Novi paketi opreme za Giulio in Stelvia v Evropi

avgust 22, 2018 9:24 dop Napisal

Po tem, ko so Američani že dobili posodobljene pakete v modelih Giulia in Stelvio za modelno leto 2019, je zdaj na vrsti evropsko tržišče, kjer so tudi uradno predstavili novosti v paketih opreme za oba omenjena modela, ki bodo na voljo po nespremenjenih cenah.

Največja sprememba je doletela dizelsko gnane modele, ki so bili posodobljeni na specifikacijo Euro6D, kar pomeni, da imajo znižane emisije CO2, 2.2 l motor pa je dobil dodatnih 10 KM moči v obeh različah (prej 150 KM in 180 KM). Alfin Connect infotainment sistem je zdaj na voljo kot serijski del opreme pri čisto vseh paketnih modelih, dodatno sta na voljo tudi Apple CarPlay in Android Auto smartphone povezljivost serijsko.

Giulia bo dobila še Veloce TI opremo z modelnim letom 2019, ki so jo predstavili na Goodwoodu, opremo pa sestavlja Veloce oprema, ki ima dodatno še nekatere kose iz Quadrifoglio modela: usnjeni in alkantara športni sedeži, karbonski deli v notranjosti, ambientna osvetlitev, osvetljena vrata in še kaj.

Zunaj krasijo model Veloce TI nov karbonski “scudetto” in karbonska ogledala, rdeče zavorne čeljusti, 19-palčna platišča Quadrifoglio in pa paket osvetlitve. Opcijsko bo mogoče še izbrati karbonski paket (sprednji spojler, prestavne ročice in stranski pragovi iz karbona) in barvno paleto modela Quadrifoglio.

Naslednji paket je Giulia Speciale, ki bo imela prav posebno oblikovana 18-palčna platišča, aluminijanste zaščite pragov na notranji strani in zatemnjeno zadnje steklo.

Tudi sam paket Veloce bo malo dopolnjen in sicer z novimi oblikami 18-palčnih platišč, zatemnjenim zadnjim steklom, osvetljenimi vratnimi kljukami zunaj, ti. Convenience paket z možnostjo vstopa v avto brez ključa (Keyless entry), dopolnjena pa bo tudi armaturna plošča, ki bo imela dodatno odlagalno površino na voznikovi strani.

Končno pa bo tudi model Quadrifoglio doživel nekaj manjših sprememb. Po novem bodo zavorne čeljusti obarvane črno, zadnje steklo bo zatemnjeno, mogoče pa bo ločeno podreti zadnjo vrsto sedežev in sicer v razmerju 40/20-40. Na zadnjih sedežih je dodatno vgrajen osrednji varnostni pas, kar pomeni, da se bo po novem lahko v Quadrifogliu peljalo 5 oseb.

Če se premaknemo zdaj na Alfin čisto prvi SUV model, Stelvio, bo le-ta dobil nove serijsko vgrajene pnevmatike v opremi Super in bo tako imel Michelin CrossClimate Winter zimske gume, črne zavorne čeljusti, aluminijaste zaščite na pragovih in zatemnjeno zadnje steklo pa bodo odslej del serijske opreme modela Speciale. Najmočnejši model Quadrifoglio pa bo v posodobljeni različici vključeval po novem 20-palčna aluminijasta platišča, črne zavorne čeljusti in pa zatemnjeno zadnje steklo.

Vir: Carsoop

Foto: FCA

Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: