Pomoč - serviser

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 17
Pridružen: To Jul 13, 2010 7:27 pm

No alfisti, pa da vidim vaše mnenje.

Problemček imam s svojo alfo in ta problem pomeni potrebno po zamenjavi mašine.

Zgodba pa gre na kratko takole. Avto je vedno bil servisiran pri pooblaščenem slovenskem serviserju, katerega imena ne bom imenoval. Ko sem avto kupil je imel (po števcu) prevoženih 90.000km. Pri 120.000 sem naredil veliki servis na pooblaščencu. Kmalu zatem je odpovedal 4. ventil - luknja skozi. Torej 30.000 km sem naredil brez problema. Ta isti pooblaščen serviser mi je zamenjal ta ventil (cena popravila okrog 600 eur). Čez sedem mesecev se je stvar ponovila, le da sem tokrat naredil le 20.000km. Pooblaščenec mi je to popravil na svoje stroške, kajti napaka očitno ni bila odpravljena. Hkrati me je poslal na menjavo softvera in ta je bil pregledan in zamenjan. Hkrati so se naredile meritve na mašini med vožnjo in meritve so kazale vse nekje v mejah normale. Zatem sem naredil slabih 10.000 km in stvar se je ponovno ponovila....

Sedaj je ta isti pooblaščene razdrl celotno mašino, saj naj bi bil po njegovem kriv kakšen batni obroček, saj po njegovem velevanju pri menjavi ventila ni razdiral celotne mašine in pregledoval batnih obročkov ampak je menjal samo ventil. A pri razgradnji mašine se je izkazalo, da je totalna katastrofa, da so vsi batni obročki v pizd*, da nek valj odstopa za 3 stopinje, da je bila mašina pregreta in da se popravilo ne izplača, saj bi bilo potrebno vse brusit in menjat, zato mi predlaga kar nakup nove mašine.

Torej.... Ali se mu naj obesim na vrat?? Dokazati mu tako ali tako ne morem nič... A MORDA...je malo sumljivo, da se je napaka kazala na intervalu vse manj in manj prevoženih kilometrov (30.000, 20.000 in nazadnje 10.000), torej očitno vseskozi ni bil ugotovljen pravi vzrok. Če bi že prvič razdrl vse in menjal kar bi bilo potrebno, morda sedaj ne bi imel uničene cele mašine. Kaj menite?? In kaj bi vi naredili, menjali to mašino in kupili novo ali.... Ker sam se ne znam odločit, pa glava me že boli od vsega tega skakanja okrog, sedaj pa še to...
kača_alfa
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 538
Pridružen: Pe Feb 12, 2010 1:28 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: grosuplje

za katero mašino gre TS, boxer JTD al kaj
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Prispevkov: 369
Pridružen: Po Mar 03, 2008 7:03 pm
Član Alfa Kluba: 0

Sicer ne vem, kje si avto kupil, ampak tukaj se mi pooblascenec ne zdi toliko kriv. Verjetno res ne mores vedeti, da je bila masina pregreta in bog ve kaj se vse.

Res je sicer, da je neka garancija na delo, vendar v tem primeru se mi serviser ne zdi kriv ampak izrabljena masina, na katero on pac nima vpliva.

Kriv je najbolj tisti, ki ti je avto prodal, ce je to ista oseba (serviser) potem mu pa le tezi.

Ceprav nima nobene obveze, saj garancije verjetno nimas vec.
Problem je, ker so ljudje navadne pizde (predvsem nategunski prodajalci) in prodajajo vse zivo.

Mislim, da imas pac samo smolo.

Pri meni je bilo podobno, vendar je bil problem v menjalniku. Tako pac je na tem svetu.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 4553
Pridružen: Ne Feb 27, 2005 3:10 pm
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Pregret material ni več isti tako da bolje drug motor.

Kak šalabajzer ti je to delal? Če je luknja v ventilu se ne zamenja samo ventil ampak se podre vse da se pogleda če je kaj koščkov šlo čez cilinder in v oljno pumpo itd....

Za 600 eu ti je on najbrž zamenjal ventil in naredil servis + delo, kej več sigurno ne!
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 17
Pridružen: To Jul 13, 2010 7:27 pm

kača_alfa, TS mašina je.

Sektor13, se strinjam... No ni mi ga prodal serviser ampak pač neka fizična oseba.

Alan, tudi tu se moram reči zelo strinjam... Morda, oz. velika verjetnost je, da bi bilo škode manj, če bi že prvič vse razdrl in ne samo zamenjal ventil... Ker so se jasno in očitno intervali krajšali, torej se je nekaj še bolj obrabljalo npr. batni obročki. S tem pa se je dodatno delala še naprej škoda in uničilo je motor. Njegov odgovor je bil, da je tak problem že imel in da je bil kriv software, zato je mislil, da je tudi tukaj tako. S čimer se jaz ne morem strinjat, saj je to isto, kot bi imel zdravnik primer bolnika z ledvičnimi kamni, pa bi tudi pri drugem bolniku z bolečinami v predelu ledvic mislil, da je isto, brez da vse pogleda in naredi preiskave. Saj dokazat mu tko nič ne morem, lahko mu samo pamet solim, a sem mnenja, da to ne bi nikamor pripeljalo. Razočaran sem katastrofalno nad tem pooblaščencem, za katerega so mi mnogi rekli da je najboljši, kar me je totalno odvrnilo, da sploh še vozim naprej Alfo. Ne bi pa povedal kateri je ta pooblaščenec, da mu ne bom škode delal.

Se pravi, potem vidim, da se bolj nagibate, da se zamenja in da notri druga nova mašina. Dobro.... na žalost najvišji stroški kar jih je.
129ps
Alfist
Alfist
Prispevkov: 262
Pridružen: Sr Jan 11, 2006 5:19 pm
Vozilo: Alfe
Kraj: notranjska

V tem primeru je najbolje in najcenejše zamenjati motor

Če je ta tvoj serviser iz okolice LJ se mi kar dozdeva za koga gre #-o
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 9326
Pridružen: Sr Okt 01, 2003 11:51 pm
Kraj: Ljubljana

Alfist2000 napisal/-a:kača_alfa, TS mašina je.

Ne bi pa povedal kateri je ta pooblaščenec, da mu ne bom škode delal.
A pooblaščenec pa lahko dela škodo tebi in drugim še naprej :?: Vsaka izkušnja o serviserjih bo komu koristila in pomagala pri odločitvi kje in kako servisirati. S tem ko se ne razjasni za koga gre, nisi nič naredil na račun izboljšanja storitve, saj bo npr. še zdaj o njih krožilo "ti" superiorno mnenje, čeprav v resnici lahko to ni......zdaj če si pa še v reševanju reklamacije, te pa razumem, da nočeš izdati, da si morebiti z objavo imena nebi pokvaril pogajalskih izhodišč.

Lp
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 790
Pridružen: To Avg 23, 2005 3:11 pm

Razočaran sem katastrofalno nad tem pooblaščencem, za katerega so mi mnogi rekli da je najboljši
Po tem stavku je moznost samo ena - Zega?? Ali kdo se kak drugi servis hvali?!

lp
Slika
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 17
Pridružen: To Jul 13, 2010 7:27 pm

Res mi ni jasno, zakaj že prvič ni razdrl vsega in pogledal! Sicer vedno vse razloži in pove, lahko si tudi zravem ko šraufa, zato mislim, da se mu enostavno ni dalo. Torej gre za malomarnost, ni drugega! Jaz sem se s tega nekaj naučil, upam pa da se je tudi serviser, da tega pač ne bo več ponavljal. Če koga res tako zelo zanima lahko izve po pm-u. Tukaj ne bom dajal nobenih komentarjev. Želel sem samo mnenje vas tukaj, ali je v tem primeru nova mašina res najboljša odločitev. Tko da vidim, da je res najboljše da se da nova mašina.
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 17
Pridružen: To Jul 13, 2010 7:27 pm

Foggy kakšne reklamacije??? Bilo bi super ja, če bi lahko rekel serviserju, že prvič niste odpravili vzroka, morda (ja dokazat ne moreš, obstaja pa verjetnost) se je zaradi stanje motorja slabšalo in smo tam kjer je. Delno krijte stroške! Samo dvomim, da bi to šlo skozi, saj se lahko zgovarja na marsikaj in pač drugega ne bo, kot da krijem vse sam.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1001
Pridružen: To Jun 21, 2005 1:04 pm

Hja, res lahko poves kdo je to bil, da bomo imeli neke reference za naprej.

Drugace pa nima kaj narediti kot vse na lastne stroske zamenjati. Isto sem jaz imel pri Zegi situacijo z avtomatskim menjalnikom in ni zelel nic slisati o kaksni delitvi stroskov.
Uporabniški avatar
toma123
Alfist
Alfist
Prispevkov: 250
Pridružen: Po Dec 19, 2005 8:42 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Obala

Jaz tudi mislim da bi moral razstaviti motor vsaj za sigurnost za pogledat če je kak del ventila še v motorju in se s tem izogniti posledicam katere sledijo.


Ampak mi ni jasno kako pri 90.000 km ti gre ventil, ali je že v štartu blo nekaj narobe z mašino ali je pa lahko posledica nepravilne vožnje.
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 17
Pridružen: To Jul 13, 2010 7:27 pm

toma123 napisal/-a:Jaz tudi mislim da bi moral razstaviti motor vsaj za sigurnost za pogledat če je kak del ventila še v motorju in se s tem izogniti posledicam katere sledijo.


Ampak mi ni jasno kako pri 90.000 km ti gre ventil, ali je že v štartu blo nekaj narobe z mašino ali je pa lahko posledica nepravilne vožnje.
Glej, malce bolj pozorno beri, ker si vse zbrkljal. Ni šel pri 90.000 km ventil ampak pri 120.000, po opravljenem velikem servisu. Pri kilometrih ki jih omenjaš sem jaz avto šele kupil in z njo naredil 30.000km dokler se ni pojavil problem. To je prvo. Drugo, mehanik je sedaj, ko se je to TRETJIČ!!! ponovilo razdrl celo mašino (kar bi moral narediti že prvič, ko se je še kaj dalo rešiti, ne pa sedaj po prevoženih 60.000km - avto sem kupil pri 90.000, sedaj ima 150.000) in rekel, da je videl da ima avto veliko več kilometrov kot po števcu, zato sem tudi v svojem prvem postu napisal v oklepaju (po števcu). Lahko se mi samo smeji... ne morem mu pa nič.

Predvsem sem tehtal med možnostmi, ali da to mašino popravi ali pa da jo zamenja. No sedaj ste pač potrdili da je bolje da jo zamenja. Sam mi je sicer svetoval novo, kar se mi tudi zdi logično, s tem se bo tudi sam ognil novil stroškov.
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 17
Pridružen: To Jul 13, 2010 7:27 pm

Ker dejansko se je odpravljala posledica, ne pa vzrok. :roll:
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Prispevkov: 313
Pridružen: Sr Maj 04, 2005 3:33 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Zakaj bi ščitil serviserja kateremu si pošteno plačal za opravljeno skrpucalo? Navsezadnje je forum namenjen tudi ocenjevanju kvalitete serviserjev in morda bo pri Alfi pri kompleksnih okvarah počasi smiselno pogledati par kilometrov čez mejo v izvorno državo...
Odgovori
  • Informacija