih sovražimo. Torej ne jemlji negativne kritike do alfe kot, da nismo ljubitelji te znamke.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 4991
Pridružen: To Maj 30, 2006 7:19 pm

@AR164TB: Ti si za svoja leta enostavno preveč jokast in prehitro užaljen. Naj ljudje pišejo kaj hočejo - njihova pisanja se da uničit z dobrimi argumenti, ne pa z "izključevanjem" uporabnikov iz foruma.
Dejstvo je da vse kar Alfa lansira pač ni bilo ok, ti pa bi itak sprejel vse z Alfa značko na nosu. Včasih je treba biti tudi kritičen, realen in objektiven. Brez teh treh lastnosti zapriseženih ljubiteljev Alfe, vodstva znamke najbrž ne bi nikoli srečala pamet, da da izdelat Giulio, ki je bolj prava Alfa kot praktično katerakoli zadnjih 30 let. S tvojim mindsetom bi bilo pač dobro skorajda vse kar nosi alfin emblem - to enostavno ni ljubiteljski pristop do znamke. Ljubitelj mora zelo dobro vedet in poznat bistvo znamke, stremet k njemu, in ko znamka skrene s prave poti to tudi znati kritično ovrednostit ter izrazit! In primerjava s konkurenco je bistvena, saj kvaliteto izdelka umesti na svoje mesto in demonstrira kako dober izdelek so naredili. Zato se tolko omenja BMW, ker je neke vrste referenca, pa tudi zaradi zgodovinskega/legendarnega rivalstva med znamkama! Brez tega da je konkrenčna je konec z Alfo (ali pa bo prodana, npr. VWju), zato je ključno tudi to kako se pokaže v primerjavi s podobnimi izdelki ostalih znamk. Ampak samo zato ker je nekdo primerja z drugimi (npr. jaz) še ne pomeni da bom namesto Giulie kadarkoli kupil BMW 3jko - tega ne bi storil nikoli, se pa zavedam da je ključno za uspeh Alfe da je podobno dobra kot slednji - in s tem ni čisto nič narobe.

@alfasan: mislim da si zamenjal forum za pisanje svojega CV-ja...
alfasan napisal/-a:In vse okrog teh dveh znamk je premium pri giuli pa so premium lahko le vozne lastnosti in čas na Nurburgringu ostalo pa je katastrofa.
A motorji, ki so tehnološko v sami špici, zelo napreden Q4 pogon, izbrani materiali v interierju, bogata serijska in dodatna oprema, poželjivost (ena glavnih lastnostni premium znamk), lahka platforma, visoka raba dragih materialov (aluminij, karbonska vlakna), ena najboljših pasivnih in aktivnih varnosti v tem segmentu ter enormni stroški razvoja so tudi del te katasrofe?
Vsi testi so prišli do zaključka, da je Giulia na nivoju nemške trojice (torej vse prej kot katastrofa), in mi naj raje zaupamo tvoji gostilniški oceni? Malo premisli predno kvasiš neumnosti no...
Ne vem, mogoče si čarovnik, ki zna pričarat denar iz nič pa ne razumeš da avto katerega razvoj stane več in je temu primerno dober mora imeti tudi višjo ceno da se investicija povrne. In zato tako dovršenega avta ne moreš prodajat za ceno Talismana - kako tega ne dojameš mi ni jasno. Tudi mi ni jasno zakaj si stalno izmišljuješ da Giulia ni izdelek, ki je pošlihtan pakrtično na vseh področjih. Izpadeš kot da nas želiš prepričat, da je Zemlja ploščata - kaj takega ti enostavno ne more uspet.
Spominjaš me na tisti vic. Na radiju predvajajo sporočilo: voznik po avtocesti vozi v nasprotno smer. Mujo pa odgovarja: ma ne eden, na tisoče.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1101
Pridružen: Ne Apr 11, 2010 5:18 pm
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

omg in debata se nadaljuje :) .
Zaklenjeno
  • Informacija