TOTI REJLI št.2

julij 29, 2005 11:25 dop Napisal

Zbor v CeljuSobotno jutro drugega julija so se na parkirišču pred celjsko dvorano Zlatorog pričela zbirati vozila z zelo raznolikimi registrskimi oznakami – iz cele Slovenije in tudi iz Hrvaške.

Skupno pa jim je bilo poreklo – večina jih je pripeljala s trakov tovarn Alfa Romeo – družbo pa jim je delalo še pet lancij. Ob deveti uri so se namreč pričeli zbirati udeleženci drugega tradicionalnega Totega rejlija, oziroma srečanja vozil znamke Alfa Romeo, ki ga organizira Alfa klub (alfa-klub.com).


Pot v Rogaško SlatinoNekaj pred enajsto uro se je karavana 70 alfa romeov in petih lancij odpravila iz Celja proti Rogaški Slatini. Tolikšna množica italijanskih vozil je na poti zbujala precejšnjo pozornost. Po lepi naravi je 130 udeležencev pot vodila mimo Šmarja pri Jelšah do Rogaške Slatine, kjer je sledil prvi postanek. Rogaška SlatinaZdravilišče Rogaška je pred dvesto leti veljalo za enega najbolj mondenih shajališč. Štajerski deželni stanovi so ga z odkupom vrelcev leta 1801, z obsežnimi investicijami in ustrezno strokovno in poslovno upravo privedli do razcveta. Posebna zasluga pripada avstrijskemu nadvojvodi Kristalna dvoranaJanezu in štajerskemu deželnemu glavarju Ferdinandu von Attemsu, ki je kot zasebnik kazal zanimanje za izkoriščanje vrelcev. Rogaška je postala mondeno zdravilišče kot na primer češki Karlovy Vary ali Baden pri Dunaju. Tja so poleg množic zahajali tudi višji stanovi, celo člani dunajskega dvora, Brahms… Èeprav v današnjem času zdravilišča ne sodijo več med Pokušina vin“moderne” destinacije, je udeležence urejenost Rogaške Slatine navdušila. Sprehod mimo urejenih parkov in hotelov se je zaključil pred impresivnim poslopjem hotela Grand. Tam je sledil ogled znamenite kristalne dvorane, ki predstavlja eno najlepših v Sloveniji. Opoldanske ure so pri nekaterih že vzbudile misli na hrano, zato se je še posebej prilegel prigrizek z degustacijo izbranih vin iz ormoške kleti.


Alfa gatheringS pozitivnim vtisom se je množica udeležencev vrnila k vozilom in v zvezni koloni nadaljevala pot proti Rogatcu, kjer je na velikem parkirišču v bližini gradu Strmol nastal pisan izbor vozil. Paleta avtomobilov je segala od alf 33, 75, 145, 146, 155 preko še vedno privlačnih modelov GTV in Lancia ThesisSpider pa vse do novejših 147, 156 in GT. Alfa romeom se je pridružilo še pet lancij in sicer legendarna delta HF integrale, dve kappi ter njuni naslednici – posebni in nedvomno elegantni lancii thesis. Prav poseben prostor sta si prislužili dve alfi, ki sta izstopali – ena zaradi letnice, druga zaradi zmogljivosti. Obe pa 147 GTA Novitec & Giulia 1300 TIsta prikazovali pristen značaj vozil te italijanske znamke. Druga ob drugi sta na prostoru, kjer je sledilo popoldansko druženje, stali alfa giulia 1300 TI, izdelana leta 1967, in predelana alfa 147 GTA novitec.


Muzej na prostem RogatecV avtohtonem okolju med vinskimi trtami je sledil ogled etnološkega muzeja na prostem. Muzej na prostem Rogatec je pričel z delovanjem leta 1981. Od takrat je prejel že številne nagrade in bil leta 1997 celo nominiran za evropski muzej leta. Objekti in stavbe prikazujejo ljudsko arhitekturo področja od Donačke doline do Boča v obdobju od 19. stoletja do prve polovice 20. stoletja. Med ogledom kovačnice, Muzej na prostem Rogatectrgovine “lodn”, gospodarskega poslopja, vodnjaka “štepih na čapljo”, čebelnjaka, svinjaka “štalunci”, kozolca in stanovanjske hiše – Šmitove hiše, je z dvorišča viničarske hiše privel vonj po pečenih dobrotah in naznanil čas za kosilo.


PozrtijaDruženje ob hrani in pijači je prinesla še nagradna igra v izpolnjevanju znanja cestno-prometnih predpisov. Medtem ko je komisija strogo pregledovala “izpitne pole” pa se je središče dogajanja preselilo k dvorcu Strmol, kjer je sledil krajši ogled. Po povratku k muzeju so sledile testne vožnje, ki jih je pripravila Avtohiša Stepančič. Na voljo pa sta bili alfa 147 1,9 Crosswagon Q4multijet in alfa 156 crosswagon. Poleg teh pa sta veliko zanimanja vzbudili najmočnejši prisotni vozili – lancia delta HF integrale in alfa 147, oplemenitena z Novitecovim kompresorjem in kar 365 KM. Lahka, okretna in štirikolesno gnana lancia je prepričala s stabilnostjo in brutalnostjo, medtem ko je alfa navduševala z suverenimi zmogljivostmi in čudovitim zvokom V6 motorja.


NagradePopoldne se je prevešalo k večeru, ko so bili znani rezultati nagradne igre. Srečni nagrajenci so prejeli praktične avtomobilske nagrade podjetja Motomat, medtem ko je glavno nagrado predstavljal športni izpuh znamke De Vito. SkupinskaZadovoljni nad pestrim dogajanjem in številnimi informacijami, ki so obogatile znanje udeležencev, so prisotni ob skupinskem fotografiranju sklenili, da se prihodnje leto ponovno snidejo na štajerskem koncu.

Avtor:
Aleksander Praper
Foto:
Alfa klub

Kategorije:Nekategorizirano