Giulia zasedla končno 2. mesto na tekmovanju za Slovenski avto leta

januar 19, 2017 9:44 pop Napisal

Alfa Romeo Giulia je na nedavno končanem tekmovanju za Slovenski avto leta 2017 zasedla končno 2. mesto med finalisti in tako samo še potrdila svojo priljubljenost med Slovenci. Prvo mesto je zasedel Peugeot 3008, ki je Giulio prehitel za 9 točk.

Izbor je že tradicionalno potekal tako, da so izmed vseh mogočih kandidatov, ki so na slovenski trg pripeljali v obdobju enega leta, bralci, gledalci in poslušalci sedmih sodelujočih medijev s skupno 36.633 glasovi določili pet finalistov. V finalu so svoje ocene dodali še člani novinarske žirije.

Peugeot 3008 je zmagal prepričljivo, saj je zbral 40 točk, devet več kot druga Alfa Romeo Giulia in 14 točk več kot Volkswagen Tiguan. Renault Megane, na četrtem mestu, je zbral 19 točk, zadnja med petimi finalisti je bila Kia Sportage z 12 točkami.

Pri letošnjem izboru, ki je bil že 25. po vrsti, je sodelovalo sedem slovenskih medijev: dnevniki Delo/Slovenske novice, Dnevnik/Nedeljski Dnevnik in Večer/Evo Magazin, revija Motorevija, spletni portal Siol.Net, barve RTV Slovenija sta skupaj zastopala Val 202 ter oddaja Avtomobilnost.

Vir: RTVslo.si
Foto: RTVslo.si
Napisal: Aleš Horvat, povzeto po RTVslo.si

Kategorije: