Pozdravljeni Alfisti... tudi jaz sem nekoč bil Alfist, in sedaj si želim biti ponovno...
Prosil bi za nekaj informacij in znanja. Zaželel sem si da je moj naslednji avto Alfa Romeo Stelvio 2.0t 280km, predvidoma 2018, 2019 letnik.
Pomislek se mi pojavi pri porabi, vzdrževanju,... Namreč letno delam ca 30kkm. Večina teh kilometrov je na avtocesti pri hitrosti ca 120km/h. Vozim umirjeno in brez drame, takšen motor sem si zaželel za tiste momente ko si želim dati malce duška na kakšni lepi cesti. Pa želel bi se znebit dizla (318d).
1. Zanima me ali kdo vozi takšen avto v takšnih ali podobnih pogojih kot sem napisal in če mi lahko pove kaj o porabi in vzdrževanju dolgoročno, recimo 3-4 leta in ca 120kkm. Predvidevam da bo kupljen avto imel do ca 120kkm prevoženih.
2. Alternativna misel; trenutno me najbolj moti manjko zvoka motorja, oziroma zvok traktorja (4 cilindrski dizel). Ko sem vozil Škodo Octavio RS dizla sem prvič slišal kako zveni zvok motorja generiran skozi ozvočenje. In moram reči da meni ni zvenelo slabo. Ali imajo Alfe kaj podobnega v dizelskih variantah... Saj bi dizelski avto bil veliko bolj smislen nakup, pa tudi ugodnejši, opažam da bi za isti denar dobil 2020 model...
Razcepljen sem med smiselnim nakupom in željo po zabavnem avtu.
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in pomoč...