Karl-Heinz Kalbfell: novi šef Alfa Romea in Maseratija

marec 29, 2005 7:49 pop Napisal

Med njegovim prvim intervjujem, odkar se je pridružil »CEO of Alfa Romeo and Maserati«, je Karl-Heinz Kalbfell  ciljal na 300.000 enot letno za znamko Alfa Romeo.

Visoko cenjen nemški avtomobilski voditelj, kateri je zapravil skoraj celotno svojo kariero na čelu grupe BMW, nedavno pa delno celo v njihovem luksuznem oddelku Rolls-Royce, je za nemški visoko-nakladni časopis Frankfurter Allgemeine Zeitung med intervjujem izjavil nekaj pomembnih besed.


Kalbfell je izrazil »šok«, ki ga je požela številčna prodaja osveženih modelov prejšnje leto, ter dokazala, da je številka 300.000 popolnoma mogoče izvedljiva namera. Lani so namreč zabeležili kar 185.000 prodaj in potrdili, da ima Alfa Romeo dober potencial, da se zopet postavi na trdne noge. Ljudje, ki imajo izkušnje z Kalbfellom v svetu avtomobilske proizvodnje, so ga opisali kot vzdržljivega in ostrega človeka in dodali, da je ravno on pravi človek, da nadaljuje dosežke in pomaga okrepiti grupo Fiat Auto.


Èeprav je Kalbfell, odkar je sprejel delo pri Fiatu (uradno od 1.1.2005), blokiral vse nedonosne projekte, je vseeno posvetil velik poudarek najmočnejšim Alfinim modelom – v mislih je imel GTA modele, in sicer obstoječo 147 in pa bodočo 159.


Kalbfell je med intervjujem razpravljal o nujni zahtevi po izboljšanju maloprodajnega omrežja po svetu, kar je po njegovem mnenju na prvem mestu. Èeprav je izjavil, da je zadovoljen z trenutno prodajo, še posebej na Francoskem in Beneluškem trgu, je pripomnil, da je na Nemškem trgu, kjer si Alfa Romeo lasti 0.5 % tržnega deleža, potrebno še marsikaj postoriti.


Obenem je omenil tudi ponovno vračanje Alfinega veličastnega naziva na trg Združenih držav Amerike in celotne Azije, pozornost pa bo bo posvetil tudi obetavnemu severno ameriškemu tržišču.


Kalbfell se ni mogel izogniti potrebi po pregrupiranju v sklopu koncerna Fiat Auto od glave do pete. Izrazil je željo po močnejši samostojnosti in po okrepitvi prav tako uprave kot proizvodnje.


Novopečeni vodja Fiat Auta je načrtovano sodelovanje med Alfo in Maseratijem argumentiral z besedami: »Alfa Romeo bo ostala Alfa Romeo in Maserati bo ostal Maserati.« Dodal pa je tudi, da bo »trizoba« znamka, prav tako kot Alfa Romeo, nezadržno rasla, le da bodo pri Maseratiju še posebej prizadevno dvigovali ugled.


Opirajoč se na slavni BMW-jev pregovor, da 2 plus 2 včasih sešteje 5, Kalbfell načrtuje dve visoko rangirani znamki, ki bosta skupaj postali unikatna in neuničljiva sila v avtomobilski industriji. Konkurenci se ob tako prizadevnem in izkušenem voditeljem lahko le tresejo kolena.

Vir:
http://www.italiaspeed.com
Prevajalec:
Virant Matic

Kategorije:Nekategorizirano