WTCC – Po polovici sezone

julij 1, 2005 12:16 dop Napisal

WTCCZ 9. in 10. dirko sezone, v Mehiki se je zaključila prva polovica prvenstva. Alfa Romeo se je vrnila v boj za naslov prvaka, saj je v skupnem točkovanju ujela BMW, ki se v Mehiki ni izkazal.

Tudi v točkovanju voznikov se je Fabrizio Givonardi prebil na 2. mesto in le 2 točki zaostaja za vodilnim voznikom Dirk Mullerjem iz moštva BMW. Tako Alfa Romeo in BMW vstopata v drugo polovico s 129 točkami, boj se torej zopet začenja od začetka.


Prvo dirko je dobil Fabrizo Givonardi, pred Gabriele Tarquinijem in  James Thompsonom ( vsi trije Alfa Romeo Racing team ). Trojna zmaga torej. Pravila WTC narekujejo, da v 2. dirki prvih 8 nastopi v obratnem vrstnem redu, kar vedno napoveduje napeto dirkanje in prerivanje na vrh. Tako je že v prvem ovinku iz dirke izpadel  Tarquini (zaplet z Zanardijem). Dirko je sicer dobil Peter Terting (Seat),  pred Garcio (BMW),  Givonardijem (Alfa Romeo) in Thompsonom (Alfa Romeo). Drugo dirko je s svojo vratolomno vožnjo zaznamoval Colciago (Honda), ki se je iz zadnjega mesta prebil do 3.mesta, po dirki pa je bil kaznovan s pribitkom 30 sekund, saj je na nešporten način prehitel Givoanardija,  s čimer je nazadoval na 18. mesto.


Naslednji dirki bosta v Belgiji Spa-Francorchamps , 30. julija.


Znamke:


1. Alfa Romeo  129
2. BMW   129
3. Seat   98
4. Chevrolet  32
5. Ford   2


Vozniki:


1. Dirk Muller (GER) – BMW    47
2. Fabrizio Givonardi (ITA) – Alfa Romeo 45
3. Andy Priaulx (GBR) – BMW   42
4. Antonio Garcia ( ŠPA ) – BMW  39
5. Gabriele Tarquini (ITA) – Alfa Romeo  38

Avtor:
Trček Gorazd
Vir:
Alfa Klub

Kategorije:Nekategorizirano