Marchionne vidi Alfa Romeo v F1 z lastno ekipo

februar 12, 2016 9:12 pop Napisal

Stalno kontroverzni direktor koncerna FCA je v intervjuju za časopis Gazzeta dello Sport povedal, da si močno želi vrnitev znamke Alfa Romeo v kraljico motošporta z lastno ekipo – takšna poteza bi po njegovem mnenju namreč močno dvignila ugled znamke.

V: Ko ste omenili, da bi se Alfa Romeo lahko vrnila na testne steze pred Božičem, ste povzročili veliko vznemirjenje.

O: Kakšno vznemirjenje? Če si znamka želi povrniti ime, se mora vrniti v tekmovanje Formula 1. Verjetno bi šlo za sodelovanje s Ferrarijem.

V: Kdo pa bi izdelal šasijo za Alfo? Ferrari?

O: Ne, Alfa je sposobna čisto sama izdelati svojo šasijo, tako kot je sposobna sama izdelati svoj motor.

V: Obstaja kakšna možnost, da bo Alfa Romeo tekmovala v Le Mansu?

O: Rajši jo vidim v Formuli 1.

V: Težko si predstavljamo Ferrarijev motor v Alfinem dirkalniku …

O: Tako, kot so si ljudje le stežka predstavljali sodelovanje Ferrarija in Red Bulla! To pravim zato, ker me ljudje kritizirajo, ker nisem dobavil motorja. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je bil Red Bull preveč trd s svojimi dobavitelji motorjev, a na koncu je tako, da mora šport iti dalje. Pomembno je to, da še drugi veliki proizvajalci vstopijo v ta šport.

V: Veliko ne pristopi zato, ker je tehnologija tako močno napredovala in nočejo izpasti slabše v primerjavi z Mercedesom in Ferrarijem.

O: Audi bi lahko vstopil v ta šport, ker je bil že očitno na to pripravljen, toda potem se je zgodila tale stvar s Volkswagnom.

VIR: Gazzeta dello Sport
Avtor: Gazzetta World Staff
Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: