Alfa 156...gre voziček notri?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 143
Pridružen: So Apr 01, 2006 4:10 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Razmišljam, da bi nabavil 156 ko, ker imam otroka in je naš družinski avto trenutno stari Clio. Ker mam jest v svoji alfi zadi se woofer pa že tako je 145 ka majhna, razmišljam o 156 dizel. Zdej en kolega pravi, da v kufer ne spraviš otroškega vozička. Tega jaz glih nebi vrjel. Če ga dobim v Cliota, kaj neb šlo v to alfo. Pravi, da naj raje karavana vzamem, samo meni je limuzina lepša, čeprav je karavan tut lep. Zanima me samo kakšna izkušnja iz prve roke. Aja, pa na kaj moram pazit ko kopujemi dizla? Verjetno bi M-jet uzel. Glede dizlov nimam pojma, ker me nikol niso zanimali niti nisem v sanjah pomislil da bi kdaj razmišljal v tej smeri.
No pain, no gain
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1445
Pridružen: Pe Dec 12, 2008 6:09 pm
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

lahko ti se jst potrdim, da ni ravno prostorna zadeva. Jst sicer (se) nimam otroskega vozicka, ampak si ne predstavljam, kako bi ga dal not. Razen ce je neka zelo zlozljiva zadeva. Kar se tega tice, raje vzemi sw, ki pa tudi ni biser glede velikosti nasploh. Ampak ce mas zdej cliota, bo dovolj :) Sicer v prtljaznik gre kar precej, ampak je nakladalna "luknjica" zelo majhna. Zadnji sedez se ne podre, da vecjih stvari tud ne bos vozil. Za smucarijo bo treba pa trugo, skoz luknjo spravim kvecjemu enega alpinarja pa par smuck. Vec ne gre. Je pa zato uzitek med voznjo vecji.
Kar se pa dizlov tice: tezko bos nasel takega, ki nima vsaj 2x vec kilometrov kot na stevcu. Baje tudi to ni problem, saj so zelo vzdrzljivi, je pa mene prav to odvrnilo od dizla, ki je tudi v startu precej drazji, da sem se odlocil za V6 :D Z razliko v ceni bi ga pa lahko se predelal na plin, pa se bi ostalo za 2 velika servisa. Drugace so bencinarji cist kul, razen 2.0. Ampak to ti ne morem trdit iz izkusenj, sam neki veliko je tole ribalo...Bo se kdo kej glede tega napisal.
Kar se tice dizel vs bencinar, bi jst za drugi avto punci kupil dizla sw, jst bi pa kar na tem ostal :) V razmerju uzitek proti ekonomiji zmaga prvo, sam je problem v tem, ker bi rada vedno punca vozila :)
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 7743
Pridružen: So Mar 29, 2008 7:33 pm
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

mene tud zanima odgovor iz prve roke, če ima kdo izkušnje z 156 sw, gre vozičk notr - tak na hitr zložljiv?
avta ne mislm menjat, bomo pa tak vozičk iskal ki gre notr :wink:
Slika
Vision.si
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 63
Pridružen: Sr Avg 08, 2007 10:15 am
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Imam 156 SW in gre trikolesnik High trek, ki je precej velik brez težav v prtljažnik, pa še ob strani ostane kar nekaj prostora.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2180
Pridružen: To Jan 09, 2007 10:58 am
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

v obe 156ki ki sem jih do zdaj mel oz eno se mam....gre v kufer, zlozliv otroski vozicek, srednje velik kovcek z otroskimi stvarmi, celada za kolo, majhno kolo, ki ma vzadaj rocko ko otroka rines,lenes mali vozicek(igracka), vrecka z igrackami in se marsikaj, vendar se ne spomnim vsega, ker sem samo gledal kak bom zlagal....je pa šlo vse not :D ...tak da ni tak mali prtlaznik kot zgleda, samo zlozit je treba
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 143
Pridružen: So Apr 01, 2006 4:10 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Ja, mogoče bi vedela "luknja" biti mal problem za dat voziček notri. Nevem, nekak me glih preveč ne vlece sw vzet, ker je videt res velik (ampak še vedno lep) čeprav je verjetno dolžina avta ista kot limuzina? No moj otrok je že 10 mesecev star in bo itak kmalu shodil pa nebom vec dolgo potreboval vozička, bomo pa rabil več prostora kot ga je v cliotu ali alfi 145. Glede dizla pa bi ga vzel tudi zato, ker se bom mogoče selil ene 60km iz Ljubljane, pa bom še vedno delal v Ljubljani vsaj še nekaj časa in bi se mi splačalo imet dizla ker bi lahko plačal obrok že z prišparanim denarjem od goriva glede na bencinarja.
No pain, no gain
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 143
Pridružen: So Apr 01, 2006 4:10 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Aless...to govoriš za 156 limuzino ne za sw? No ta odgovor mi je všeč :) Sej pomoje bi tut moglo it notri, sam ga glih ne moreš vrč notri, ampak gre malo tržje skozi uno "luknjo". Ampak glavno da gre....sej smo deci ja navajeni skozi ozke luknje rint :) No pol vsekakor gledam limuzine in ne sw.
Mimogrede, a ima kdo kej izkušenj s tem prodajalcem avtomobilov

"PETENA storitveno podjetje d.o.o.
PE LJUBLJANA
KOPRSKA ULICA 94, 1000, LJUBLJANA"
No pain, no gain
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 9758
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm
Vozilo: Something else

