KHD LAMKO GRAND PRIX

maj 20, 2005 10:30 dop Napisal

Logotip Team Dekleva Dewalt


Ko ima hudič mlade…


Prvi vikend v krožnih dirkah je za nami. Letos sta v sklopu ene prireditve izpeljani dve dirki, tako smo dirkali v soboto in nedeljo. Vendar se je že v soboto zjutraj vse zarotilo proti nam.

Zjutraj, na neuradnem treningu je Igorju, na njegovi Alfi 156 SP odpovedala sklopka. Mehaniki so se trudili da bi zadevo popravili do uradnih treningov, a žal neuspešno. Zato je moral startati iz zadnje startne pozicije. Že takoj po startu je bilo slišati, da je z motorjem Alfe nekaj hudo narobe in Igor je s težavo dohiteval dirkače v počasnejših avtomobilih. Vseeno je dosegel tretje mesto v diviziji III in si prilastil najhitrejši krog  1:07.529.


Po dirki so mehaniki pregledovali avtomobil, da bi odkrili težavo in naleteli na odlomljeno vžigalno svečko. Za rešitev težave so podrli glavo motorja. Delali so celo noč in upali da se jim bo neprespana noč obrestovala. A zjutraj se je Alfa še vedno »pritoževala«, ekipa pa je stikala glave in ugotavljala kaj bi še lahko bilo. Tako je Igor moral izpustiti še en neuradni trening pred drugo dirko.


Dirko je startal iz četrte pozicije, saj je za startne položaje štela skupna uvrstitev iz sobotne dirke. Takoj po znaku za start smo videli, da je z avtomobilom nekaj hudo narobe. Zdrsnil je na zadnje mesto! Spet je sledilo veliko prehitevanj, do končnega drugega mesta v diviziji III.


Po vseh težavah je Igor dokazal, da ima jekleno voljo in veliko željo po dirkanju. Saj mu mehaniki ne bi zamerili če bi po vsem tem kar se je z avtomobilom dogajalo med drugo dirko, pripeljal v bokse in stopil iz njega.


Igor Dekleva: “Z dirko vsekakor ne morem biti zadovoljen. Avtomobil čez cel vikend ni in ni hotel delovati tako kot bi moral, moji mehaniki so poizkusili vse kar je bilo mogoče, a zaman. Avto je vedno bolj “cukal”. Ob tej priložnosti bi se iz srca zahvalil vsem mojim mehanikom, ki so se za moj nastop odrekli celo spanju. Neglede na ta neljubi dogodek gremo v preostanek sezone optimistično in z ciljem naskočiti končni vrh v diviziji III”Skupni rezultati divizija III:


1. dirka:


1. E. Draganovič  AK Lamko (29:02.812)
2. Z. Robida  AK LAmko (29:12.139)
3. I. Dekleva Team Dekleva DeWalt (29:22.134)


2. dirka:


1. E. Draganovič  AK LAmko (29:18.112)
2. I. Dekleva Team Dekleva DeWalt (29:50.355)
3. B. Štucin AK Self (+ 5 krogov)

Avtor:
Zupan Jure
Vir:
Team Dekleva DeWalt

Kategorije:Nekategorizirano