Zavore: Check Park or Electronic brake

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
GregorGr
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,
med vožnjo se mi na avtu Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm, letnik 2017 (180 KM) pojavi lučka "Check Park or Electronic brake".
Avto lahko normalno sparkiram in dam v "Park". Lučka na ročni zavori ne sveti in jo moram ročno prižgati. Ko avto ugasnem, spet vse dela, nato odpeljem in se napaka ponovi.
Prosim za pomoč.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Kabli do zadnjih celjusti se radi predrgnejo in zgubljajo stik, vcasih je tudi samo gumb problem, oboje sem ze reseval na giuliah :)
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
alfa romeo & giulija
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni: Mi lahko kdo svetuje kaj naj storim proti cviljenju zavor!? menjal sem obloge na sprednjih čeljustih. Od takrat sem že prevozil kakih dobrih 20.000km.
Ali je razlog ,ker nisem pobral takrat malo robu na kolutih ali oblogah? ker oblog potem neki časa ni pobiralo po vsej površini. ](*,) Imam giulijo veloce 210 dizel.

Hvala in lep pozdrav!

Matevž
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

Kot si že sam napisal, verjetno je razlog v neenakomerni obrabi ploščic. Pri rahlem zaviranju se najprej diska dotakne manjša površina in zato spušča zvoke.
Se cviljenje pojavlja bolj izrazito v mokrem?
V dosti debatah tudi pravijo, da nekatere kombinacije znamk diskov in ploščic znajo škripat. Katero znamko si vgradil?
Jaz sem prvič cel set vzel ATE, takrat tudi nove diske in ni niti malo cvililo, nato sem dal ploščice Zimmerman in brez menjave diskov, tudi takrat mi ni nič cvililo.
Slika
alfa romeo & giulija
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala za odgovor! Ja cviljenje se pojavi po parih zaviranjih kakor se zavore malo segrejejo. ni važno če je dež ali pa sonce. Mislim ,da so ATE. a bi se dalo kej s čem očistit ali kej podobnega ,da bi preprečil cviljenje. Ker mesa je še dovolj na oblogah ne mislim podirat ali menjat zavor!?
Odgovori
  • Informacija