Giulia se že testira tudi na Kitajskem

julij 30, 2016 8:21 dop Napisal

Tokrat se je v javnosti sploh prvič pojavila nova Alfa Romeo Giulia na azijskem kontinentu, ki bo zagotovo en od dveh najbolj pomembnih trgov za prodajni uspeh nove limuzine srednjega razreda poleg velikanskega ameriškega trga. Kitajska bo tudi tista, ki bo zapečatila usodo karavanske različice Giulie, trdijo določeni viri.

Črno Giulio so tako opazili v javnosti na križišču pred semaforjem. Avto je bil le delno zakrit in brez registrske tablice, ki so jo postavili na zadnjo polico. Po obliki odbijačev in izpuhu lahko zagotovo trdimo, da je šlo za čisto običajno različico modela in ne za najbolj močno Quadrifoglio različico.

Kot vse kaže bo FCA vseeno prodajal Giulio na kitajskem trgu, čeprav so še pred nekaj meseci začeli dvomiti v to zaradi krčenja azijskega trga po padcu trga z vrednostnimi papirji in delnicami. Ob tem lahko dodamo še to, da se na Kitajskem trenutno prodaja in tudi izdeluje v kooperativi Guangzhou-Fiat Jeep Renegade, Jeep Cherokee, Fiat Ottimo in Fiatt Viaggo, od modelov Alfa Romeo pa se je preko zakupljene licence za ukinjeno 166 prodajala pod imenom GAC Trumpchi sedan.

GAC Trumpchi sedan – preoblečena Alfa Romeo 166

GAC+Tumpchi+1

Prodaja Giulie na kitajskem pa zagotovo ne bo poceni za FCA, saj Alfa tam nima svojih salonov kakor tudi ne poprodajnih storitvenih servisov. Lahko pa se zgodi podobno kot pri poskusu prodaje MiTa in Giuliette leta 2011, ki jima ni uspel preboj na kitajski trg.

alfa-giulia-testing-china

Avtor: Aleš Horvat
Viri: Carscoop, Carnewschina
Foto: Carnewschina, GAC Trumpchi

Kategorije: