Na obisku pri sosedih: Pula 2005

avgust 3, 2005 9:26 pop Napisal

Amfiteater PulaS strani hrvaških somišljenikov smo dobili povabilo na srečanje v Puli, ki se je odvijal prvo avgustovsko nedeljo. Malo slane vode, okrepljene s sončnimi žarki, nam ni škodilo, zato se nas je lepo število odzvalo vabilu.

Pula 2005  Na počivališču nas je malo pred deseto uro pričakal znani obraz, saj se je naš prijatelj Mauro udeležil 2.totega relija. V lepi koloni smo se pripeljali na agroturizem Klariæi.
Vreme nam ta dan ni bilo naklonjeno in smo se vsi skrivali v toplih oblačilih, je pa zato aperitiv, v kombinaciji s sladkimi prigrizki, padel na plodna tla.
Nekje do poldneva so počasi prikapljale še ostale skupine, med njimi tudi kolegi iz italijanskega kluba 147VirtualClub-a. Vsega skupaj se nas je nabralo čez 90, tretjina nas je prišla iz Slovenije in Italije.
Ko smo se dodobra ogreli, so nas organizatorji presenetili s krajšo demonstracijo ljudskih plesov, v izvedbi folklorne plesne skupine iz Istre.


Pula 2005  Okoli poldneva se je iz Klariæev začela viti kolona vsaj 50 lepo zloščenih lepotic, ki so svoje postavo postavile na ogled pred puljsko Areno. Zaradi slabega vremena se je program malo zavlekel, ampak nič zato, če je dobra družba, se tudi to potrpi in nadoknadi na toplem, saj smo se vrnili v agroturizem Klariæi.
Sledila je pogostitev z značilnimi istrskimi specialitetami, pripravljenimi na stari način, ki ga večidel obvladajo samo še babice. Tako na mizi ni manjkalo domačega vina, sira, pršuta in jedi iz tartufov.


PlaketaSledil je zabaven program, v katerem so se organizatorji najprej zahvalili gostujočima kluboma in nas resnično presenetili z lepo plaketo, ki bo nekoč krasila klubske prostore.
Sledila je podelitev nagrad in tombola, kjer so podelili res lepo število nagrad (za najlepšo Alfo, za najbolj umazano Alfo, za najboljši zvok alfe do 2000ccm, najboljši zvok nad 2000ccm in za dizelski zvok), kar polovica slovenskega Pula 2005moštva se je vrnila obložena z nagradami. Vsi pa z blagodejno napolnjenimi želodčki in obilo dobre volje. Škoda, da nas je večino v ponedeljek čakala služba, saj bi rade volje potegnili še v noč, tako pa smo se okoli 21. ure odpravili proti domu.


Na koncu bi se v imenu kluba rad še enkrat zahvalil hrvaškemu alfa klubu za gostoljublje, ker nam je bilo v njihovi družbi res lepo. Upamo, da je to šele začetek dolgega in lepega sodelovanja in se že veselimo ponovnih srečanj.

Avtor:
Trček Gorazd
Vir:
Alfa Klub

Kategorije:Nekategorizirano