Reid Bigland – Alfa Romeo ne bo postala poceni avto za višanje prodaje

julij 16, 2017 9:41 dop Napisal

Reid Bigland, ameriški šef Alfe Romeo, je javno oznanil ob prihajajoči predstavitvi novega modela Stelvio na ameriško tržišče, da jim ne pade na misel, da bi zaradi visokih zastavljenih prodajnih ciljev skupine FCA nižali ceno Alfinim modelom. Njegovo pojasnilo je, da FCA za Alfo ni postavil nikakršnih ciljev prodaje.

 

Odsotnost prodajnih ciljev je nekaj neznanega za Biglanda, ki je šef prodaje v ZDA za znamko FCA. Njegov cilj pri Alfi pa je osredotočanje na izgradnjo prodajne mreže in ponovna vzpostavitev znamke v ZDA kot pristne luksuzne marke, ko se bo čez dober mesec dni model Stelvio pridružil v prodajnih salonih že obstoječima Giulii in 4C.

V Nashvilleu je tako Biglang zatrdil novinarjem, da resnično nimajo nobenih prodajnih ciljev in dodal še, da “se bomo šli raje dolgoročno zgodbo z Giulio in Stelviom in potem bomo sploh videli kakšna bo prodaja. To je neka povsem druga zgodba, ki jo ne smemo zamešati s kakšno drugo znamko.”

S tem je mišljeno upravičeno cenovno pozicioniranje modelov Alfa Romeo ob ponudbi Chryslerjev in Dodgeov, ki prihajajo na tržišče pod okriljem istega proizvajalca.

S Stelviem bo dobila Alfa Romeo svojega tretjega predstavnika na ameriškem tržišču poleg Giulie in 4C. Alfina konkurenca pa ima veliko večji izbor modelov, med katerimi lahko izbirajo ameriški potrošniki: že samo Audi ima 3 modele SUV-ov, Mercedes Benz, BMW in Lexus pa še veliko več.

Joe Phillippi, svetovalec avtomobilske industrije iz Short Hillsa, meni, da bo Alfi precej težko pridobiti tržni delež proti že uveljavljenim luksuznim velikanom. “Sergio ima vedno zastavljene neke svoje zamisli, ki se večinoma ne uresničijo in potem revež, katerega naloga je bila izpolnitev teh ciljev, dobi odpoved.”

Alfa Romeo bo v ZDA izzvala nemško in japonsko konkurenco z italijanskim dizajnom, dolgotrajnim dirkaškim pedigrejem in močnimi motorji. Prvi primerki Stelvia bodo opremljeni z 2.0 litrskim bencinskim motorjem, ki bo dosegel 280 KM, kmalu zatem pa bo na voljo še Quadrifoglio različica s Ferrarijevim 2.9 l biturbo 505 KM motorjem.

“Nič mu ne bo prišlo do živega”, je dejal Bigland.

Razvoj prodajne mreže naj bi potekal takole: do konec leta je potrebno imeti 215 prodajnih salonov na območju Severne Amerike, trenutno jih je 184. Za primerjavo, Chrysler, Dodge, Jeep in Ram jih imajo 2.400.

Okoli 60 Alfa Romeo salonov v Severni Ameriki obstaja trenutno skupaj z Maseratijem in Bigland je mnenja, da je to dobro sožitje dveh luksuznih znamk na določenih delih trga, kjer samo ena znamka samostojno ne bi zmogla pokriti povpraševanja. Obe znamki skupaj bi naj letos prodali okoli 230.000 avtov (veliko večino Alfa Romeo in manjši delež Maserati) na globalni ravni, Alfa Romeo pa bi lahko postala dobičkonosna v zadnji četrtini leta.

Z večimi prodajnimi saloni in večjo ponudbo pa se dvigajo tudi prodajne številke v Severni Ameriki. Če je v začetku Alfa tam prodajala le nekaj deset primerkov 4C na leto, se je s predstavitvijo Giulie prodaja močno dvignila. Ob predstavitvi lani so tam prodali 36 avtov v nekaj zadnjih mesecih leta, trenutno se proda blizu  1.000 kosov mesečno.

Naj spomnimo, da je zadnja prodajana Alfa Romeo v ZDA bila model 164, ki so jo v zadnjem letu prodaje 1995 prodali vsega skupaj 414 krat, najvišja letna prodaja vseh modelov skupaj pa ni nikoli presegla številke 8.500 prodanih avtov (leta 1986 so prodali skupno 8.201 avtov). Pričakovati je, da bo Alfa prvič po letu 1986 na tem trgu prodala več kot 8.000 vozil.

V prvem četrtletju 2017 je Alfa na severnoameriškem trgu prodala 1.106 avtov, Bigland pa pričakuje, da bo številka za ostala četrtletja presegla mejo 3.000 prodanih kosov in se postopoma še večala. Predstavniki FCA so pogumno tvegali z oceno, da so se nakupne navade na severnoameriškem trgu trajno spremenile in sicer so potrošniki začeli bolj množično in trajno kupovati SUV modele in ne več klasičnih limuzin. Zdaj vstopa model Stelvio v srednji luksuzni razred, ki predstavlja četrtino 2.1 milijona prodanih luksuznih vozil na tem trgu oziroma 525.000 prodanih vozil letno in če bo Alfa Romeo zmogla ukrasti do 5% tržni delež, bi to pomenilo preko 25.000 prodanih vozil letno oziroma malo več kot 2.000 prodanih vozil mesečno, kar je dokaj realna postavka in bi pomenila podvojitev trenutne prodaje, ki jo dosega model Giulia.

Bigland še dodaja: “Imamo pravi izdelek za pravi čas.”

Viri: carsalesbase.com, carsitaly.net, autonews.com

Foto: FCA, carsitaly.net

Napisal: Aleš Horvat

Kategorije: