Marchionne: Giorgio bomo uporabili tudi za ostale znamke

februar 17, 2017 9:16 dop Napisal

Automotive News Europe poroča o nameri FCA za novo RWD/AWD platformo imenovano Giorgio na kateri sta izdelana Alfina modela Giulia in Stelvio, ki bo uporabljana tudi pri vseh ostalih znamkah koncerna, da bi znižali stroške razvoja in povrnili visoko ceno vlaganja v razvoj.

Marchionne je 26.1.2017 na srečanju z novinarji dejal, da je Alfa poslovala negativno lansko leto in bo poslovala negativno tudi to leto predno bo lahko računala na dobiček s prodajo na novo predstavljenih modelov Giulie in Stelvia. Prav tak je potrdil govorice, da bo FCA uporabila novo platformo tudi pri vseh ostalih znamkah in s tem močno znižala stroške razvoja.

Oživljanje Alfe je po podatkih FCA do zdaj stalo okoli 2.5 milijardi evrov, leta 2014 pa so v koncernu objavili, da bodo v Alfo vložili do leta 2018 okoli 5 milijard evrov za razvoj novih platform in predstavitev novih modelov ter za razvoj prodajne mreže na trgih kjer znamka ni bila več prisotna.

“Giorgio bo temelj celotnega razvoja Maseratija še dlje kot samo do leta 2018 … Vložek v Alfa Romeo in vsekakor vložek v tehnični razvoj platforme je nekaj kar smo razvijali za kaj več kot samo za Alfo”, je še povedal Marchionne in dodal, da “sem vesel, da smo končno odkrili jasno pot in miselnost, da platformo uporabimo za veliko več izdelkov kot samo za Alfo. “

Marchionne ni povedal katere modele točno ima v mislih, je pa potrdil, da bodo Giorgio uporabili vsi večji modeli Jeepa, Maserati in Dodge z zadnjim pogonom nove generacije. Neimenovani vir je tako razkril, da bodo cenejšo različico platforme uporabili za novega Chargerja, Challengerja, Journeya in Duranga.  Velika verjetnost je tudi za to, da bo nov Chrysler 300 uporabljal isto platformo.

Maserati pa bo uporabljal nadgrajeno različico Giorgia za vse svoje modele: za novo generacijo Quattroporteja, Ghiblija, GranTurisma, Alfierija in morda celo za popolnoma nov model SUV-a, ki bo razred nižje kot je Levante.

 

Prevod: Aleš Horvat

Vir: Automotive News Europe

Foto: FCA

Kategorije: