Menjava mašine in računalnikov - AR 159, 2.0 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 233
Pridružen: Ne Sep 03, 2006 7:07 pm
Vozilo: Alfa 159SW 2.0 JTDm
Kraj: primorska

Zdravo, imam eno vprašanje. če se je že kdo s tem ukvarjal.

Avto mi je toča stolkla, potrebno bi bilo komplet barvanje, ki mi ne najbolj diši. Raje bi za dva jurja kupil eno "stečeno" alfo, isti letnik, isti motor, ličarsko solidno ohranjeno. Imam to šanso.
Imel sem na sveže narejen velik servis, sklopko, potisni, vsa olja, tekočine, nosilce, ni da ni. Motor je špica, 2.0 jtd , čipiran pr tribesmanu, nadomestna DPF cev., itd..

No, iz moje totalke od toče, bi vzel ven motor in elektroniko in dal v to alfo ki bi jo kupil.. A je že kdo to delal? Mašino mi ni problem zamenjat, imam dvigalo, motorno dvigalo, in šraufam sam
Bolj me skrbi, koliko šraufanja je , za zamenjat komplet elektroniko. Posvetoval sm se že s Tribesmanom, ki mi je razložil, da je računalnik tudi v armaturki, pa ključ je vezan na elektroniko, u glavnem, se bojim da je cela štala za to prelifrat iz avta v avto. Vsa inštalacija je med samo zapečena in povezana.

Verjeno je bolj smotrno da zamenjam samo motor in menjalnik in dam spet tribesmanu na remap. ?? kaj pravite

hvala za mnenja
rock n' roll
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1445
Pridružen: Pe Dec 12, 2008 6:09 pm
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Zakaj za vraga bi pa menjal ECU? Ce tribes prepise mapo, je pomoje cenej ko sploh razmisljat v tej smeri, kaj vse lahko gre narobe... cipiranje je pr avtu najmanjsi problem in se to na konc.
Pa da dobis karoserijsko odlicen avto...potem pa vse presraufas moras res rad sraufat, pa da vse sam nardis. Kaj pa fedri, podvozje??? To tud ce je pr tebi ok je sam na pol ok...,bos presraufal? Ker potem ce ze sraufas, pac zamenjas...se par stvari... Tudi verjetnost, da bo karoserijsko dober avto sel v razgradnjo, potem pa ti sam gor nasraufas svoje...
Jaz bi dal povlecit ven od toce, pobarvat ce si res zahteven pa je to to. Vse ostalo bo drago al pa veliko zajebancije. Niso to avti, ki bodo cez leta vec vredni. 159 Ne bo zbirateljska zadeva, ampak bo romala na odpad, ko jo bos zvozil.
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 233
Pridružen: Ne Sep 03, 2006 7:07 pm
Vozilo: Alfa 159SW 2.0 JTDm
Kraj: primorska

JA rad šraufam :) ta avto mi zelo odgovarja, pa novi avti mi grejo na živce. Bi se rad vozil še 5 let najmanj, lahko tud več.

Glede elektornike se kar strinjam ja, in menjave le te. Boljše da peljem k tribesmanu še enkrat reprogramirat elektroniko, če avto nabavim seveda.

Pač iz dveh avtov, "tko tko", bi naredil enega, drugo pa peljal na stran pa pokril in pustil za rezervne dele. Vem, da moraš sedaj 50 evrov na leto plačevat, če imaš odjavljen avto doma.
Ta, ki jo mislim nabavit ima poleg lepše karoserije še priključek, strašne sani, še ene zimske lepe felge in gume, oba mehanizma zadnje šipe delata, lepšo notranjost, modul klime v kabini za stopinje dela, vztrajnik bil zamenjan 40.000 nazaj, poznam prejšnjega lastnika. Že to je 500 evrov vredno. KR neki plusov je no. Pa kaj vem, vedno kaj gre pri takem avtu, pa poštukaš če maš šanso in voljo. Meni je to v veselje.
Trenutno imam denar drugam za vlagat, in mi je avto zadnja misel.
rock n' roll
vučko
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 151
Pridružen: So Jun 19, 2010 2:46 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ajdovščina

Pri menjavi elektronike moraš menjat najmanj: motorni računalnik, elektronsko ključavnico, blokado volana (sfleksaš vijak) in board computer (varovalke pod armaturko) mislim, da drugih omejitev ne bi smelo biti. To je tudi najpogostejši komplet, ki ti ga prodajajo, ko ti gre ecu in ti je edina druga opcija servi$.
Odgovori
  • Informacija