Bivši Luminary?
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Prispevkov: 9780
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 7:34 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Sicer sem lastnik 159ice, pa bom vseeno napisal par besed:
Grlo prtljažnika je zelo ozko, tako da se moram pri vstavljanju hokejske torbe (10") malo potruditi oz. ubrati pravi manever. Pri 156-ki jo verjetno sploh ne bi dobil noter, ker je grlo & prtljažnik še manjši, zato verjamem, da otr. voziček lažje spraviš v Cliota (višji prtlj. + dvižna polica...), kot bi to storil v Alfi. Imam dva otroka (14 & 9 1/2 let) in vem kako to gre, le da takrat še nisem vozil Alfe. Zato ti krepko predlagam SW, ker za npr. na morje, ne boš vzel le vozička, ampak še 1000 drugih reči in rekvizitov, ki jih otrok potrebuje. Pa še woofer (če le ni prevelik) bo lahko ostal noter :lol: :lol: , čeprav se tudi SW ne more pohvaliti z prostornostjo nahrbtnika...
LP
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 143
Pridružen: So Apr 01, 2006 4:10 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Ja, očitno je to bivši Luminary. Poznam enga, ki je dober frend z lastnikom, tako, da bom dobil realne podatke o stanju alf.
No pain, no gain
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1009
Pridružen: To Apr 12, 2005 8:28 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Meni je uspelo v svojo bivšo 156 SW stlačit voziček od kolega, ki ima mulčka. Je šlo notri, samo sem moral voziček trikrat ven vzeti in okoli obračati, da sem lahko vrata zaprl. Res je, da sem imel original Bose wofer-ček, ampak sem mi vseeno ne bi dalo stalno jebat z zlaganjem tetrisa po prtljažniku.:mrgreen: Mogoče z drugim vozičkom ni problema, ta je bil obup. Btw, ta kolega ima Bmw e46 karavan, pa tudi ni, da bi ravno notri vrgel voziček, čeprav je večji prtljažnik kot pri 156 sw.
Je pa smiselno voziček kupovati glede na avto in ne obratno, kot je marsikje zaslediti.
Slika
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 10:32 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Štore

guma napisal/-a:Je pa smiselno voziček kupovati glede na avto in ne obratno, kot je marsikje zaslediti.
Tole je pa najbolj smiseln stavek, ki sem ga slišal. Mnogi dedci namreč takoj ko slišijo da bodo dobli otroka, najprej pomislijo da je treba avto menjat. In tako je moj sodelavec takoj kupil Ford Mondeo karavan, ker kako drugače bo pa voziček spravil not? #-o #-o
Sej glede na to kak prtljažnik ima Mondeo, lahko voziček kar brez zlaganja not zapelješ, sam pol bi bilo še bolje kupit kak rabljen tovornjak, mar ne? Bi lahk kar celo bajto skoz zraven vozil.
No da je absurd še večji, dedci ponavadi kupijo največji možen avto, pol se pa sami na šiht z njim vozijo, žena pa tlači tisti nezložljiv voziček v svojo Corso, 206-ko, ali kak podoben majhen avto. Skratka bedarija.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Prispevkov: 485
Pridružen: Pe Apr 02, 2004 9:02 am
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: celje

sam imam 156-ko limuzino in ko sta otroka se uporabljala vozicek (veliki z 4 velikimi kolesi), sem imel s transportom le tega kar nekaj tezav. najprej sem moral sneti vsa stiri kolesa, nato v prtljaznik dati zlozen voziček in ob rob se kolesa. o kakem velikem kufru zraven vozicka lahko samo sanjas. nekaj vreck okoli in kaksna mehka torba, da lahko pokrpas se preostale luknje.
za na morje smo zato raje kupili zlozljivo marelo (preprost platnen vozicek z malimi kolesi).

nakladalna luknja pri limuzini je zelo mala, zato preden kupis avto, preveri ce gre vozicek noter! mislim, da ga v cliota res lazje spravis noter, saj je odprtina vecja! lp
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 625
Pridružen: Če Maj 17, 2007 7:44 am
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Ni sicer 156-ka, vendar mogoče kaj pomaga.
Jest mam kar precej velik in okoren tricikel voziček in gre v 166-ko kar z muko - sedaj sem ga že tolk naštudiral, da mi ne vzame preveč časa ampak vseeno se je treba pomatrati in na koncu še ko je že notri vzeti eno kolo dol, tako da se lahko zapre prtljažnik. Problem je samo luknja, ker prostora je veliko - ko smo šle na morje je šel notri voziček (resda sem ga takrat veliko bolj razstavil tako da so šle še ostale stvari notri), marela voziček, 2 potovalki, hladilna torba, 2 paketa plenic in še ogromno drugih stvari, ki jih vzameš za 10 dnevne počitnice - aja v avtu nas je bilo pa 5 - 3 odrasli in 2 otroka.

Tako da verjetno se da veliko naresti tudi pri 156-ki ampak je pa tudi zamudna zadeva - sploh pri krajših vožnjah - za daljšo pot se že potrudiš in vzameš čas. :roll:
A vseeno najprej probaj če je sploh možno, da daš svoj voziček v prtljažnik - ker če ne potem poleg alfe kupi tudi nov voziček... :mrgreen:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 596
Pridružen: Po Sep 29, 2008 2:10 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Bohinj

Seveda gre voziček not sam poj ne ostane nič placa, mogoče za dva manjša ruzaka, če zapreš ponjavo. Ko sem šel na morje z malim, vožičkom in vsem ostalim sem dau na streho še trugo, da sem lohko kaj s seboj pelov. 8)
Ni problema za voziček :-({|= gre not ko singerca.
AR ruls
Odgovori
  • Informacija