Giulia QV z več serijske opreme v ZDA

september 3, 2017 8:30 dop Napisal

Ljudje pri Alfi odgovorni za ameriški trg poskušajo še dalje parirati nemški konkurenci kar se tiče najbolj zmogljivih modelov in so za modelno leto 2018 izdali dopolnjeno različico Quadrifoglio z več serijske opreme za potencialne ameriške kupce, ki pa bodo v zameno morali seči tudi malo globje v žep.

Model Quadrifoglio se bo tako v ZDA podražil iz osnovnih $73,595 na  $75,095. V zameno pa bodo kupci nove Giulie dobili dve zelo pomembni tehnološki nadgradnji, ki sta v prejšnjem modelnem letu skupno stali $1.400 in se bo tako dejansko nov model podražil samo za $100. Gre za 14-kanalni zvočni sistem Harman Kardon in pa sistem za samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem potencialnega trka med vožnjo.

Ravno sistem za samodejno zaviranje in zaznavanje potencialnega trka bo pomenil spet korak pred konkurenco kar se tiče serijske opreme in cene, kajti pri Mercedesu je potrebno za ta sistem poleg že tako višje osnovne cene za AMG C63 prišteti še $4.450, cena pri BMW M3 Competition Pack pa je še veliko višja in sicer stane sistem $5.600 poleg že tako veliko višje osnovne cene M3 in nadgradnje Competition Pack, da je model sploh primerjiv z zmogljivostmi italijanske športne limuzine s 500 KM moči.

Giulia Quadrifoglio bo tako v ZDA ostala še dalje najbolje serijsko opremljena in najbolj zmogljiva super športna limuzina zgornjega srednjega razreda.

Vir: Carscoop/CarsDirect

Foto: AR

Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: