Sklopka - AR 156, 1.6 TS

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 37
Pridružen: Pe Avg 05, 2011 3:06 pm

Pozdravljeni!

Imam novo težavo. In sicer včeraj sem opazil, da se stopalka sklopke maje gor dol, mislim ampak to ne tako kot je normalno ampak jo lahko premaknem dosti bolj proti sebi(navzgor) kot pa npr. stopalko za plin in bremzo. Malo sem pogledal od spodaj in ugotovil, da vse skupaj izgleda kot, da se je nekaj odlomilo oziroma odhakljajo(upam sicer na slednje), vendar pa sam seveda tega ne znam popraviti... Tudi ko jo stisnem do konca se mi zdi kot da je ne morem premakniti povsem do konca oziroma vsaj občutek je povsem drugačen kot je bil prej...

Zanima pa me kaj bi dejansko to lahko bilo, ali je šla skopka oziroma bo šla v kratkem? #-o In koliko okvirno načeloma pride menjava sklopke pri Alfi 156 1.6? Nekako sem prepričan, da sklopka ni ravno med cenejšimi deli in trenutno zame vsekakor ni najboljši čas za kakšne visoke stroške... Ali bi lahko šlo mogoče za kakšno malenkost? Upam da me bo kdo vsaj malo potolažil... :mrgreen:
Drugače pa me še zanima ali je zdaj sploh pametno da se kamorkoli vozim z avtom, mislim, dejansko se bojim odpeljati tudi do svojega mehanika, ker ga nimam ravno čisto blizu in nisem prepričan da bo zadeva zdržala takšno pot... :roll:

Hvala vam za vso pomoč in odgovore!
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1382
Pridružen: Po Nov 05, 2007 11:11 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sorško polje

Lahko te zeza cilinder sklopke... Samo s tem nisi nič na boljšem, ker je ravno tako treba menjalnik dol vlečt...

Do mehankarja se pa pomoje lahko pelješ.
Trentatre 1.3S
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1629
Pridružen: Pe Maj 09, 2008 2:53 pm
Vozilo: 155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

A je možno da bi te tisti fedrček ki tako rad odleti - na pedalu za sklopko zajebaval?
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1356
Pridružen: Ne Jul 01, 2012 6:32 pm
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

prej kot cilinder bi rekel da je gumica oz. t.i. puša kjer pride pedal pritrjen na cilinder je cca 2,5cm premera pa kake 0,5cm debeline ... ta se zjaha po domače in pedal dobi luft .. preglej prvo to .. ne moreš faliti točno tam kjer je pedal preko zatiča pritrjen na potisni celinder ...
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 538
Pridružen: Ne Jan 29, 2006 10:44 am
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Poglej če ti ni počil feder, ki vrača sklopko v končno pozicijo. Meni se je ravno to zgodilo kakšen mesec nazaj, simptomi podobni.


lp, perme
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 37
Pridružen: Pe Avg 05, 2011 3:06 pm

Zdravo,
nisem kaj dosti kompliciral, včeraj sem avto peljal kar do prvega mehanika in nekako upal na najboljše, čeprav sem se hkrati psihično pripravil tudi na slabše scenarije... :mrgreen:
No na koncu je bil hvala Bogu res le nek vijak ali fedrček - dejansko niti ne vem točno, ker sem bil preveč živčen umes da bi sploh poslušal kaj je mehanik govoril - ki je odpadel dol in se je stopalka zato nekako odtaknila dol. Skratka z vsem skupaj ni bilo kaj dosti dela cca. 20 min, plačal pa sem 10 eur =D> , kar je bil sigurno eden najmanjših stroškov, ki sem ga imel s tem avtom do sedaj, vsakič, ko sem ga pač odpeljal do mehanika... :mrgreen:
Tako da sem bil potem blazno navdušen, ker sem se res ustrašil, da bi bilo lahko kaj bistveno hujšega in poslednično tudi dražjega... :wink:

Hvala vam drugače vsem za pomoč in odgovore, super ste! :D
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Prispevkov: 7812
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 6:51 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Kraj: Jesenice

folc napisal/-a:prej kot cilinder bi rekel da je gumica oz. t.i. puša kjer pride pedal pritrjen na cilinder je cca 2,5cm premera pa kake 0,5cm debeline ... ta se zjaha po domače in pedal dobi luft .. preglej prvo to .. ne moreš faliti točno tam kjer je pedal preko zatiča pritrjen na potisni celinder ...
Mene ravno tale gumica heca. Se to dobi in zamenja posebej? Da ne grem prehitro razstavljat...
IMG_20210628_173132.jpg
Odgovori
  • Informacija