GHD UNIOR ROGLA 2005

junij 20, 2005 5:00 pop Napisal


Z mednarodno dirko Unior Rogla 2005 se je končala prva polovica gorsko-hitrostnega prvenstva. Ekipa Team Dekleva DeWalt je ponovno dosegla zavidljiv uspeh.

Po sobotnih treningih je kazalo celo na dvojno zmago, saj je Slavko osvojil prvo mesto, pred Igorjem. Na dirki se je na drugo mesto zrinil Enes Draganovič, ki sicer tekmuje z močnejšim avtomobilom kot Igor. Tako je bil končni vrstni red enak kot pred mesecem dni na dirki v Sevnici. Že tretjo zmago zapored v letošnji sezoni je osvojil Slavko. To je pa tudi že šesta zmaga z Alfo Romeo 156ST po osmih odpeljanih dirkah. S tretjim mestom na dirki je Igor potrdil konstantnost in se v skupnem seštevku zavihtel za eno mesto. Sedaj je tretji in zaostaja enajst točk za Draganovičem.


David Kraševec je prvič po tem, ko je prestopil v višjo kategorijo, osvojil prvo mesto. S tem je dokazal, da je velik talent in da bo prvenstvo razburljivo do konca.


Izjave po dirki:


Slavko Dekleva: “Tretja dirka, tretja zmaga. Zelo sem vesel, da se konkurenca približuje, saj me to zelo motivira. Drugi teden gremo še na četrto!”


Igor Dekleva: “Zadovoljen sem z dirko, saj sem vedel, da ST-jem ne morem konkurirati. Obenem sem vesel, da sem zbezal pred ostalimi, in tako lahko nadziral potek dirke. To je maksimum za moj avto, za kaj več bo potrebno še globlje seči v žep in nastaviti podvozje ter izboljšati motor.”


David Kraševec: “Vse se je izšlo po načrtih. Èudi me,  da sem ponovno odpeljal boljše čase na treningih kot pa na sami dirki. So pa občutki zelo dobri tudi za naprej, saj v avtomobilu počutim zelo domače.”Skupni rezultati:


1. S. Dekleva  Team Dekleva DeWalt (5:27.639)
2. E. Draganovič  AK Lamko (5:28.522)
3. I. Dekleva Team Dekleva DeWalt (5:38.885)


SNP pokal:


1. D. Kraševec  AK Elektrodekleva (6:18.813)
2. A. Bužga  AK Lamko (6:22.455)

Avtor:
Zupan Jure
Vir:
Team Dekleva DeWalt

Kategorije:Nekategorizirano