Alfa Romeo v Braziliji

oktober 26, 2004 12:55 dop Napisal

 Alfa Romeo je na sejmu Salão de São Paulo ta teden predstavila osveženo paleto modelov, na čelu z Bertone design oblikovano Alfo GT.

To uspešno prodiranje na tržišče in veliko izkušenj omogočajo Fiatu, da je na dobri poti, da potisne naprej znamko Alfa Romeo.


Predstavitev Alfe v Sao PauluIme Alfa Romeo ima močan ugled v Južni Ameriki, in prihodnost se kaže kot potencialno svetla tukaj, za športno znamko. Brazilci pa se v podrobnosti spominjajo na neverjetne dirkalne uspehe v motošportu, ko so tovarniško zgrajeni avtomobili množično zmagovali na tem kontinentu.


Predstavitev Alfe v Sao PauluUpanje na vodilno vlogo tu v Sao Paolu zbuja Alfa GT. Oblikovalska mojstrovina, ki temelji na modelu 156, izdelana s strani oblikovalskega studia Bertone in bila prvič predstavljena na Ženevskem avtosalonu lansko leto, je oznanila maščevalni udarec konkurenci v tem segmentu vozil, po več kot desetletju odsotnosti.


Z njenim “družinskim” videzom je bila Alfa GT široko hvaljena kot čeden kupe, ter je tudi krepko presenetila z pristno, prostorno štirisedežno notranjostjo.


Razstavni model se je bohotil v metalik odtenku in z Selespeed sekvenčnim menjalnikom, ter je z ponosom predstavljal znamko Alfa Romeo na velikem ekranu, pozicioniranem pod velikanskim Alfa logom, montiranim na aluminijastih noslilcih.


Predstavitev Alfe v Sao PauluTakoj za GT Coupe-jevim razstavnim prostorom je sledila Alfa 156. Predstavljen model so Brazilci lahko občudovali v značilni živo rdeči barvi, pod pokrovom pa brutalni dvoinpol-literski šestak. Prenovljeni 156-ki je podaril nov videz italijan Giorgetto Giugaro prejšnje leto, a ob tem ohranil klasičen “obraz” modela 156. Prenoviti videz tako klasičnega modela vsekakor ni bilo lahko delo, a oblikovalski mojster je delo opravil več kot odlično.


Bolj napeti, še bolj agresivni detajli so osvežili star videz brez da bi izgubili pristno lepoto, medtem, ko je večja odprtina za zrak v spednjem braniku avtu dodala malce “zloben” a vseeno Alfin videz. Prenovljena Alfa Romeo 156 nosi s sabo dobrote, ki jih lahko njeni tekmeci, npr. ogabni izdelki oblikovalca Chrisa Bangla znamke BMW, le sanjajo.


Tretji model v Sao Paolu je “srčkana” Alfa 147. Predstavljena je bila “stara” 147-ka in ne še prenovljena, katero so predstavili prejšnji mesec na Pariškem Mondial de l’Automobile. Prejšnji zmagovalec »Evropskega avtomobila leta«, mala Alfa 147, vseeno še vedno izgleda enako dobro, kot na dan ko je bila prvič predstavljena.


Razstavna Alfa 147 je bila v 4-vratni izvedbi, postavljena na 17 palčna kolesa, ki spominjajo na okroglo številčnico telefona, ter z sekvenčnim Selespeed menjalnikom.

Vir:
http://www.italiaspeed.com
Prevajalec:
Virant Matic
Foto:
Linuma Wesley

Kategorije:Nekategorizirano