Predstavitev, Autodelta GT Super & Autodelta 156 GTA AM

december 15, 2004 10:49 pop Napisal

Autodelta je 19.11.2004 v sklopu avto sejma MPH04 javno razkrila njihova najnovejša modela. To sta Autodelta 156 GTA AM 3.7 in Autodelta GT Super.Tam so bili prisotni tudi trije člani našega kluba, katere je v London povabil direktor podjetja Autodelta, Jano Djelalian.

    MPH04 je prestižna avtomobilska razstava, zdaj šele drugo leto zapored, na londonskem Earls Courtu. Na tej prireditvi so predstavljeni izključno prestižni modeli z vrha avtomobilskega trga, kar je več kot primeren kraj za predstavitev Autodeltinih najnovejših modelov.


MPH2004    Autodelta je sprožila izziv, s tem pa ohranja Alfin ugled na čelu najboljših avtomobilov, ki so trenutno aktualni na trgu.  MPH04 je deset minut oddaljen od Autodeltine delavnice, kar je za podjetje velika ugodnost. Autodeltina nova modela sta bila predstavljena na rahlo dvignjenem odru in čakala na kritično inšpekcijo javnosti.


MPH2004    Tako GT kot 156 Autodelta sta vrhunsko dodelana. Toliko pozornosti do detajlov kot jo namenja Autodelta je nobena druga »tuner« hiša ne. Lep primer je v izpušni sistem vgraviran napis »Autodelta« , ki je dobro viden na izpušnih ceveh ali po domače »izhodih«, kateri so izdelani iz nerjavečega jekla. To je zelo majhna podrobnost, ki  jo opazimo le ob zelo MPH2004natančnem pogledu na avtomobil, ampak vseeno opozarja na veliko posvečanje Autodeltinih inžinirjev  do malenkosti. Vse to pa so kvalitete, zaradi katerih ima Autodelta pomembno vlogo v zgodovini Alfe Romeo.


MPH2004    Autodeltina 156 GTA AM 3.7 je v črni oblekici videti mišičasta in presenetljivo nizka. Z svojimi 328-imi konjiči doseže, preko sprednjega pogona in zapore diferenciala, 100 km/h v dobrih petih sekundah. 3,7-litrski šestvaljnik pospešuje vse do 275 km/h in postreže z 353 Nm navora. Vsekakor se Autodeltina 156 zgleduje po dirkalno »vzgojenih« sestrah, ki že več let zmagujejo na dirkah »FIA European Touring Car Championship«. 156ka je opremljena z celotnim body-kitom in z 18 palčnimi platišči, ki alfi podarijo mehek, eleganten a hkrati agresiven videz.


    Ta mešanica se je odlično izšla. Autodelta je ustvarila »zver«, ki je še vedno deležna alfine lepote, z vso njeno »dušo«.


    Avta skupaj odlično izgledata in ustvarjata ponosen videz. Autodeltina Alfa GT super se je tukaj prvič pokazala v javnosti.


MPH2004    Alfa Romeo GT Coupe je zelo lep avto, oblikovan s strani znanega oblikovalskega giganta Bertone, in je bil hitro pozitivno sprejet med publiko. V bistvu je bil celo izglasovan za »najlepši avto leta 2004« v svoji kategoriji, kar je vsekakor velik dosežek.


    To je avto, za katerega je Autodelta morala nadaljevati s svojo čarovnijo, in njihova naloga je bila ga izboljšati, brez da bi pri tem izgubili njegov značaj.


MPH2004    Načrt se je odlično izšel. Njegovi novi ostri videzi se zmešajo z srcem tega prečudovitega kupeja in avtomobil je res privlačen na pogled. Autodelta je dosegla svoj cilj – izboljšali so že serijsko čudovit avto.


MPH2004    GT coupe-ju, s serijskim 3.2 V6 agregatom, so dodali kompresor, ki iztisne iz motorja natančno 239 kW. Iz mesta do 100 km/h pospeši v 5.4 sekunde in konča pospeševati pri 287 km/h. Tako hitrost doseže zahvaljujoč daljši šesti prestavi, ki pa bo kmalu na voljo tudi za GTA modele. Seveda tudi pri GT-ju niso pozabili na zaporo diferenciala. Autodelta je izdelala avtomobil, s katerim bodo odprli lov na čas kroga, ki ga je dosegla njihova 147 3.7 v angleški TV oddaji Top Gear.


    Ljudje so se smejali, ko je Autodelta predstavila 328-konjsko Alfo 147 GTA, gnano preko prednjih koles. Tako močen agregat vezan na prednja kolesa se je vsem zdel nesmiselna poteza. A izkazalo se je obratno. Na znani BBC-jevi oddaji Top Gear je Alfa osramotila veliko uglednih in močnih športnih znamk.


MPH2004    Tudi na sejmu MPH04 v Londonu so ponovno pokazali Alfo 147 3.7 AM. Svetlo modra Alfa se je bleščala na prostoru znane revije »Autoitalia«.


    Lansko leto so tu prvič predstavili Alfo 147 GTA 3.7, letos pa so tu predstavljeni že trije modeli tega ranga. Autodelta hitro širi svojo prodajno paleto predelav, zato je bilo letošnje leto vsekakor resnično uspešno za to majhno, ambiciozno podjetje.


Poglejte si se predstavitveni video.

Avtor:
Virant Matic
Vir:
http://www.italiaspeed.com

Kategorije:Nekategorizirano