Kaj nas čaka naslednje leto? WTCC

januar 1, 2005 9:37 pop Napisal

 Pred vrati je nova sezona dirk s turnimi vozili, ki so Alfo Romeo glavni poligon za dokazovanje in primerjanje s konkurenco. In v preteklih sezonah je bila vedno težko premagljiva.

WTCC    V prihajajoči sezoni se nam obeta kar nekaj novitet, serija ETCC (European Touring Car Championship) je zrasla in dozorla v WTCC (World Touring Car Championship).


    Kot že samo ime pove se je serija razširila in se bo selila tudi izven evropskih dirkališč, pričakovati pa je tudi večjo udeležbo neevropskih znamk.


    V tem trenutku še niso znana vsa tovarniška moštva in njihove zasedbe(predstavitev  uradnega moštva Alfa Romeo, Autodelta še sledi).


WTCC    Na tiskovni konferenci (Hotel de Paris, Monako) pa je kljub temu že bilo videti vsaj prvo okvirno sliko kaj lahko naslednje leto pričakujemo.  Medtem ko je predsednik FIA, Max Mosley in Angelo Codignoni (predsednik in CEO Eurosporta) sedmi sili podrobneje predstavljala WTCCnačrte in novitete za prihajajočo sezono so se pred vhodom v  slavni Casino že šopirili prvi dirkalniki, Tako se je lahko videlo, da bomo v naslednji sezoni videli tovarniške avtomobile vsaj naslednjih znamk: Alfa Romeo, Brilliance, BMW, Chevrolet, Ford in Seat.    Tudi okvirni koledar je že znan, tako naj bi naslednje leto videli 10 dirkalnih vikendov (v vsakem vikendu sta dve dirki). Otvoritvena dirka sezone naj bi tako bila 10.aprila v Monzi, zaključila pa 20. novembra v Macau (Kitajska).Osnutek koledarja: 

Datum


Država


Dirkališče

10. April  Italija  Monza
1. Maj  Francija  Magny-Cours
15. Maj  Velika Britanija  Silverstone
29. Maj  San Marino  Imola
26. Junij  Mehika  Pueblo
23. Julij  Belgija  Spa-Francorchamps
28. Avgust  Nemčija  Oschersleben
18. September  Turčija  Istanbul
2. Oktober  Španija  Valencia
20. Novemver  Kitajska  Macao


WTCC    V prihajajoči sezoni pa nas polek novih dirkališč, novih moštev čakajo tudi spremenjena pravila glede uteži v avtomobilih. (V seriji najhitrejše »nagradijo« z dodatnimi utežmi in tako povečujejo konkurenčnost). Tako bo zmagovalec zadnjega vikenda dirke »nagrajen« z 40kg dodatne mase, drugi s 30, tretji z 20, četrti z 10, šestemu se odvzame 5kg (dodatnih –5kg do osmega mesta), medtem, ko devetemu odvzamejo 20kg mase. K tej teži pa bo potrebo prištet še dodatnih 5kg teže za vsakih 10 osvojenih točk. Da pa masa nebi presegla mase avtomobila pa poskrbi omejitev, da je največja dodatna masa lahko 60kg.    Pozna se, da so se stroški v najvišje rangiranih tekmovanjih drastično povečali, po vrhu vsega pa v F1 banke prevzemajo del oblasti, skupina avtomobilskih znamk grozi s svojo serijo… očitno dovolj negotovosti, da nekatere znamke bežijo v serije z bolj jasno prihodnostjo in manjšimi stroški, tako se bosta v prihajajoči sezono najbolj okrepila prav seriji WTCC in GT, ki skupaj gostujeta na dirkalnih vikendih, ki jih bo letos še bolj podrobneje pokrival Eurosport.    Sezona se torej bliža, vsaj dve dirki sta dovolj blizu, da bi lahko uresničili idejo o obisku dirke in si tako na lastne oči ogledali tovarniško moštvo Alfa Romeo.


Autodelta, Srečno!

Avtor:
Trček Gorazd
Vir:
http://www.fiawtcc.com

Kategorije:Nekategorizirano