GHD Petrol Gorjanci 2005

junij 29, 2005 11:55 pop Napisal


Slavko zmagal tudi na GHD Petrol Gorjanci


Še ena dirka, še ena zmaga! Ali bolje zmaga na zmago, … prvenstvo?


Druga polovica prvenstva se je za ekipo Team Dekleva DeWalt začela sanjsko. Slavko je s svojo Alfo 156 ST osvojil že svojo četrto dirko v letošnji sezoni. Igor pa je z Alfo 147 GTA cup dosegel drugo mesto in tako stopil še stopničko višje. Iz »večno« tretjega mesta se je tokrat prebil na drugo; prav tako pa se je tudi v skupnem seštevku zavihtel na skupno drugo mesto.


David Kraševec je ponovno premagal tekmece v SNP pokalu. Ponovil je uspeh iz dirke na Roglo, prevzel pa je tudi vodstvo v pokalu, v gorsko-hitrostnem prvenstvu.


Izjave po dirki:


Slavko Dekleva: “ Tokrat je šlo na tesno, vendar so o končni razvrstitvi odločali živci in izkušnje. Zelo sem vesel ponovne zmage, ki je dobra popotnica za končno osvojitev prvenstva. Saj potrebujem še 35 točk. ”


Igor Dekleva: “Končno drugo mesto, kar je dober obet za konec sezone. S tem nastopom sem se zavihtel tudi na drugo mesto v skupni razvrstitvi. Z veseljem pričakujem naslednja dva nastopa, kjer se bom boril, da ohranim drugo mesto v generalnem.”


David Kraševec: “Zadovoljen sem z dirko, še bolj pa s končnim razpletom, saj sedaj vodim tudi v skupnem seštevku. Vesel sem, da nas je bilo tokrat šest na startu. Vreme je bilo idealno. Komaj čakam dirko v Ilirski Bistrici, ker bo to zame prvi nastop na tej progi.”


Skupni rezultati:


1. S. Dekleva  Team Dekleva DeWalt (5:46.03)
2. I. Dekleva Team Dekleva DeWalt (5:52.56)
3. A. Skrbinšek  AK Lamko (5:52.90)


SNP pokal:


1. D. Kraševec AK Elektrodekleva (6:27.14)
2. M. Jeršin ŠD Jeršin racing team (6:32.27)
3. A. Bužga  AK Lamko (6:35.00)

Avtor:
Zupan Jure
Vir:
Team Dekleva DeWalt

Kategorije:Nekategorizirano