Avtokros buggy

17 maja, 2004 11:11 pop Napisal

Alfa Romeo malo drugače v režiji Tomaža Burje iz ASC Mustang

Avtokrod buggy Tomaža Burje    Prav neverjetno je kako se nekatere avtošportne panoga razvijajo pri nas in v letošnjem letu smo lahko bili proča razcvetu tudi v prvenstvu Avtokrosa, kjer so se za prevlado borili predvsem buggy-i z motorji Alfa Romeo (in Fiat) proti BMW.


    Med vsemi pa je prav gotovo najlepši Bugy Tomaža Burje, ki za
sedežem skriva Alfin 2000 kubični turbo motor. Pod pokrovom se skriva Alfin dvatisoč kubični motor, osnovni varnostni okvir je pripeljan iz češke in je sezono rabljen. Sicer pa se je izdelava pričela že marca, ko se je začelo z združitvijo motorja Avtokrod buggy Tomaža Burjein menjalnika ter izdelavo skopke. Sledila je vgradnja motorja v okvir, nato diferencijala in konstrukcija kardana. Naslednja faza je bila izdelava obes (spredaj in zadaj) in definiranje ustreznih amortizerjev. Sledil je zagon motorja, centriranje kardana, oklepa, zajemalnikov zraka, dna,vgradnja,…

Burja je v letih 1988 do 1990 vozil buggya z motorjem Alfa romeo 1750
(dvokolesni pogon), ko je potekalo še DP Jugoslavije, odvijalo pa se je v Tunjicah, Jastrebarsko, Donji Miholac,… Pravi alfist torej.


Bugy je bil sestavljen pred kratkim in je do sedaj nastopil samo na dveh
dirkah. Na prvi dirki v Tunjicah je bil 5., na zadnji v Logatcu že 3., avto ima očitno potencial…Tehnični podatki avtomobila:
okvir: krom molibdenske cevi
motor: AR 2.0 V6 TB (202KM – 280Nm)
menjalnik in diferencial: Sabaru – 4WD
širina: 190cm (na kolesih)
medosna razdalja: 265cm
celotna dolžina: 375cm
platišča: 14 ali 15 palčna
teža: 830kg


Avtokrod buggy Tomaža Burje Avtokrod buggy Tomaža Burje Avtokrod buggy Tomaža Burje Avtokrod buggy Tomaža Burje

Avtor:
Gorazd Trček
Foto:
Gorazd Trček

Kategorije:Nekategorizirano