Alfa Romeo Brera je končno ugledala luč sveta

februar 1, 2005 11:17 pop Napisal


Tu so prve uradne fotografije novega Alfinega športnega kupeja, katerega krasi ime Brera. Predstavljena bo na 75-em Ženevskem avto salonu naslednji mesec.


Nova BreraNajprej bosta predstavljena dva modela, 2.2 JTS z natanko 185-imi žrebci in pa 3.2 litrski šestvaljnik z štirikolesnim Q4 pogonom, kateri bo na cesto prenašal 260 konjičev. Q4 pogon bo imel centralni in zadnji Torsen-C diferencial, nekaj več moči bo na podlago prenašal zadnji par koles.


Vse se je začelo pred tremi leti, ko je bila Brera, oblikovana z roko Giorgetta Giugiara, prvič razkrita na Ženevskem avto salonu. Od takrat naprej je koncept povzročil precej pozornosti in zanimanja, celo toliko, da Alfa Romeo ni imela druge izbire kot da prelevi koncept na tovarniške trakove.


Prvotna oblika Brere, še kot koncept, je celo osvojila nagrado za najprestižnejši konceptni avto leta. Ta nagrada ima pomembno vlogo tudi na tržišču Združenih držav, kamor se želi Alfa v bližnji prihodnosti vrniti.


Nova BreraNa prvi pogled se zdi uradna oblika oblika Brere kopija konceptne oblike, vendar to ne drži povsem. Avtomobil je od koncepta nekoliko daljši, višji in pa ožji. V dolžino meri 4411 mm, v višino 1369 mm, v širino pa 1830 mm. Brerina medosna razdalja meri 2528 mm.


Kot je bilo pričakovano, je nekaj zelo atraktivnih detajlov izključenih iz serijske proizvodnje. Med nijimi so najbolj izstopajoča vrata, ki so se na konceptnem modelu odpirala navpično navzgor, v serijski model pa bomo vstopali »klasično«. Nekaj popravkov je zadelo tudi zadnji par luči.


Kljub temu Brera še vedno vsebuje ogromno konceptnih detajlov, vključno z temnjeno stekleno streho in agresivne »projektorske« sprednje xenon luči, katere avtu podarijo izjemen in edinstven videz.


Nova BreraAlfa Romeo naznanja avto kot dvosedežnik z pomožnima zadnjima sedežema (2+2), ampak vselej se zdi Brera kanček bolj uporabna od predhodnega modela GTV. Brera se lahko pohvali z nekaj več prostora za glavo in pa tudi nekaj več prtljažnega prostora. Brerin prtljažnik lahko povečamo iz obstoječih 240 na 550 litrov, odvisno od položaja zadnjih sedežev.


Proizvodnja bo zaživela v septembru, cene v Evropi pa nihajo nekje okoli 32.000 evrov za 2.2 JTS in pa 39.500 za 3.2 V6. Kljub temu bo na voljo še veliko dodatne opreme, zaradi ugodne cene osnovnega modela.


Nova BreraKasneje bodo sledili še 200 konjski 2.4 JTD (Marec 2006) in pa 250 konjski 3.0 JTD (Maj 2007), na koncu pa še poslastica, kar 400 konjski 3.2 V6 Q4 biturbo (Oktober 2007). Kmalu po začetku proizvodnje kupeja bo sledil še Spider. Različica za ljubitelje vetra v laseh bo nekoliko krajša (17 mm), milimeter višja, imela pa bo kar 240 litrski prtljažnik.


Naslednji novi model, ki nas bo, upajmo, zopet toplo presenetil, je težko pričakovana naslednica modela 156, Alfa Romeo 157.


Alfa Romeo krvavo dela na novih modelih in skuša znamki zopet prislužiti velik ugled, zato se pustimo presenetiti. Kot obetajo napovedi, se za prihodnost Alfi vsekakor ni bati.

Vir:
http://www.italiaspeed.com
Prevajalec:
Virant Matic

Kategorije:Nekategorizirano