Team Dekleva DeWalt – Pregled sezone 2004

oktober 18, 2004 1:39 dop Napisal


Logotip Team Dekleva Dewalt


Slavko in Igor Dekleva – Team Dekleva DeWalt


Na stezah sta nepremagljiva


Pregled sezone 2004 – zgodba o uspehu


    Moštvo Team Dekleva DeWalt je že vrsto let v vrhu slovenskega avtomobilističnega športa, saj je osvojilo sedem zaporednih naslovov državnega prvaka med klubi. Sodobna zasnova spremljevalnih vozil, strokovni kader in številni privrženci so zagotovo dobra osnova za doseganje vrhunskih rezultatov: Letošnjo sezono je moštvo začelo s spremembami v strokovnem kadru in uspehi na stezah kažejo na to, da so bile spremembe dobrodošle.


    Team Dekleva DeWalt je sezono otvoril in se tako predstavil javnosti na novinarski konferenci 9. aprila, v salonu Alfa Romeo v Avto Triglavu.


    Gonilni sili moštva sta Slavko in sin Igor Dekleva, oba vozita Alfo Romeo 156. Slavko Dekleva s svojo Alfo Remeo 156 ST je zagotovo najbolj znano ime v avtomobilizmu, saj se ta športni velikan že skoraj tri desetletja vozi po tekmovalnih stezah. Slavkova bogata Ekipa Dekleva DeWalt na GHD Gorjanci 2004športna kariera je polna odličnih rezultatov in izjemnih dosežkov, ki prav gotovo kažejo na Slavkovo ljubezen do dirkanja. Kar 15-krat zaporedoma je Slavko osvojil naslov državnega prvaka, od tega 5-krat zaporedoma v razredu ST. Letos Slavko ne bo ponovil lanskoletnega uspeha, za kar je kriv nesrečni splet okoliščin, ko so Slavku na otvoritveni dirki GHD Polhov Gradec (16. april) iz avtomobila ukradli ukradli glavno elektroniko, vredno več kot 10.000,00 evrov, in mu tako onemogočili start. Slavko je sicer nato na vseh naslednjih štirih dirkah vozil odlično, a je bila razlika v točkah previsoka, da bi še lahko ugnal Sama Valanta. V diviziji SNP je Igor osvojil prvo mesto, pred Alešem Bužgo, v generalni razvrstitvi pa je zasedel drugo mesto.


Ekipa Dekleva DeWalt na GHD Gorjanci 2004    Sledila je GHD Sevnica (17. maj) in ponovna premoč ekipe Team Dekleva DeWalt, ki je s te dirke odnesla kar 7 pokalov. Slavko je dobil dva: 1. mesto v generalni državni razvrstitvi in 3. mesto v skupni mednarodni razvrstitvi, Igor pa tri: 1. mesto v razredu SNP, 2. mesto v razredu A-2000 in 3. mesto v generalni slovenski razvrstitvi. Dva pokala pa sta pomenila najboljšo ekipo in najboljši klub (Avtoklub Elektrodekleva).


    22. maja je bila na sporedu GHD Unior Rogla. Igor je tudi na tej dirki s svojo Alfo odpeljal prepričljivo dirko in zasluženo zmagal v svoji kategoriji. Igor je bil tako že blizu četrtega zaporednega naslova državnega prvaka v gorsko-hitrostnih dirkah.


    Prva krožno-hitrosna dirka (KHD Logatec, 13. junij) se je za ekipo Team Dekleva DeWalt začela in končala odlično, sploh za Igorja, ki edini iz “družine” vozi na dirkah tega kova. Igor je tudi v tej kategoriji napovedal boj za sam vrh.


Ekipa Dekleva DeWalt na GHD Gorjanci 2004    27. junij (GHD Gorjanci) je bil odličen dan za zmago! Igor je s svojo Alfo predčasno že osvojil naslov državnega prvaka v SNP-ju. Èeprav se je nedelja zbudila v oblakih, se je sonce nad Gorjanci kmalu pokazalo. Voznika Team Dekleva DeWalt sta  že na uradnih treningih z odličnimi časi pokazala, da sta tudi takrat ciljala na najvišjo stopničko. V obeh glavnih vožnjah sta bila Slavko in Igor nepremagljiva in tako z daleč najboljšima časoma zasluženo zmagala. Moštvo se je veselilo tudi pokalov za najboljšo ekipo (Team Dekleva DeWalt) in za najboljši klub (Avtoklub Elektrodekleva). Zopet smo odnesli največ pokalov, kar 4. In zgodba o uspehu se je zopet zapisala! Igor j že četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka v SNP-ju– najhitrejšega Slovenca!


    Sledila je druga krožno-hitrostna preizkušnja, mednarodna KHD Cerklje (25. julij). Igor Dekleva je znova dokazal, da je nepremagljiv tudi na krožnih pistah, saj je premagal vse tekmece. Zmaga pa je bila zagotovo tudi napoved za naslov krožnega prvaka v SNP-ju.


Slika GHD v Ilirski Bistrici 2004    Zadnja gorsko-hitrostna preizkušnja je šla zopet v roke ekipi Team Dekleva DeWalt! Mednarodna dirka GHD Petrol Ferrari Ilirska Bistrica (2. avgust) je ekipi prinesla ponovno serijo pokolov. Vzdušnje v boksih je bilo že pred dirko zelo pozitivno. Tokrat se je Slavku in Igorju pridružil tudi Andraž Hribar, sicer član DAS Koleselj. Že na sobotnih treningih so bili dirkači odlični, kar je bila dobra napoved za nedeljo. Igor je tako že četrtič zaporedoma postal državni prvak v SNP-ju in pokazal, da bo vozil tudi na naslov državnega prvaka v krožnih dirkah. Tokrat so bile na stezi sicer kar štiri v rumeno in črno odete Alfe Romeo iz vrst ekipe Team Dekleva Dewalt (Slavko Dekleva, Igor Dekleva, Andraž Hribar in predvozilo). Ekipa je zasluženo proslavila pozno v noč.


Ekipa Dekleva DeWalt na GHD Gorjanci 2004    12. septembra je sledila KHD Logatec, kjer je sprva Team Dekleva DeWalt imel v ognju Igorja in Slavka Dekleva, a se je Slavkotovi Alfi že na neuradnem treningu pokvaril menjalnik. Igor je odvozil štiri odlične vožnje in zasluženo zmagal v svoji kategoriji. Tokratna dirka je bila še posebej napeta, saj je bila zaznamovana tudi s hudimi besedami in prerekanji, ves čas pa je tudi kazalo, da nebo nad Logatcem ne bo ubežalo dežju. Res je deževalo, a Igor je dokazal, da sta on in njegova Alfa pripravljena na vse razmere.


Ekipa Dekleva DeWalt na GHD Gorjanci 2004    Edina krožno-hitrostna dirka v tujini, KHD Salzburg (26. september) se za ekipo Team Dekleva Dewalt, ki se ji je ponovno pridružil Andraž Hribar, ni začela najbolje, saj je Igorju v  petek na neuradnem treningu z njegovega avtomobila odtrgalo sprednje kolo. Tudi sobota je bila deževna in mrzla. Slavko in Igor sta odpeljala dobri vožnji na treningu in tudi po prvi dirki je vse kazalo, da ponovni uspeh ekipe Team Dekleva DeWalt ne bo izostal. V generalni razvrstitvi je po prvi dirki vodil Slavko, drugi je bil Igor, tretji Aleš Bužga in četrti Andraž Hribar. Druga dirka ni bila tako uspešna kot prva. Slavku je dva kroga pred ciljem odpovedala črpalka za dotok goriva, a je legenda slovenskega avtomobilizma vseeno privozil do 3. mesta. Štart Igorja ni bil najboljši, saj se mu je že v drugi šikani v bok zaletel mladi Luka Brate. Igor pa je vseeno privozil 3. mesto.  Andraž Hribar je končal na 4. mestu. Igor je imel pred dirko možnost za osvojitev naslova prvaka krožnih dirk, ostalo je 38 točk prednosti.


Krožna dirka Portorož 2004KHD Portorož (3. oktober) je bila prizorišče letošnje zadnje avtomobilistične preizkušnje. Ekipa Team Dekleva DeWalt je na portoroško letališče prišla po drugi naslov državnih prvakov SNP. Igor je imel pred to dirko 38 točk prednosti pred zasledovalcem, Alešem Bužgo. Èeprav je Igor dirko kljub težavam s kolesi končal na skupnem drugem mestu, je to zadostovalo za drugo krono v letošnji sezoni. Team Dekleva DeWalt je tako poleg naslova državnega prvaka gorskohitrostnih dirk odnesel še Krožna dirka Portorož 2004naslov državnega prvaka v krožnohitrostnih dirkah. Uspeh ekipe pa je se dopolnilo drugo mesto Slavka v diviziji III. Letošnja dirkaška sezona je tako koncana, bila je vec kot uspešna. Pohvale voznikoma, mehanikom in ostali ekipi, ki zares deluje mostveno. Tudi timski duh je eden od elementov zmage.    Sezona je bila sklenjena, rezultati in dosežki so dokazali, da Team Dekleva DeWalt zares kraljuje na stezah. To pa so merila in popotnica, ki ekipo pelje tudi v naslednjo sezono.

Predstavitev voznikov in dirkalnikov


Slavko DEKLEVA


Rojen: 7. maj, 1953


Slavko Dekleva je zagotovo najbolj znano ime v avtomobilizmu, saj se ta športni velikan že skoraj tri desetletja vozi po tekmovalnih stezah. Slavkova bogata športna kariera je polna odličnih rezultatov in izjemnih dosežkov, ki prav gotovo kažejo na Slavkovo ljubezen do dirkanja:  • 15-krat državni prvak, od tega 5-krat zaporedoma v razredu ST

Podatki o vozilu: Alfa Romeo 156 STMotor:4-valjni, vrstni
Prostornina:2000 ccm
Moč motorja:300 KS
Vrtljaji:8500 o/min
Menjalnik:sekvenčni


Igor DEKLEVA


Rojen: 19. januar, 1979


Igor je bil star 18 let, ko je začel tekmovati v slovenskem avtomobilističnem prvenstvu, v cestnih in gorsko-hitrostnih dirkah slovenskega nacionalnega pokala. Njegova športna pot je bila več kot uspešna, saj je v letih tekmovanja dosegel vrsto izjemnih dosežkov in uvrstitev:  • 4-krat zaporedoma naslov državnega prvaka v gorskih dirkah (2001, 2002, 2003, 2004)
  • enkrat državni prvak v krožnih dirkah (2004)
  • enkrat podprvak v krožnih dirkah (2003)
  • 3. mesto v skupni razvrstitvi v Peugeot 106 pokalu (1998)
  • 3. mesto v gorsko-hitrostnih dirkah N do 2000 (2000)

Podatki o vozilu: Alfa Romeo 156 2.0Motor:4-valjni, vrstni
Prostornina:2000 ccm
Moč motorja:175 KS
Vrtljaji:7800 o/min
Menjalnik:serijski

Avtor:
Manca Švigelj
Vir:
Team Dekleva DeWalt

Kategorije:Nekategorizirano