Modelu Veloce bo sledila še Giulia Advanced Efficiency

oktober 6, 2016 2:44 pop Napisal

Najprej se je svetu predstavila nova Alfa Romeo Giulia Veloce na pariškem sejmu, ki jo je po nakterih trgih že mogoče naročiti, tej izvedenki pa bo sledila v prihodnjem letu še Giulia Advanced Efficiency, ki bo ciljala na voznike osredotočene na čim nižjo porabo in varčevanje.

Giulia Veloce bo tako zapolnila prostor med običajnim modelom, modelom Super in najboljšim in najdražjim modelom Quadrifoglio. Še sveže predstavljena na pariškem avtosejmu v modri barvi imenovani Blue Misano, ki bo izključno na voljo samo za modele Veloce, bo imela navoljo 280 KM bencinski agregat z 2.0 litri prostornine in turbo polnilnikom. Če bi imeli raje dizelsko različico, vam bo na voljo 2.2 litrski model z 210 KM.

2016-alfa-romeo-giulia-veloce-paris-motor-show

2016-alfa-romeo-giulia-veloce-paris-motor-show3

Ne glede na motorizacijo bodo imele Giulie Veloce štirikolesni pogon imenovan Q4 povezan z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Posebnost modela Veloce pa se ne konča samo pri Q4 pogonu, kajti avte odlikuje povsem samostojno oblikovani deli karoserije in posebna 19-palčna platišča. Tudi znotraj bo Veloce imel drugačno oblikovane sedeže v usnju in dodane aluminijaste elemente v kabini in armaturki.

2016-alfa-romeo-giulia-veloce-paris-motor-show4

2016-alfa-romeo-giulia-veloce-paris-motor-show8

2016-alfa-romeo-giulia-veloce-paris-motor-show7

2016-alfa-romeo-giulia-veloce-paris-motor-show6

Serijska oprema Giulie Veloce bo precej bogata: imela bo velik sredinski zaslon za upravljanje z avtom, dvopodročno avtomatsko klimatsko napravo, samodejno avtonomno zaviranje v sili, zaznavanje peščev, zaznavanje trka in zaznavanje zapustitve voznega pasu. Seveda bo serijsko tudi tempomat s samodejnim omejevanjem hitrosti.

Poleg modela Veloce pa je Alfa napovedala za leto 2017 predstavitev še ene različice Giulie in sicer model Advanced Efficiency, ki bo imel oznako AE na zadku. Avto bo opremljen z 2.2-litrskim 180 KM dizel motorjem in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Privlačen bo posebno zaradi nizke porabe goriva, ki bo deklarirana pri samo 4,2 litrih na 100 km. Ostale tehnične podrobnosti vključujejo še EGR, spremenjeno razmerje menjalnika, 16-palčna platišča z varčnimi 205/60 pnevmatikami in 5 mm nižjim podvozjem. Giulia AE pa vseeno ne bo noben lenuh, kajti od 0-100 km/h bo zmogla v 7,2 sekundah, najvišja hitrost pa bo pri 230 km/h.

alfa-romeo-giulia-advanced-efficiency

Vir: Alfa Romeo, Motor1.com
Foto: Alfa Romeo
Napisal: Aleš Horvat

Kategorije: