Stelvio: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Otone
Alfa Member
Alfa Member

Glede na to, da vseeno razmišljaš o dizlu, bom delil svoje mnenje. :)

Imam Stelvio 2.2 dizel (190 KM), letnik 2019 (kupljen istega leta). Zvočnikov v kabini za "fake" zvok motorja v Alfah ni. Sicer je zvok v kabini še kar OK, od zunaj pa mi ni glih všeč. Edini všečen dizel zvok, ki sem a kadar koli slišal, je bil v Fordu Kuga (letnik 2012) - tisti motor je bil fenomenalen, vsaka čast Fordu.

Če za isti denar dobiš Stelvio letnik 2020, ne razmišljaj veliko. Takrat so naredili prvi facelift in notranjost deluje bolj premium, kot v starejših verzijah. Tudi zvočno izolacijo so precej izboljšali in uvedli naprednejše varnostne pripomočke (lane assista v starejših modelih ni bilo, ker je bil volan preveč direkten - steering ratio je kopiran iz Ferrari 458). Pri mojem je zvočna izolacija tako slaba, da se mi je pri vožnji na mokri cesti vedno zdelo, da imam vrata ali okna odprta. Potreboval sem vsaj leto dni, da sem se navadil na to. V Kugi je bila zvočna izolacija dosti boljša. Sicer je baje razlog za slabšo izolacijo bil v želji po čim lažjem avtomobilu. Svoj čas je Stelvio bil več, kot 100 kg lažji od drugega najlažjega konkurenta.

So pa dizel motorji od 2019 naprej (Euro 6d-temp) super čisti in nikoli ga ne boš zavohal. Naš Stelvio ima sedaj 78.000 km in še vedno se vidijo zvari na cevi od izpuha. Enostavno ni nekih saj.

Poraba pa je super nizka. Jaz se tudi vozim okoli 120 na avtocesti in na dolge fure (100+ km) je poraba 5,5 litrov na 100 km. BMW X3 je takšno vrednost dosegel šele z blagim hibridom. Če vozim malo bolj dinamično, je 5,8 l, če pa vozim, kot idiot (super redko), pa 6,2 l.

Edini razlog za 280 bencinerja je zvok in več užitka pri vožnji. Ampak realno ga itak ne boš dosti gnal, ker nimaš kje in takšna vožnja hitro postane draga.
Daly
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Stelvio veloce 2.2

Ali morda kdo ve kaj vse pomenijo oznake modela Stelvio......
2,2 JTDM 160HP ATX RWD I/CE SPRINT MY21
Kakšno ceno ima tak model letnik 2021. Najlepša hvala za pomoč in odgovore :D ...... Enega si namreč ogledujem in razmišljam o nakupu.......
Otone
Alfa Member
Alfa Member

2.2 JTDM: Gre za 2,2-litrski turbodizelski motor z neposrednim vbrizgom goriva.

160HP: Motor razvije 160 konjskih moči (118 kW).

ATX: Oznaka za 8-stopenjski samodejni menjalnik (AT = Automatic Transmission).

RWD: Pogon na zadnja kolesa (Rear-Wheel Drive).

I/CE: Ta oznaka ni standardna in bi lahko pomenila interno kodo opreme ali posebne dodatke; priporočam, da preveriš pri prodajalcu za natančno razlago.

SPRINT: Gre za paket opreme, ki običajno vključuje športne dodatke, kot so športni sedeži, aluminijasti pedali, usnjen volan in 19-palčna platišča.

MY21: Modelno leto 2021 (Model Year 2021).

By ChatGPT. :)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Bom malenkost dodal,
Sprint je najnižja stopnja opreme, torej brez dodatnih paketov je avto oskubljen.
ATX in I/CE sta pa verjetno od prodajalca, ker bi verjetno moral biti AT8 za avtomatski 8 stopenski menjalnik, I/CE bi pa lahko pripadal Internal Combustion Engine.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

Sprint pri FL modelu niti ni tako oskubljen. Ima precej več opreme kot pFL-ji.
Usnje, gretje sedežev , volana, radar, 19" felne itd...
Cena pa bo precej odvisna od prevoženih kilometrov, začnejo pa se že pod 20.000€
Slika
Odgovori
  • Informacija