GHD Petrol Ferrari 2005

avgust 1, 2005 9:09 pop Napisal

GHD Ilirska BistricaSlavko in David prvaka!
Avtomobilistični spektakel v Ilirski Bistrici se je končal z velikim slavjem ekipe Team Dekleva DeWalt. Slavko je še petič v sezoni zmagal in tako osvojil svoj 17. naslov prvaka.

GHD Ilirska BistricaŽe v soboto je Slavko pokazal, da se bodo morali konkurenti zelo potruditi, če bodo hoteli zmagati. Na treningih je postavil čas 1:52.003 in z njim bil že za dobri dve sekundi in pol hitrejši od konkurentov. Drugo mesto je na treningih dosegel Enes Draganovič, tretji je bil domačin Bubnič. Èetrti je bil Igor Dekleva, ki je za seboj pustil Šustra z precej močnejšim avtomobilom.
GHD Ilirska BistricaNa nedeljski dirki je starejši Dekleva, že v prvi vožnji pokazal, da ga ne zanima nič drugega razen zmaga. Odpeljal je hitreje kot na treningih in dosegel svoj rekord na tej progi. Tudi v ostalih dveh vožnjah je pokazal, da ne misli taktizitati, saj jih je odpeljal na polno. Igor je prvi dve dirki še vedno držal četrto mesto iz treningov, v tretji pa je moral prepustiti pozicijo Šustru z  BMW M3 GT. Tako je osvojil peto mesto, vendar so konkurenti pred njim sedeli v precej močnejših avtomobilih. V skupnem seštevku sta Slavko in Igor še vedno na prvih dveh mestih.
V pokalu SNP je David Kraševec ponovno zmagal. Njegova tretja zmaga v sezoni je zadostovala, da je tudi on, tako kot Slavko, že osvojil naslov prvaka. Kljub temu, da je letos prvič peljal po tej progi, se je na njej odlično znašel.


Izjave po dirki:


Slavko Dekleva: “Peta zmaga za sedemnajsti naslov. Vesel sem, da mi je že dirko pred koncem uspelo osvojiti naslov prvaka, kar potrjuje mojo suverenost skozi celo sezono. Dirka je bila fantastična, vreme je kljub drugačnim napovedim zdržalo. Zahvalil bi se rad vsem, ki so pripomogli da je naslov prišel predčasno. Še posebej g. Arčonu in njegovi ekipi, ki skrbi za »zdravje« avtomobila.”


Igor Dekleva: “Realno gledano se kaj več ni dalo. Pred mano so bili samo močnejši avtomobili. Zadovoljen sem z mojimi vožnjami in končnim razpletom, saj kljub slabši uvrstitvi še vedno držim skupno drugo mesto.”


David Kraševec: “Fantastično! Prvič sem odpeljal dirko na tej progi, zmagal in tako že dirko pred koncem osvojil naslov prvaka. Zelo sem zadovoljen s časi posameznih voženj, saj sem za Igorjevimi lanskimi zaostajal manj kot na Gorjancih. Všeč mi je bilo tudi vzdušje na dirki. Malo sem razočaran nad organizatorjem, saj je pri podeljevanju pokalov naredil napako in me sploh ni klical na oder. Tako sem kasneje dobil pokal brez ugravirane ploščice in sedaj sploh ne vem kam naj ga postavim.”


Skupni rezultati:


1. S. Dekleva  Team Dekleva DeWalt (5:35.986)
2. M. Bubnič AMD SA-Imos (5:43.511)
3. E. Draganovič  AK Lamko (5:43.897)


SNP pokal:


1. D. Kraševec AK Elektrodekleva (6:29.695)
2. M. Jeršin ŠD Jeršin racing team (6:35.744)
3. M. Selan  AMD Zvezda (6:36.994)

Avtor:
Zupan Jure
Vir:
Team Dekleva DeWalt
Foto:
Žare in Uroš Modlic

Kategorije:Nekategorizirano