Se bo SUV model “Stelvio” predstavil že jeseni?

marec 24, 2016 2:19 pop Napisal

Alfa Romeo naj bi jeseni že predstavil svoj čisto prvi terensko-športni model z imenom Stelvio in sicer na avtomobilskem sejmu v Los Angelesu sredi novembra.

Novica je bila že praktično potrjena tudi s strani Haralda J. Westra na Ženevskem avtomobilskem sejmu letos ob premierni predstavitvi modela Giulia, ko je izjavil, da bo Alfa debitirala s svojim SUV-om pozno jeseni na enem od avtomobilskim sejmov. Tudi Sergio Marchionne, prvi mož koncerna FCA, je potrdil novico o izdelavi SUV-a in njegovo ime, ko je obiskal tovarno in njene delavce letos februarja. Zdaj se razume, da bo šel model v proizvodnjo pozno jeseni leta 2016 in bo v Evropi na voljo že v začetku 2017.

Wester je za motoring.com.au izjavil sledeče: “Najavili smo … bolj kompakten SUV model za Alfa Romeo in tudi to bo del odgovora. Če si del skupine in imaš 10 znamk, kot jih imamo mi, potem ne more imeti čisto vsaka znamka vsega po malo. Trenutno v tem segmentu ne vidimo Maseratija in to smo jasno povedali že od samega začetka. V tem segmentu pa tudi že imamo Jeep Cherokeeja. Z novo Alfo bomo dobili še en model v tem segmentu in le-ta bo predstavljen pozno jeseni v letošnjem letu, za Maserati pa se ne načrtuje širitve ponudbe v tem bolj kompaktnem segmentu.”

Stelvio naj bi baziral na isti platformi kot nova Giulia in bo na voljo s pogonom na zadnja kolesa ali pa na vse štiri. Za pogon pa naj bi skrbeli tudi že znani dizelski in bencinski motorji iz Giulie in pa V6 Bi-turbo motor za Quadrifoglio različico.

?????????????????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????????????

Vir: http://www.motoring.com.au/la-motor-show-alfa-to-debut-stelvio-suv-in-la-101525/
Prevod: Aleš Horvat
Foto: motoring.com.au

Kategorije: