Nemcem so alfe všeč

februar 26, 2005 10:55 pop Napisal

Bralci nemške revije Auto Motor und Sport so izglasovali Alfo Romeo 147 ter 156 za najboljša modela v njihovih uglednih kategorijah.

    V močni izbiri za športno italijansko znamko je sveže prenovljena Alfa 147 brez težav osvojila nagrado za “Najboljši uvožen avtomobil v C-segmentu”, z nič manj kot 28.8 % glasov, medtem ko se je Alfa 156 prebila na vrh vroče lestvice za “Najboljši uvožen avtomobil v D-segmentu”, z 13.6 odstotki.
Auto Motor und Sport je ena najpomembnejših in najstarejše-delujočih avtomobilskih publikacij, ki jih je moč dobiti na območju Nemčije. Prav v sklopu te revije je 108.000 zvestih bralcev že 29-ič zapored  glasovalo za te nagrade, kar je močna pohvala za znamko Alfa Romeo.


    Za že precej staro Alfo 156, ki jo bo v naslednjih mesecih nadomestil nov model, je ta izbor več kot dobro prikazal, da je mnenje o Alfi med nemškimi avtomobilskimi navdušenci še vedno sijajno in prav tako pozitivno kot na dan, ko se je ta čudovita znamka prvič pojavila. Alfa 156 je ugledala luč sveta leta 1998 in prav takrat osvojila pomembno nagrado, nagrado za Evropski avto leta. Ravno zato bo imela njena nestrpno pričakovana naslednica, Alfa 159, ko bo prispela v salone letošnje poletje težko vlogo, čeprav gre že močno slutiti, da ima Alfa opraviti z novim zmagovalcem.


    Nekoliko manjši model, Alfa Romeo 147, pa je z kar četrtino glasov v svoji kategoriji ponovno pritegnil pozornost med Nemškim občinstvom. Nova Alfa 147, tudi sama bivša nosilka naslova za “Evropski avto leta”, je prispela z številčnimi priznanji lanskega septembra na pariškem Mondial de l’Automobile.
Podaritev močnejšega in zrelejšega videza najmanjšemu Alfinemu modelu se je izkazala za pametno potezo. Všečen mali avtomobilček je namenjen širokemu spektru občinstva in ravno zdaj vstopa v drugo polovico svojega “življenja”.


    Skratka, nagradi osvojeni v tej nemški reviji sta za Alfina modela, ki se bahata z odličnim videzom, motorji in z gromozanskim užitkom v vožnji, zelo pomembni in o njih Alfini pusti konkurenti lahko le sanjajo. To sta modela, ki sta ponosno predstavljala to italijansko znamko v 21. stoletju, ter bosta nedvomno zavzemala pomembno mesto v dolgoletni in pestri zgodovini Alfe.


    Nagradna podelitev je potekala v Stuttgartu in tudi drugje po Nemčiji. Nagrada za “Najboljši uvožen avtomobil v A-segmentu” je odšla v roke MINI-ju, v B-segmentu Peugeotu 206, v E-segmentu Jaguarju S-Type in pa v nekoliko bolj luksuznem F-segmentu Maseratiju Quattroporte.


    Nagrade za avtomobile nemške proizvodnje so podelili VW Polu v A-segmentu, Audiji od A3 do A8 pa so zasegli vsa ostala mesta.


    Nagrada za “Najboljši nemški športni avtomobil” so podelili Porscheju, tokrat modelu Carrera Turbo. Nagrado za “Najboljši uvožen športnik” je prejel kdo drug kot Ferrari F430. Nagradi za najboljša uvožena kabrioleta sta bili podeljeni Mercedesu SL in pa Aston Martinu DB9 Volante, medtem ko sta bila VW Touareg in Range Rover izglasovana za naj SUV-a.

Avtor:
Edd Ellison in Rene Boudewijns
Vir:
http://www.italiaspeed.com
Prevajalec:
Matic Virant

Kategorije:Nekategorizirano