Ko Garage Italia Customs vzame v roke Alfo 4C

avgust 15, 2016 8:52 dop Napisal

Garage Italia Customs je v čast Katsushiku Hokusaiu izdelala prav posebno različico modela 4C v tematiki “velikega vala”, ki pa ni ravno sanje vsakega pravega deskarja.

Mož za dizajnom tega avta je Lapo Elkann iz podjetja Garage Italia Customs, ki ne slovi ravno po konservativnih spremembah in klasičnih izvedbah, ko vzame v roke kakšen avtomobil in ga priredi po svoje. Tudi pri tej Alfi 4C so sledili drzni tradiciji nenavadnih rešitev in odločitev.

Najbolj seveda zbode v oči drzen ponatis zunanjosti z valovi v modrih odtenkih, ki naj bi predstavljali tematiko umetnosti v gibanju. Dobesedno. Tudi v notranjosti so ohranili veliko mero poguma in oblekli avtomobil v jeans kombinacijo z belo in modro barvo. Denim je japonski in usnje je prispevalo podjetje Foglizzo iz Italije, kombinacija pa spet predstavlja italijansko-japonsko povezavo v čast Hokusaiu. Česar se pri podjetju resnično niso dotaknili pa je tehnika avtombila (motor in podvozje) ter karbonskih elementov, ki so še vedno na ogled radovednim očem.

Avtomobil je na ogled na rastavi Piston Head II: Artists Engage The Automobile od 30. julija 2016 v galeriji Venus v Los Angelesu. Več detajlov o predelavi pa si lahko ogledate v galeriji slik.

Alfa-Romeo-4C-5

Alfa-Romeo-4C-4

Alfa-Romeo-4C1

Alfa-Romeo-4C-7

Alfa-Romeo-4C-6

Alfa-Romeo-4C-2

Alfa-Romeo-4C-3

Vir: Garage Italia Customs
Foto: Garage Italia Customs
Avtor: Aleš Horvat

Kategorije: