Lazzarinniju se je utrgalo z modelom 4C Definitiva

november 13, 2014 3:46 pop Napisal

Lazzarini Design je vedno slovelo kot malce utrgano podjetje, toda predelava 4C je vsekakor ena največjih norosti daleč naokoli – 738KM moči in 2.5 sekunde od 0 do 100km/h za vsega četrt milijona evrov.

Model se imenuje 4C Definitiva in je narejen iz običajne 4C, ki jo prilagodijo tako, da ji vgradijo V8 Ferrari motor z biturbo tehnologijo Hennesseyja čigar prostornina je 4,3 litra in z modifikacijami proizvaja odbitih 738 konjskih moči ter 720 Nm navora.

Vse podrobnosti še niso na voljo, toda ocenjeno je, da bi model tehtal največ 955 kg, kar pomeni, da bi se lahko pognal od ničle do stotice v vsega 2,5 sekunde, četrt milje pa bi prevozil v samo 9,5 sekundah.

Za večji nadzor avta so mu spremenili aerodinamične elemente, med katerimi najbolj izstopajo nov odbijač, velikanski spojler na zadnjem delu, prednji del v karbonu ter bolj agresivni pragi. Spremenjen je tudi zadnji odbijač, ki se odpira skupaj s paneli za večji dostop do velikanskega motorja. Drugačen je tudi izpušni sistem, kjer je serijskega Akrapovića zamenjal osrednji izpuh narejen po meri.

Avto je še v fazi razvoja, toda prve ocene so takšne, da bi naj izdelava stala četrt milijona evrov.

Avtor: Aleš Horvat

Vir: WCF

Slike: Lazzarinni Design

Kategorije: