Predstavljamo F1 dirkalnik Alfa Romeo Sauber C37

februar 22, 2018 6:09 pop Napisal

Po dolgih 33 letih odsotnosti iz Formule 1 z lastnim dirkalnikom se znamka Alfa Romeo, s sodelovanjem z ekipo Sauber, ponovno vrača v najhitrejši motošport na svetu. Predstavljamo vam dirkalnik F1 C37 s katerim se bo Alfa Romeo spet potegovala za točke v kraljici dirkalnih tekmovanj.

Gre za nov model dirkalnika Sauber F1 za sezono 2018, ki je izdelan na novi filozofiji dirkalnika, z osredotočenjem na aerodinamiki drugačni od tiste, ki jo je imel prejšnji model Sauberja C36. Model C37 je opremljen z novimi in izboljšanimi aerodinamičnimi deli, prav tako pa so bili odstranjeni določeni deli zaradi novih pravil v letu 2018 kot so tako imenovani Shark in T-krilca.

Dirkalnik bo poganjal Ferrarijev motor letnik 2018, kar bo vsekakor predstavljalo korak naprej v prihajajoči sezoni kar se tiče konkurenčnosti. Gre za 1.6 litrski V6 turbo motor, ki se zavrti do 15.000 obratov na minuto, za prestavljanje pa skrbi Ferrarijev 8-stopenjski quick-shift karbonski menjalnik s karbonsko-kompozitno sklopko. K temu je dodan še pomožni elektromotor ERS, ki premore 120 kw moči. Dirkalnik bo uporabljal Pirellijeve pnevmatike in Brembo zavorni sistem.

Tehnični direktor ekipe Jörg Zander pravi: “smo pozitivni, da nam ta nov koncept ponuja več priložnosti, prav tako pa nam bo omogočal izboljšave tekom sezone. Tudi Ferrarijev motor nam bo zagotovo dodal nekaj zagona pri naših dosežkih”.

 

Prevod: Aleš Horvat

Vir: https://www.sauberf1team.com

Foto: https://www.sauberf1team.com/photos/c37-launch

Kategorije: