Giulia bo na voljo tudi s sistemom avtopilota

maj 21, 2016 9:20 dop Napisal

Harald J. Wester je za Autocar povedal, da bo nov model Alfe dobil tudi sistem avtomatske vožnje v mestnih središčih in v prometni gneči, ki za voznika ne predstavljajo ravno užitka med vožnjo.

“Vsi poznamo kakšna je ta situacija, pa naj ste v Londonu ali v Milanu. Ko greste zjutraj v službo se lahko hitro znajdete v položaju, ko je potrebno stalno speljevati in se ustavljati in to predstavlja zelo veliko potratnost energije in časa. V prihodnje vam bomo dali ta čas nazaj, da ga boste lahko preživeli veliko bolje.”

Sistem avtopilota, ki bo izviral iz identične zasnove kot ga ima Tesla, se bo znašel v kar nekaj modelih družbe FCA, prvi avto s ponujenim sistemom pa bo kot kaže Alfa Romeo Giulia. A počasi. Stvar se ne bo zgodila na hitro ali preko noči, kajti pričakovati je, da bo popolnoma uveden sistem prišel v uporabo komajda leta 2024.

“Absolutno sem prepričan, da ko bomo imeli popolnoma avtonomna vozila, se bo več ljudi lahko veselilo vožnje po praznih cestah in tako bodo spet uživali v vožnji s svojim avtom. Večkrat smo že bili povprašani po tem ali je takšna tehnologija kontrast temu kar predstavlja Alfa Romeo, toda sam mislim, da je ravno obratno.”

wester

Vir: Carscoops
Foto: FCA
Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: