Težave z elektroniko - Giulia / Stelvio

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

alfa romeo & giulija
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 2
Pridružen: So Mar 25, 2023 6:50 pm

AR4ever napisal/-a: Ne Jul 24, 2022 4:27 pm Imamo 3 leta staro Giulijo, 2,2 diesel veloce. Avto ima prevoženih 108.000km, drugi lastnik. V zadnjem mesecu dni se je 2krat prižgala lučka in izpisalo opozorilo check engine. Z Giulijo bila na servisu pri Marjanu (Nord d.o.o.), tester izpljunil kodo 63200, ki se ne pusti izbrisati.
Rumena lucka na armaturi po nekaj zagonih motorja ugasne, dokler je prižgana pa DNA ostaja v N modusu. Avto sicer deluje/pospešuje povsem normalno, ne pade v safe mode.
Ne vem, če ime slednje kak vpliv na omenjeno težavo, start/stop (k sreči) ne deluje. Vesel bom kakšnih namigov, avto imam sicer neizmerno rad, tretja AR v zadnjih 30 letih.



Edit: Premaknjeno v sorodno tematiko ...
Pozdravljeni! imam isto težavo pri moji giuliji s to opozorilno lučko check engin. Po nekj zagonih ugasne in se zopet pojavi čez kak teden ali dva .:cry: zanima me kako se je končalo pri tebi si kaj rešil??? hvala za odgovor
AR4ever
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 7
Pridružen: Ne Jul 24, 2022 4:12 pm
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Giulia Q4 Veloce 2,2 JTDm

Po priporocilu smo lani pozno jeseni menjali akumulator. Po menjavi je pricel delati sistem start/stop - slednji je bil do zamenjave neaktiven. V vsem casu od zamenjave akumulatorja (cca.5 mesecev) se je lucka prizgala samo enkrat. Bojda so vsi sistemi v avtu izredno obcutljivi ze na majhen padec napolnjenosti akumulatorja, nad polnjenjem katerega bdi elektronskk nadzor.
Tezava torej domala odpravljena, bom pa avto v kratkem zapeljal do Alana v Enigmo - toliko, da tester pove, kaj je povzrocilo motnjo.
Na USA forumih je veliko podobnih vprasanj, ocitno gre za precej razsirjeno hibo. So pa tam lastniki kar pogumni, v kolikor po 3 zagonih lucka ugasne, se - vozijo naprej. Bi pa mene tudi motilo, ce bi se opozorilo pojavljalo tedensko.

Kako pa je z akumulatorjem? Starost?
atek
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 38
Pridružen: Če Feb 28, 2013 8:57 pm
Vozilo: AR STELVIO Q4 2019
Kraj: Kozjansko

Tudi pri mojem Stelviu se je prižigala ta lučka. Bilo je potrebno očistit DPF filter.
Stelvio je 2019, 126k km.
Lp, Atek
AR Stelvio Q4 2,2D 210 (2019)
alfa romeo & giulija
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 2
Pridružen: So Mar 25, 2023 6:50 pm

Zdravo! ja akumulator sem menjal pred dobrim tednom dni. avto je letnik 2017 se mi tisto nedeljo ni pustila zalaufat :roll: samo en kup opozoril od opreme se je prikazalo na displayu. Od tega ponedeljka dalje mi lučka za chek engin ne gori več bomo vidli kolk časa bo tko ostalo :D redni servis (filtri,olje je bil narejen tudi prejšni teden mi je pa mehanik pokazal oljni filter in je bil malo zvit in v njem nekaj malih kovinskih odluščkov :? tko da me fejs v slabo voljo spravil sicer motor deluje normalno. Naredil bom 2000 km.in se oglasil pri njemu, da se spet zamenja olje in pregleda oljni filter ,da se vidi kako je glede teh malih kovinskih delcev jest upam ,da jih nebi bilo :cry:
Odgovori
  • Informacija