Povečano povpraševanje po 4C rezultat Super Bowl oglasov za Giulio

marec 3, 2017 9:58 dop Napisal

Ameriški prodajni oddelek za Alfa Romeo je opazil povečano število naročil za svoj športni model 4C in 4C spider po agresivni kampanji za svoj nov model Giulio na ameriškem Super Bowlu.

Alfa Romeo je med enim največjim športnim dogodkom v ZDA – finale ameriškega nogometa med Patriotsi in Eaglesi na tako imenovanem Super Bowlu LI., zakupila reklamni čas za kar tri svoje reklame za novo Giulio. Giulia in Stelvio sta dva nova modela, ki sta se začela prodajati leta 2017 v ZDA, model 4C pa se v ZDA prodaja že tretje leto in ne predstavlja novega modela.

Toda kar nekaj ljudi se je kljub temu odločilo, da bodo svoj denar namenili za športni model 4C in to kljub dejstvu,  da je večina države trenutno v kar hudem zimskem primežu. Prodajne številke za 4C so se zadnje pol leta gibale pri malo preko 20 prodanih primerkih mesečno, januarska naročila pa so se povečala kar za okoli 65%.

Tako so pri Alfi januarja prodali kar 38 in februarja 31 novih 4C avtov (v primerjavi z decembrom, ko so jih prodali 23). Direktor znamke Pieter Hogeveen je na  2017 Canadian International Auto Show povedal: ” Zdaj vidimo zaradi reklamne kampanje za Giulio povečanje prodaje 4C. V ZDA je zelo dober mesec za prodajo 4C. In kul pri tem vozilu je to, da dokazuje kako dobro deluje nekaj kar je drugačno. Je unikaten avto, ki ga ne vidiš pogosto in to samo dokazuje kakšen sloves ima v resnici ta znamka.”

Dodajmo še, je za ZDA namenjeinh 500 modelov 4C na leto, v letu 2016 so prodali 496 enot, leto prej pa 663 enot. Kot vse kaže bodo tudi letos 4C v ZDA razprodane.

 

Vir: fcauthority

Napisal: Aleš Horvat

Foto: FCA

Kategorije: